Mutfakta 8 Hafta Eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Mutfakta 8 Hafta Eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2011 12:00

Mutfağının şefi olmak isteyenlere...

Haberin Devamı

Mutfak Sanatları Akademisi’nden, mutfağında harikalar yaratmak isteyenler için profesyonel şefler eşliğinde kapsamlı bir mutfak eğitimi daha!

Mutfağın temeli olan Bıçak Kullanma Tekniklerinden Sos ve Çorba yapımına, Et Pişirme Tekniklerinden Deniz Ürünlerine ve Wok Yemek Tekniklerine kadar mutfağın inceliklerini 8 hafta boyunca her Pazar günü keşfedeceksiniz. Eğitim süresince kendi özel istasyonunuzda çalışacak ve profesyonellerin teknikleriyle gerçek bir şef gibi yemek pişirmenin keyfine varacaksınız.

17 Nisan- 12 Haziran Pazar 15.00- 19.00

Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-up ve Hazırlıkları,
Şefin İhtiyaç Listesi

Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz. Ders sırasında ve 8 hafta boyunca kullanacağınız bıçak seti Victorinox’ dan hediye.

17 Nisan Pazar 15.00- 19.00

Haberin Devamı

Ana ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları

Tavuk suyu (DEMO)
Demi glace sos (DEMO)
Hollandez sos
Velute sos
Fransız soğan çorbası
Minestrone çorbası

24 Nisan Pazar 15.00- 19.00

Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (DEMO)
T-Bone steak (DEMO)
Roast beef (DEMO)
Steak tartare
Kuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar

08 Mayıs Pazar 15.00- 19.00

Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme Yöntemleri

Çıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sos
Fırında doldurulmuş bütün tavuk
Parmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sos
Röşti patates

15 Mayıs Pazar 15.00- 19.00

Party Foods ve Tapas Çeşitleri

Rokfor peynirli kanepeler
Tavuklu quesadilla, avokado dip, ananas salsa ile
Beef chatuchak satay, lime ponzu dip sos ile
Taze somon lokmaları, kapari ve fındık parçaları ile

22 Mayıs Pazar 15.00- 19.00

Uzakdoğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme Teknikleri

Haberin Devamı

Pad thai
Karidesli egg noodle
Yeşil körili tavuk

29 Mayıs Pazar 15.00- 19.00

Deniz ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri

Ahtapot (DEMO)
Düz balıkların ayıklanması (levrek)
Yassı balıkların ayıklanması (dil balığı)
Istakoz thermidor (DEMO)
Akdeniz usulü levrek
Dil balığı tempura, tatlı chilli sos

05 Haziran Pazar 15.00- 19.00

Taze Makarna Hamuru Hazırlama, Makarna Sosları ve Risotto Yapımı

Taze makarna hamuru yapımı
Pesto soslu fettuccine
Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
Yaban mantarlı risotto

12 Haziran Pazar 15.00- 19.00

www.msa.tc 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!