lokantalar haberleri sayfasında lokantalar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2627 lokantalar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Lokanta, kafe ve restoranların açılış tarihi kademeli normalleşme ile belli oldu. Türkiye, 17 gün süren tam kapanmadan çıkarken İçişleri Bakanlığı, valiliklere "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge gönderildi. Tam kapanma boyunca paket servis olarak hizmet veren lokanta, kafe ve restoranların bir süre daha 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-00.00 saatleri arasında sadece paket servis olarak hizmet vereceği bildirildi. Kademeli normalleşme süreci 1 Haziran'a kadar sürecek. Peki, lokanta, kafe ve restoranlar ne zaman açılacak? İşte, kafe ve lokantaların açılış tarihi ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
#LokantalarKafeler ve restoranlar ne zaman açılacak sorusunun yanıtı Kabine Toplantısı sonrası belli oldu. Koronavirüs önlemleri kapsamında bir süredir hizmete ara veren işletmeler arasında yer alan kafeler ve restoranlar ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi. Mart başı itibarıyla kademeli normalleşme döneminin başlayacağını duyuran Cumhurbaşkanı "Salgın tedbirleriyle sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır." dedi. İşte, kafe, restoran ve lokantalarla ilgili yapılan açıklama.
#KafelerRestoranların, kafelerin ve lokantaların açılıp açılmayacağı ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Restoran işletmeciliği konusunda, kabine toplantısında değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var. Her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da maalesef sıkı tutulmuyor.’ demişti. Konu ile ilgili Bilim Kurulu üyeleri ve uzmanla açıklamalarda bulundular. İşte detaylar
#RestoranlarKafelerin ve lokantaların ne zaman açılacağı merak ediliyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında kafe, restoran ve lokantalar paket servis şeklinde hizmet veriyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ‘Daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız.’ demişti. Son iki ay içerisinde uygulanan önlemlerle vakaların düşmesinin ardından gözler kısıtlamaların sona ereceği ile ilgili açıklamalara çevrildi.
#KafelerKafelerin ve restoranların açılış tarihi ile ilgili son dakika açıklamaları araştırılıyor Vatandaşlar paket servise devam eden işletmelerin ne zaman açılacağını öğrenmek istiyorlar. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sonrası normalleşme planı kapsamında sosyal mesafe kurallarına uygun hizmet vermeye başlan kafeler ve restoranlar artan vaka sayılarının ardından paket servise geçmişti. Mart ayından itibaren Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor. İşte detaylar...
#KafelerRestoranlar ve lokantalar açık mı ve saat kaça kadar açık sorusu pek çok kişinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle yalnızca paket servis yapabilecek olan restoranlar ve lokantalar için detaylar belli oldu. Peki, lokantalar ve restoranlar saat kaça kadar açık olacak ve paket servis ne zamana kadar yapılacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#LokantalarSokağa çıkma yasağında nerelerin açık olduğu merak ediliyor. 2 Mayıs Cumartesi, 3 Mayıs Pazar nereler açık? Koronavirüs önlemleri kapsamında geçtiğimiz hafta 23 Nisan sebebi ile dört gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta yaptığı açıklamada üç gün boyunca sokağa çıkma yasağı olacağını duyurdu. İşte İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre 1 Mayıs, 2 Mayıs ve 3 Mayıs tarihlerinde açık olacak yerler…
#Sokağa Çıkma YasağıBaas rejiminin devrildiği ilk günden bu yana Şam’dayız... Hemen her gün sokakları geziyor, halkın nabzını tutuyoruz. Esadsız geçen yaklaşık 2 haftanın sonunda artık hayat tamamen normal akışına dönmüş görünüyor... Sokaklar kalabalıklaştı, eğlence mekânları, barlar açıldı.
