Sebze ve meyvelerin mevsiminde tüketilmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Emre Uzun, kasım ayında tüketilmesi gereken meyve sebzelerin faydalarını açıkladı. Turunçgiller familyasından olan mandalina, içerdiği zengin ve doğal C vitamini ile bedeninizin hastalıklarla direnme gücünü arttırır. Yoğun miktarda su ve C vitamini içeren greyfurtu, ara öğün olarak tüketmelisiniz. Hazımsızlığı gidermeye, mide ve bağırsağı kuvvetlendirmeye yardımcı olur.. İnce bağırsak iltihabını gidererek vücudun gelişmesini sağlar. Kış aylarında balgam söktürücü, öksürük, grip, nezle, soğuk algınlığına karşı bol lif içerikli trabzon hurması bu ayın vazgeçilmezleri arasındadır. İşte Kasım ayında tüketebileceğiniz sebzeler... Hem çiğ hem pişmiş olarak tüketebileceğiniz yer elması, A ve B vitaminini yüksek miktarda içermektedir. Bu şifalı bitki diyabet hastaları ve tansiyon hastaları tarafından da korkmadan tüketilebilir. İçerdiği apiol adlı madde ile idrar yollarını temizler, sindirimi kolaylaştırır ve bedeninizi güçlendirir. Demir, potasyum, kalsiyum ve fosfor açısından zengin balkabağı, aynı zamanda antioksidan özelliği sayesinde vücudun dirençli olmasını sağlar. C vitamini ve kalsiyum açısından zengin olan kestaneyi, ara öğünlerinizde porsiyon miktarına dikkat ederek tüketebilirsiniz. 3 kestanenin 1 dilim ekmek ile eşdeğer olduğunu unutmadan öğleden sonraki ara öğününüzde tüketmek daha doğru bir tercih olacaktır. Çünkü kestanenin tok tutucu özelliği akşam yemeğinde fazla yemek yemenizi önler.