İstinye’de açılan Fenz, hem şıklığı hem de özenli menüsüyle dikkatleri üzerine çekecek bir restoran. Antep fıstığı kremasıyla gelen enginardan peyniraltı suyundan yapılan sosla sunulan lagosa tüm tabaklarda denge ve malzeme kalitesi ön planda.
#Tartarlı LinguineKaraköy’de yeni açılan Aşeka’ya büyük beklentilerle gitmedim ama buradan çok hoşnut ayrıldım. Her şeyden önce mekânı sevdim. Sade ama rahat ve sohbet için çok uygun. Özellikle deneyin diyeceğim bir tadımlık var. Şefin Amerika’da keşfettiğini düşündüğüm ‘tater tots’. Ama oradakilerden bile iyiydi. Ne mi bu? Rendelenip buharda pişmiş patates... Kalıplarda soğutulduktan sonra dilimlenip kızartılıyor.
#Tater Totsİtalyan lokantası denince gözümüzde hemen pizza ve makarna beliriyor ama et ve balık çeşitleriyle iddialı bir ana yemek menüsü de onların vazgeçilmezi. Kanyon AVM’deki Ristorante Gina, bu konuda sınıfta kalmıyor. Mekâna öğle saatleri tatlı molası için de uğranır. Mango ve limonotu sosuyla gelen mascarpone terin, hafifliğiyle uçuran, kestane klasiği ‘mont blanc’sa uzun bir süre tatlıya doyuran lezzetli seçenekler...
#Ristorante GinaŞef Kaan Sakarya, Beyoğlu’ndaki Nicole’de Aylin Yazıcıoğlu’yla birlikte harikalar yaratmıştı. Sonra şef Derin Arıbaş’la Basta!’yı, ardından da Basta! Neo-Bistro’yu açtılar. Buradaki tarama ve minekobu üst düzey buldum. Ceviche, ülkemde yediğim en iyi ceviche’ydi. ‘Kuzu karski’yle de turnayı gözünden vurmuşlar.
#Kaan SakaryaÇeşme ve Alaçatı’yı da içine alan yarımada; zeytini, üzümü, otları ve mübadelenin zenginleştirdiği mutfağıyla gerçekten özel bir coğrafya. Son dönemde yılların Bodrum’una kafa tutan gözde tatil destinasyonu. Bu hafta sizi Çeşme-Alaçatı hattında bir yemek turuna çıkaracağım.
#Çeşme LezzetleriReferans noktası olarak Adana’yı alırsam Fikret’in, Adana’da da öne çıkan iki-üç kebapçıdan biri olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Ocakbaşı değerlendirmesi yaparken elbette ki en önemli olan kebap. 100 üzerinden puan versem, 50 puanı kebap derim. Fikret Usta’nın Adana’sı da tam puan alır.
#EtRestoranların özel mönü ve özel fiyatlarla katıldığı Restoran Haftası dün başladı, 30 Kasım’a kadar sürecek. Hazırlanan mönülerin fiyatları bu yıl 35 ve 60 TL. Festival kapsamında düzenlenen tadım etkinlikleriyse önemli gurmeleri ağırlıyor. En dikkat çekenleri sizin için derledik.
#Hilltown MidpointAvrupa'nın serin yaz günleri, doğal güzellikleri, büyüleyici coğrafyasıyla Rusya iyi bir tatil seçeneği yaratıyor. Türkiye'deki kavurucu sıcaklardan bunalanlar için yazın Rusya'ya gitmek, kulağa harika bir alternatif gibi geliyor. İşte yaz günlerinde Rusya'ya gitmeyi bu kadar cazip kılan nedenler...
#Rusya'ya Gitmek İçin NedenlerBöbrek, uykuluk, kaburga, kuzu karski... Koşuyolu’nun adam gibi lokantası Birtat’ta, kolesterol ve protein bombasıyla karşılaşıyor; üzerine sakatat kültürüne dair derin düşüncelere dalıyorum. Zira hem ‘gurmeliğin testi’ olarak biliniyor hem de toplumumuza dair çok şey söylüyor
#KebapçıEskiden İstanbul’da bu kadar çok dışarı çıkılmaz, hele ramazanda iyice evlere kapanılırdı. Son 15 senede şehrin gece ve yeme-içme hayatı o kadar zenginleşti ki, kimse önden hurma ve zeytin ikramıyla yetinmek istemiyor. İftar sofraları, hatta sahur sofraları bile restoranlar için farklılıklarını ortaya koymanın fırsatı. Şehrin en alafranga mekanları için bile.