#SuriyeEsad’ın kaçtığı ilk günden bu yana Şam’da halkın nabzını tutuyoruz... HTŞ’nin geldiği geçen pazar günü yüzlerde sevinç ve şaşkınlıkla birlikte tedirginlik ve korku da okunuyordu. Ancak günler geçtikçe Şamlılar rahatlamaya, gülmeye, eğlenmeye başladı. Hayat normal akışına kavuşmuş görünüyor. İşyerleri, mağazalar açıldı, gece saatlerine kadar açık olan mekânlarda aileler yemek yiyor. Kızlı erkekli arkadaş grupları kafelerde takılıyor... Konuştuğumuz Şamlılar, “Tedirgin olsak da özgür hissediyoruz, nefes almaya başladık” diyor...
#SuriyeBaas rejiminin, Sednaya Hapishanesi dışında onlarca merkezde de binlerce kişiye işkence yaptığı ortaya çıktı. Bunlardan biri de Mezze bölgesindeki askeri havalimanında bulunan ve gizli tutulması nedeniyle “431” kodu ile bilinen cezaevi. Mahkûmların ad-soyadları yerine rakamlarla kayıt altına alındığı cezaevini, “614” koduyla 7 ay tutuklu kalan Muhammet’le gezdik. Gördüğümüz insanlık dışı şartlar, Muhammet’in gözyaşları içinde anlattığı vahşi işkenceler kanımızı dondurdu...
#Sednaya HapishanesiKrepen Pasajı’nın tarihi, ‘Krepen Pasajı Nerededir?’ adıyla birçoğu ilk kez yayımlanan belge ve görseller eşliğinde yayımlandı. Kitapta, bugün adını Aslıhan Pasajı olarak bilinen Krepen Pasajı’nı lokantaları, esnafları, sahafları, müdavimleri, içinde geçen sosyal olayları ile Beyoğlu edebiyat ve kültürüne katkılarını bir kâğıt arkeoloğu gibi detaylarıyla anlatılıyor.
#BeyoğluTürkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde ‘Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler’ adlı sergi geçen hafta açıldı, 1 Eylül 2025’e kadar görülebilecek. Sergi doğadan, denizden, pazaryerlerinden, balıkçılardan ve sofralardan ilham alan eserleriyle tüm duyularımıza hitap ediyor.
#Türkiye İş Bankası3 yıldızlı İtalyan Dal Pescatore gibi lokantalar trend dışı mükemmelliyetçilik peşinde. Aynı yemeği 30 sene yapabiliyor ve sadece minik detaylarla oynuyorlar. Örneğin ‘tortelli di zucca’. Bu kadar basit gözüken bir hamurişi nasıl baş döndürücü bir başyapıta dönüşür?
#Dal PescatoreAdalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, otel, lokanta, kamu kuruluşlarından yemek artıklarının, marketlerden ise raf ömrü yaklaşıp atılacak gıda maddelerinin toplanıp, sokak hayvanları için mama üretilmesi konusunda ne düşündüğünü sordum. Bakan Tunç, “Sıfır atık projesi ile de çok uyumlu bir proje” diyerek Tarım Bakanı ile görüşeceğini söyledi.
#Hayvanları Koruma KanunuÇok sevdiğim Konyalılar Etli Ekmek ben bildim bileli Kazasker’deydi. Uzun süre çok iyi gitti. Yakın zamanda sanki biraz yorulduğu izlenimini verdi. Burayla ilgili son yazımı okuyanlar geçen sene buradan eskisine göre daha az mutlu ayrıldığımı biliyorlardır. Eski yeri kentsel dönüşüme girince taşındı. Yeni yerinde beni yine şaşırttı, bu kez bamya çorbası da kuzu fırın kebap da 10’da 10!
#Etli EkmekTürk mutfağı çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor. İstanbul’da da bazı yöresel yemekleri başarıyla icra eden lokantalar var. Özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağı İstanbul’da temsil ediliyor. Ama Türk mutfağını yansıtan klas mekân sayısı çok az. İşte bu noktada Seraf Vadi devreye giriyor...
