Güncelleme Tarihi:
Mutfak Sanatları Akademisi’nden, mutfağında harikalar yaratmak isteyenler için profesyonel şefler eşliğinde kapsamlı bir mutfak eğitimi daha!
Mutfağın temeli olan Bıçak Kullanma Tekniklerinden Sos ve Çorba yapımına, Et Pişirme Tekniklerinden Deniz Ürünlerine ve Wok Yemek Tekniklerine kadar mutfağın inceliklerini 8 hafta boyunca her Pazar günü keşfedeceksiniz. Eğitim süresince kendi özel istasyonunuzda çalışacak ve profesyonellerin teknikleriyle gerçek bir şef gibi yemek pişirmenin keyfine varacaksınız.
17 Nisan- 12 Haziran Pazar 15.00- 19.00
Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-up ve Hazırlıkları,
Şefin İhtiyaç Listesi
Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz. Ders sırasında ve 8 hafta boyunca kullanacağınız bıçak seti Victorinox’ dan hediye.
17 Nisan Pazar 15.00- 19.00
Ana ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları
Tavuk suyu (DEMO)
Demi glace sos (DEMO)
Hollandez sos
Velute sos
Fransız soğan çorbası
Minestrone çorbası
24 Nisan Pazar 15.00- 19.00
Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları
Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (DEMO)
T-Bone steak (DEMO)
Roast beef (DEMO)
Steak tartare
Kuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar
08 Mayıs Pazar 15.00- 19.00
Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme Yöntemleri
Çıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sos
Fırında doldurulmuş bütün tavuk
Parmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sos
Röşti patates
15 Mayıs Pazar 15.00- 19.00
Party Foods ve Tapas Çeşitleri
Rokfor peynirli kanepeler
Tavuklu quesadilla, avokado dip, ananas salsa ile
Beef chatuchak satay, lime ponzu dip sos ile
Taze somon lokmaları, kapari ve fındık parçaları ile
22 Mayıs Pazar 15.00- 19.00
Uzakdoğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme Teknikleri
Pad thai
Karidesli egg noodle
Yeşil körili tavuk
29 Mayıs Pazar 15.00- 19.00
Deniz ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri
Ahtapot (DEMO)
Düz balıkların ayıklanması (levrek)
Yassı balıkların ayıklanması (dil balığı)
Istakoz thermidor (DEMO)
Akdeniz usulü levrek
Dil balığı tempura, tatlı chilli sos
05 Haziran Pazar 15.00- 19.00
Taze Makarna Hamuru Hazırlama, Makarna Sosları ve Risotto Yapımı
Taze makarna hamuru yapımı
Pesto soslu fettuccine
Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
Yaban mantarlı risotto
12 Haziran Pazar 15.00- 19.00