Güncelleme Tarihi:
* Basta Street Food: Baki Usta kokoreç + humus ya da salata + içecek. Moda; (0216) 414 08 65
* Cafe Cadde: Pancar salatası + ızgara kaya levreği ya da köy usulü domates çorbası + güz pidesi. Bağdat Caddesi; (0216) 302 76 24
* Sardunya Karaköy: Çirozlu tereyağı ve uskumru turşusu + kırlangıç çorbası + kalamarlı ekmek + kerevizli hamsi buğulama ya da közde palamut + susamlı kabak tatlısı. Karaköy; (0212) 249 10 92
* The St. Regis İstanbul: Trakya kıvırcık kuzu karski + cevizli ve peynirli erişte + kuzu uykuluk karnıyarık + ayva marmeladı. Maçka; (0212) 368 00 00
* Muutto: Dana kaburga dürüm + meze beşlisi (nazuktan, mantarlı humus, mücver, muhammara, Girit usulü kabak) + Muutto ayran + Fırat kahvesi. Moda; (0216) 515 62 45
* Markus Prime Ribs Society: Markus meze tabağı (fava, humus, muhammara) + kısa kaburga. Maslak; (0212) 286 44 04
* Inkase: Dana külbastı inkase (patlıcan beÄŸendi, ızgara kuÅŸkonmaz, yeÅŸil kuskus, kiraz domatesli roka salatası) + ayran.ÂFenerbahçe; (0216) 356 19 07
* Fireroom: Fatboy burger + kola+ 2 adet churros. AtaÅŸehir; Instagram/fireroomfoods
* Bi’tabak Dünyadan: Sebzeli tarhana + beğendili anne köftesi + bamya turşusu + tahinli kıtır kabak tatlısı. Kabataş; (0212) 251 51 11
* Daha Moda: Mendi aşı + kuzu şiş + incir dolması + bi’garip baklava. Moda; (0530) 175 93 03
35 liralık kahvaltı mönüleri
* Muhtelif Moda: Karışık peynir eritme üzeri domatesli köy biber kavurma + sahanda sucuk + süt reçeli + cevizli afyon çöreği + çay. Moda; (0530) 960 93 64
* Halat by Divan: Kahvaltı tabağı + suböreği + yumurta + ızgara sucuk + portakal suyu + çay. Hasköy; (0212) 369 66 16
* Vesper Coffee Company: Gözleme + çay. Caddebostan; Instagram: vespercoffee
* Boter: Brioche ekmeği üzerinde avokado + peynir kreması + katlanmış yumurta + sürk peyniri ve çıtır pastırma.
* Pazar Gastrogaleri: 2 adet pancake ekmeği üzeri göz yumurta + pazar yeşillikleri + ayva marmelatı + paprikalı ekşi krema + Pazar tost ekmeği + çay. Moda; (0216) 330 40 88
Restoran haftası etkinlik takvimi
* 16 Kasım: Tek Lokmada Restoran Haftası, Hilltown AVM’de, 15.00-17.00 arası gerçekleşecek. İkram yapacak restoranlar arasında Banko Burger, Pazar Gastrogaleri ve Kırıntı var.
* 18 Kasım: Levon Bağış & Nilhan Aras ile Tadına Bakma Sanatı, Hilltown Kebap Masters’ta 19.00’da gerçekleşecek. Tadım ve sohbete katılmak için rezervasyon gerekiyor. (0216) 519 41 70
* 20 Kasım: Bahar Akıncı’yla Tadına Bakma Sanatı, 19.00’da Del Mare’de gerçekleşecek. Tadım ve sohbete katılmak için rezervasyon gerekiyor. (0216) 422 57 62
* 21 Kasım: Türk mutfağından özel sokak lezzetleri 18.00-22.00 arası Basta Moda’da. EtkinliÄŸe Derin ArıbaÅŸ, Kaan Sakarya ve Esra Acar Koç katılacak.Â
* 22 Kasım: Hilltown Midpoint’in Restoran Haftası Akşam Mönüsü eşliğinde ‘Yiyelim Güzelleşelim’ sohbet etkinliği için rezervasyon gerekiyor. (0532) 013 06 40
* 24 Kasım: Türk mutfağının geleceği, sektörün en önemli oyuncuları, şefleri, çiftçileri, konu uzmanları, akademisyenlerle masaya yatırılıyor. Panel 10.30-17.30 arası Feriye’de. Katılım için Restoran Haftası’nın web sitesindeki ‘Tanışalım’ bölümüne başvurabilirsiniz. www.restoranhaftasi.com
* 27 Kasım: TRC American Diner’ın Restoran Haftası Akşam Mönüsü eşliğinde Mehmet Yaşin ve TRC American Diner şefleri Ali & Buse Dövenci ile sokak lezzetleri hakkında sohbet edilecek. Rezervasyon gerekiyor. (0212) 227 80 88
Â
Â
Â
Â
Â
Â
Â
Â