#Vedat MilorDenver yeşillikler içinde. Şehir merkezindeki gökdelenler dışında her yer iki ya da üç katlı. Öyle gürültü-patırtı yok. İnsanlar neredeyse yüksek sesle hiç konuşmuyor. Ortalık tertemiz. Bir sigara izmariti bile görmek ender bir şey. Trafik tatil gidişlerinde biraz tıkanıyor. Ama kimse korna çalmıyor. Şehir dışında kar yağdığında uzun gövdeli ağaçlar mükemmel bir resim oluşturuyor. Belki de takvimlerdeki karlı ağaç fotoğraflarının hepsi burada çekilmiş...
#DenverŞimdiye kadar gittiğim hiçbir Yunan adası beni hayal kırıklığına uğratmadı. Öte yandan özellikle bir-iki tanesi benim için öne çıktı. Bunlardan biri kesinlikle Tinos Adası. Bu adada çok sevdiğim restoranlar var. Mikro Karavi’de tattığım tarhana ve San To Alati’de iki farklı şekilde pişirilen bol yağlı sardalya favorilerim arasında.
#Tinos AdasıÜlkemizdeki İtalyan lokantaları sıradan ve endüstriyel malzemeler kullanıyor. Yaptıkları hamurişlerine ‘çakma İtalyan’ bile denemez. Moda’daki Aida Vino e Cucina ise ciddi bir istisna. Şef Valentoni Salvi’nin spagetti carbonara’sı 10 üzerinden 10, bravo!
#Vedat MilorBir lokantanın servisinden memnun olmayan, fiyatlarını çok bulan insan önce hoşnutsuzluğunu ifade eder. Sonra da oraya bir daha adım atmaz. Bunu çok kişi yaparsa o işyeri cezalandırılmış olur. Bu, uzun dönemde, boykottan çok daha etkilidir. Ayrıca geçen hafta sonu yapılan tipte bir boykot, lokantalarla ilgili daha temel sorunları gözden kaçırmamıza neden oluyor. Her şeyden önce bir kalite sorunu var. Pek az lokanta kendi mezesini kendi hazırlıyor. Yağ kullanımı o kadar kötü ki margarini arar hale geldik...
#LokantaYeni keşfettiğim Ataşehir’deki The Salaş eşim için çok güzel bir sürpriz oldu. Sahibi Hasan Bey (Söğüt) hem mangal ustası hem de etten çok iyi anlıyor. Nazende ise şu sırada sadece İstanbul’da değil, dünyanın önde gelen gastronomi merkezlerinde bile nadir bulunacak lezzette yemekler çıkarıyor. İyice karamelize edilmiş oğlak incikle gelen Bursa kestaneli içpilav, oğlak kokoreç sarma, ağır ağır pişmiş düve kavurma gibi tabakların hepsi de olağanüstü.
#Anadolu YakasıGünümüzde ekonomik durum, ürün maliyetlerinin artması lokantaları etkiliyor. Hem çok iyi kalite malzemeyle emek yoğun yemekler hazırlamak hem de herkesin kesesine uygun fiyatlar sunmak mümkün değil. Bu gerçeği çok kişi söylemiyor. Bahsedeceğim hiçbir lokanta için ucuz diyemem ama fiyat-kalite açısından hepsinin makul olduğunu düşünüyorum.
#Anadolu Yakasıİlk iftarlar yapıldı. Oteller, restoranlar ve lokantaların iftar mönülerine bakıldığında oldukça geniş bir fiyat makası olduğu görülüyor. Hürriyet bu makasın her iki ucunu da araştırdı. Geçen yıla göre iftar mönüsü fiyatları yüzde 100 ila 150 arasında artmış durumda. En uygun iftar yemeğini 249 TL’ye veren lokanta da var, kişi başı 4 bin TL’yi aşan fiks mönüsü olan Boğaz manzaralı restoran da...
#İftar