GeriSeyahat İş yemeği için en iyi 10 adres
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İş yemeği için en iyi 10 adres

İş yemeği için en iyi 10 adres

İş hayatının vazgeçilmez bir parçası da iş yemekleri. İşle ilgili önemli konuların, ofislere kıyasla daha samimi bir mekanda konuşulması, resmiyetin bir parça geriye itilebilmesi için yaratılmış bir formül.

İş yemekleri, göreceli olarak daha az resmi bir ortamda geçtikleri için, işadamlarının birbirleriyle daha kişisel ve rahat bir ilişki kurmasını sağlıyor. Toplantı odasında kriz doğurabilecek bir durum, güzel bir restoranda daha kolayca çözümlenebiliyor. Böyle kritik bir öneme sahip restoranın da bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. Yemek kalitesi elbette ilk kural. Müzik yayını, mahremiyet, merkezi bir konuma sahip olmak diğer bazı önemli konular. Biz de bu hafta jüri üyelerimize iş yemekleri için en uygun restoranları sorduk. İşte en iyi 10 listesi.

EN İYİ 10

1. Borsa - İSTANBUL

2. Park Şamdan - İSTANBUL

3. Ulus 29 - İSTANBUL

4. Sunset - İSTANBUL

5. Spazio - İSTANBUL

6. Şans - İSTANBUL

7. Papermoon - İSTANBUL

8. RV - ANKARA

9. Park Zirve - ADANA

10. Alliance Club - İZMİR
/images/100/0x0/55eb0a3ef018fbb8f8a71b75


BOĞAZİÇİ BORSA

Devlet adamlarının da tercihi

70 yıldır varlığını sürdüren Borsa Lokantası, 1997’den beri Harbiye Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde, Osmanlı-Türk mutfağının yemek ve tatlılarını servis ediyor. İşadamlarının yanı sıra, devlet adamlarının da tercihi. Zeytinyağlılar, et yemekleri ama özellikle de balıklarda çok başarılı. Mönüsündeki en vazgeçilmez seçenek ise hünkar beğendili kuzu tandır. Tatlılardan kazandibi, tavukgöğsü ve çikolatalı suflesi çok beğeniliyor. İşadamlarının hem öğlen, hem de akşam yemeklerinde uğrak yeri. Her gün 12.00-24.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Tel: (212) 232 42 01

PARK ŞAMDAN

Ünlü aileler buraya gidiyor

25 yaşında, Nişantaşı’nın klasikleşmiş restoranlarından biri. Yıllardır mönüsünde değişmeyen kuzu kaburga ve külbastı ile iddialı. Restoranan Türk Şefi Hıdır Alıcı, Osmanlı mutfağından modern Türk mutfağına, Fransız, Rus ve İtalyan yemeklerine kadar her şeyi mönüye eklemiş. İşadamları özellikle paça çorbası ve hiçbir yerde aynı lezzeti bulamayacağınız enginarı tercih ediyor. Ekmek kadayıfı da tatlıların başında geliyor. Sabancı, Koç, Doğan ve Kamhi aileleri başta olmak üzere Türkiye’nin hemen hemen bütün işadamlarına ev sahipliği yapmışlar. Her gün 12.00-15.30 ve 19.00-01.00 saatleri arasında açık. Tel: (212) 225 07 10

ULUS 29

Tam 39 çeşit suşi

Bahçe düzeni ve Boğaz manzarasıyla, damak tadına olduğu kadar göz zevkine de hitap eden, oldukça popüler bir bar-restoran. 12 yıldır hizmet veriyor. Fransız ve Türk şeflerin hazırladığı Fransız, İtalyan, Türk ve Çin mutfaklarından yemekler var. Özellikle suşi barı oldukça meşhur. Tam 39 çeşit suşi bulmak mümkün. Taş fırından özel ekmekler, pizza ve fındık lahmacun servisi de var. En favori yemekleri Pekin ördeği. Pazartesi ve cuma günleri bütün bir kuzu çevirerek, arzu eden müşterilere servis ediyorlar. Her gün 12.00-15.00 arasında öğle, 19.00-23.00 saatleri arasında akşam yemeği servisi var. 23.00’ten sabah 04.00’e kadar ise bar olarak devam ediyor. Müdavimleri arasında Cem Boyner, Bülent Eczacıbaşı, Ferit Şahenk ve Ali Kibar var. Tel: (212) 358 29 29

