Güncelleme Tarihi:
Kendi evinin executive chef’i olmak isteyenler için tüm mutfak tekniklerini profesyonel şeflerden öğreneceğiniz kapsamlı bir mutfak eğitimi… Mutfağın temeli olan Bıçak Kullanma Tekniklerinden Sos ve Çorba yapımına, Et Pişirme Tekniklerinden Deniz Ürünlerine ve Wok Yemek Tekniklerine kadar mutfağın inceliklerini 8 hafta boyunca her çarşamba günü keşfedeceksiniz.
Bıçak seçme, kesim ve kullanma teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıkları
Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz. Ders sırasında ve 8 hafta boyunca kullanacağınız bıçak seti hediye.
Tarih: 05 Haziran Çarşamba
Saat: 19.00 - 23.00
Ana ve türev soslar ve çorbalar, hazırlama ve kullanma Metodları
- Tavuk suyu
- Kahverengi et suyu
- Mayonez
- Béchamel sos
- Velouté sos
- Fransız soğan çorbası
- Minestrone çorbası
Tarih: 12 Haziran Salı
Saat: 19.00-23.00
Et çeşitleri ve yapıları, pişirme teknikleri ve püf noktaları
- Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri
- T-Bone steak
- Roastbeef
- Porçini mantarlı ve kremalı bonfile
- Kuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar
Tarih: 19 Haziran Salı
Saat: 19.00-23.00
Tüm detaylarıyla tavuk pişirme yöntemleri
- Çıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sos
- Gremolata marineli tavuk but, chili garlic sos ile
- Parmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sos
- Röşti patates
Tarih: 26 Haziran Salı
Saat: 19.00-23.00
Party foods ve tapas çeşitleri
- Rokfor peynirli kanepeler
- Tavuklu quesadilla, avokado dip, ananas salsa ile
- Beef chatuchak satay, lime ponzu dip sos ile
- Taze somon lokmaları, kapari ve fındık parçaları ile
Tarih: 03 Temmuz Salı
Saat: 19.00-23.00
Uzakdoğu Wok yemekleri, Pad Thai ve Noodle pişirme teknikleri
- Pad thai
- Karidesli egg noodle
- Yeşil körili tavuk, yasemin pilavı ile
- Sıcak soba noodle salata
Tarih: 10 Temmuz Salı
Saat: 19.00-23.00
Deniz ürünleri seçme, temizleme ve pişirme teknikleri
- Ahtapot
- Düz balıkların ayıklanması (levrek)
- Yassı balıkların ayıklanması (dil balığı)
- Istakoz thermidor
- Akdeniz usulü levrek
- Dil balığı tempura, tatlı chili sos
Tarih: 17 Temmuz Salı
Saat: 19.00-23.00
Taze makarna mamuru hazırlama, makarna sosları ve risotto yapımı
- Taze makarna hamuru yapımı
- Pesto soslu fettucine
- Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
- Yaban mantarlı risotto
Tarih: 24 Temmuz Salı
Saat: 19.00-23.00
www.msa.com.tr