Yiyecek ve içeceklerin bozulmasını engellemek için bu saklama yöntemlerine mutlaka göz atın. Meyve ve sebzeleri bir arada tutmayın. Çünkü bazı meyveler etilen gazı üretir ve bu da yanındaki sebzelerin daha çabuk bozulmasına neden olur. Elmaların üzerine ıslak bir havlu peçete koyarsanız yumuşamalarını engellemiş olursunuz. Sütü buzdolabının raflarında saklayın. Dolap kapağında saklarsanız kapağını her açtığınızda sıcak havayla temas eder ve daha çabuk bozulur. Mantarları kağıt torbada ve buzdolabında saklayın. Hava geçirmez bir kap içinde tutmak mantarın nemlenmesine ve pörsümesine neden olur. Limonları buzdolabında plastik bir kap içerisinde saklayın. Buzdolabının nem oranı düşük olduğu için bu şekilde 4 haftaya kadar dayanabilirler. Aldığınız dondurulmuş deniz ürünlerini eve gelir gelmez kendi ambalajında derin dondurucuda saklayın. Kullanacağınız zaman soğuk su altında ya da mikrodalga fırında çözdürebilirsiniz. Kereviz, marul ve brokoliyi buzdolabına koymadan önce alüminyum folyo ile sarın. Bu şekilde çabuk bozulmalarını engellemiş olacaksınız.