SUNSET

Baharatlar kendi bahçesinden
/images/100/0x0/55eb0a3ef018fbb8f8a71b77


Adı üstünde, muhteşem günbatımıyla özdeşleşmiş, Boğaz’ın en güzel manzaralarından birine sahip restoranda Türk, Kaliforniya ve Japon mutfakları servis ediliyor. Şarap mönüsü de hayli zengin. Avusturalya’dan Güney Afrika’ya, Şili’den Arjantin’e ve Amerika’dan Türkiye’ye kadar leziz şarapları bulmak mümkün. Puro tutkunları için de geniş bir yelpazesi var. Yemeklerde kullandıkları baharatlar kendi bahçesinde yetişiyor. Hergün 12.00-15.00 arası öğlen, 19.00-24.00 saatleri arasında akşam servisi var. Tel: (212) 287 03 57

SPAZIO

Özel oda hazırlıyorlar

12 yıldır Elmadağ’daki Hyatt Regency Oteli’nin içinde hizmet veriyor. İtalyan mutfağını sevenlerin tercihi. Makarnalar ev yapımı. Odun fırınında pişen pizzalar, balık ve et çeşitleri mevcut. Dünyanın her yerinden 310 çeşit şarap var. Ekstra ücret alınmaksızın maksimum 15 kişilik özel oda hazırlayabiliyorlar. İtalyan şef, başlangıçlar mönüsündeki ahtapot carpaccio ile İtalya’da bir yarışmada ikincilik ödülü kazanmış. İtalyan mutfağının vazgeçilmezi tiramisu ve ev yapımı tarçınlı dondurma ile servis edilen ıslak çikolatalı kek, mönüde göze çarpan tatlılardan. İşadamlarından gazetecilere, diplomatlardan Türkiye’de yaşayan yabancılara kadar geniş bir müdavim kitlesi var. Akşam yemek servisi 19.00-23.00 arasında. Cuma ve cumartesileri 23.30’a kadar uzuyor. Pazarları İtalyan brunch’ı var. Pazar akşamları kapalı. Tel: (212) 225 70 00

ŞANS RESTORAN

İş hayatının merkezinde

Yeşiller içinde iki katlı bir villada, 15 seneyi aşkın süredir hizmet veriyor. Yazın bahçesinde 120 kişi ağırlayabiliyor. müşterilerine hizmet veren mekán Türk ve Akdeniz yemeklerinden seçenekler sunuyor. İstanbul’un iş merkezi haline gelen Levent’te bulunması, hem öğle hem de akşam iş yemekleri için avantaj sağlıyor. İkitelli ve Gebze’den bile gelenler var. Şarap seçenekleri hayli zengin. Mönüsü sık sık yenilenmesine rağmen klasikleşmiş pazı dolması, ıspanak kökü, süt dana pirzola, risotto üstüne kaburga ve şans kebabı hiç değişmiyor. Her gün bir çeşit taze balık servis ediliyor. Şu anda kuşkonmaz ve morel mantarı mevsimi olduğundan mönülerine eklemeyi ihmal etmemişler. Müdavimleri arasında, Bülent Eczacıbaşı, Kaya Turgut, Burhan Karaçam ve pek çok üst düzey banka yönetecileri var. Her gün 12.00-16.00 öğle, 19.00- 24.00 saatleri arası akşam yemeği servis ediliyor. Tel: (212) 281 07 07

