- Çeşitli tekniklerle zihinsel kapasiteyi artıran mental aritmetik merkezlerinin, çocuklardaki matematik korkusunun giderilmesine katkı sağladığı belirtildi- Eğitimci ve mental aritmetik merkezi kurucusu Mutlukan: "Okul çağındaki çocukların yarıdan fazlasında matematik korkusu var"
Dijital dünyanın en çok dinlenen yayıncılarından Deniz Dülgeroğlu ‘Merdiven Altı Terapi’ isimli podcast’iyle aynı isimde bir kitap çıkardı. Dülgeroğlu kitapta kadınları sırtlarındaki taş dolu utanç çantalarını ait olduğu kişilere geri vermeye davet ediyor.
#Deniz DülgeroğluEbeveynler bazen sosyalleşsin diye, bazen de sadece etraflarındaki akıma kapılarak çocuklarını her hafta sonu bir kurstan diğerine sürükleyebiliyor. Yeteneği ya da ilgisi olmadığı alanlardaki kurslarsa hem çocuğu hem de ebeveynleri maddi-manevi yıpratabiliyor.
#ÇocukKimi ‘Çok büyük depremler olacak, taş taş üstünde kalmayacak’ diye felaket tellallığı yapıyor, kimi ‘Seçimlerde adaylardan biri ölecek’ diyerek kâhinliğe soyunuyor. Eline tütsüyü, tarot kartını alan sosyal medyada ‘Astroloğum’ diye dolaşıyor. Tıklanma uğruna korku salanlar, bu işin ilmini yapanları da töhmet altında bırakıyor. İşte deneyimli astrologların ‘etik’ isyanı...
#AstrolojiSpor Toto Süper Lig'in 32. haftası geride kalırken Hürriyet Yazarları Güntekin Onay, Fırat Aydınus, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Futbol Konseyi'nde haftanın gelişmelerini değerlendirdi. Derbide zafere ulaşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in klasik bir büyük takım hocası olduğunu kaydeden Uğur Meleke, “İsmael oyunu tutuculaştırdı, takım uzun oynamaya zorlandı. Beşiktaş yönetiminde bunu kavrayacak biri olsa zaten bu sezona İsmael ile girmezlerdi. Şenol Güneş’in İsmael’den önemli farkı, klasik bir büyük takım hocası olması. Yönettiği ekiplere büyük takım davranışı aşılaması.” yorumunu yaptı.
#Süper LigCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin komşularıyla ilişkilerinin önemine dikkat çekerken “Devletler arasında diplomasi kesilip atılmaz” mesajı verdi ve “Suriye ile daha ileri seviyede adımları temin etmemiz gerekiyor. Bu adımları atmak suretiyle tüm bölgede, yani İslam dünyasının bizim komşularımızla olan bu bölgesinde inşallah birçok oyunu biz bozarız” dedi.
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanOkul ortamında öğrenciler arasındaki rekabetin anahtarını akademik başarı oluşturur. Araştırmalar akademik başarıyı birçok faktörün etkilediğini göstermiştir. Bu faktörlerden biri de kaygıdır. Kaygı tehdit edilen veya meydan okunan bir ortamda, bireyin kendisini yetersiz görmesi durumunda oluşan duygu olarak tanımlanır.
#Konuk YazarDüşünme zihnimizin sınırsız bir becerisidir. İnsanlar bu beceriyi kullanarak öğrenir, kendini geliştirir, çevresini ve dünyayı anlar. Düşünme bilgiyi alma, kullanma, sorgulama ve üretme işlemlerinin temelidir. Ayrıca zihinsel bağımsızlığı geliştirir, etkili karar alma ve geleceğe yön vermeyi sağlar. Düşünme sırasında zihnimizde sıralama, karşılaştırma, seçme, akıl yürütme, sorun çözme gibi bir dizi işlem yapılır. Bunlar zihinsel becerileri ve süreçleri geliştirir. Düşünme aynı zamanda bireyin zihinsel işleyişinin bir göstergesi olur ve zihin yapısını analiz etmeye yardım eder. Öğrencilerin zihinsel yapısını ve işleyişini anlamak, bunları üst düzeyde geliştirmek için sesli düşünmeden yararlanılır.
#Konuk Yazar24 yaşında başladığı gazetecilik hayatına birbirinden ünlü isimlerle yaptığı yüzlerce röportaj, pek çok ödül ve sayısız unutulmaz an sığdıran Hakan Gence’yle bu kez biz söyleştik. Hürriyet Ekler ekibi olarak onun ünlülere sorduğu sorulardan seçtik ve kendisine yönelttik. Gördük ki Gence, sadece soru sorarken değil, cevap verirken de hem nazik hem de sansasyonel.
#Hakan GenceCovid-19 nedeniyle yaşanan kapanmalar ve Delta varyantının yarattığı tehdit, eğitim alanında ciddi bir belirsizliğe neden oluyor. Salgın döneminin getirdiği psikolojik ve sosyal sorunlarla boğuşan öğrenciler haklı olarak çok konuşuldu. Peki ya eğitimciler? İşte, yaklaşık 2 yıllık süreçte dünya genelindeki pek çok öğretmenin yaşadığı sorunlar…
#ÖğretmenlerYÜKSEKÖĞRETİM Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre 1280 bölümü tercih eden öğrenci sayısı 10’un altında kaldı. 169 bölüm ise hiç tercih edilmedi. 13 bin 800 kişilik kontenjan boş kaldı. Bu bölümlerin arasında çevre mühendisliği, jeoloji mühendisliği, tohum teknolojileri gibi alanlar var.
#YKS“Hangi mesleği seçmeliyim” sorusuna verilen yanıtlar her dönem çağın şartlarına göre değişim gösteriyor. Ama pandeminin meslek seçiminde denklemi çok daha radikal ve hızlı biçimde değiştirmesi bekleniyor. Pandeminin değiştirdiği dünya koşullarında bazı mesleklerin öneminin artacağı tahmin ediliyor.
#COVID-19