PAPERMOON

Üç yemek salonu var

Dünyaca ünlü İtalyan restoranı Papermoon, Milano ve New York’tan sonra 1996 yılında Etiler Akmerkez’de bir şube açtı. Açıldığı ilk günden beri, özellikle işadamlarının gözdesi. Haftanın her günü 12.00-24.00 saatleri arasında açık. 20.30 ve 22.30 olmak üzere çift oturum sistemi uygulanıyor. İçinde üç ayrı yemek salonu ve bir barı var. Mönüdeki gorgenzola peynirli makarna ve midyeli makarna (linguini vongole) spesiyaller arasında. Taze mozarella peyniri, kalkan balığı ve kurutulmuş sığır eti üstüne, roka ve parmesanla servis edilen pizza valtellina, restoranın Napolili şefinin elinden çıkıyor. Üzeri karamel soslu, milföye benzeyen Napolyon tatlısı ise favoriler arasında. Tel: (212) 282 16 16

RV

Dışişleri heyetlerini ağırlıyor

RV Restoran’ı, Torkut Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve bir gurme olan Hasan Ersoy işletiyor. Ankara’nın en köklü restoranları arasında. 1972 yılından beri Kavaklıdere’de hizmet veriyor. Kuzu - hindi dolma, tavuk kievski, kuzu karski, ali nazik kebabı spesiyallerini oluşturuyor. Lagos ve kalkan gibi balık çeşitlerini de bulmak mümkün. Özellikle politika dünyasından isimleri ağırlayan RV, Dışişleri Bakanlığı heyetlerine, elçiliklere, iş dünyasındaki grup yemeklerine ev sahipliği yapıyor. Gruplar için uygun ücretlerle, özel mönüler hazırlanıyor. Yalnızca pazar günleri kapalı olan RV, diğer günler 12.00- 24.00 arasında açık. Ana salonu, özel salonu, Amerikan barı ve geniş yazlık bahçesiyle 200 kişiyi ağırlayabiliyor. Tel: (312) 427 43 44 - 427 43 44.

PARK ZİRVE

Kablosuz internet bağlantısı

Zaimoğlu Park Zirve, manzarası ve hizmet kalitesiyle kentin en nezih mekanları arasında. Toplantılarını sıkıcı şirket ortamında gerçekleştirmek istemeyenlerin de kurtarıcısı. Kablosuz internet bağlantısı var. Akdeniz ve Meksika yemeklerini tadabilirsiniz. Mutfaktan, 20 yıllık deneyime sahip aşçılar İbrahim Yalçın ve Murat Erdem sorumlu. Toplam 45 servis elemanı görev yapıyor. 120 farklı yemeğin sunulduğu Zaimoğlu Park Zirve’de iş yemekleri kişi başı 35-70 YTL arasında değişiyor. Tel: (322) 232 91 21 - 0322 231 24 04

Alliance Restoran
/images/100/0x0/55eb0a3ef018fbb8f8a71b79

Üyelere özel fiyat

İzmirli iş adamlarının üyesi olduğu Küçük Kulüp Derneği’nin içerisinde 14 yıldır hizmet veren Alliance Restoran, her gün 12.00-02.00 arasında hizmet veriyor. Kapalı alanda 120, yaz aylarında açılan bahçesi ile yaklaşık 250 kişiyi, deneyimli 16 personeliyle ağırlıyor. Mönüsü İtalyan mutfağı ağırlıklı. Balık çeşitlerini tadabilirsiniz. Geniş bir şarap kavı var. Mustafa ve Şahika Başçı tarafından işletiliyor. Belli başlı birçok şirket, firma ve derneğin iş yemekleri, davet ve özel toplantılarına ev sahipliği yapıyor. Üye şirketlere özel fiyat uygulanıyor. İş yemekleri için özel yer düzenlemesi de yapılabiliyor. Tel: (232) 421 39 70
False