Chocolate’ta sahur, Rejans’ta iftar

Güncelleme Tarihi:

Chocolate’ta sahur, Rejans’ta iftar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2008 00:00

Eskiden İstanbul’da bu kadar çok dışarı çıkılmaz, hele ramazanda iyice evlere kapanılırdı. Son 15 senede şehrin gece ve yeme-içme hayatı o kadar zenginleşti ki, kimse önden hurma ve zeytin ikramıyla yetinmek istemiyor. İftar sofraları, hatta sahur sofraları bile restoranlar için farklılıklarını ortaya koymanın fırsatı. Şehrin en alafranga mekanları için bile.

İmsakta garsonlar uyarıyor

04.00-CHOCOLATE

24 saat açık olduğu için gece kulüp çıkışında gidilen Chocolate, Nişantaşı, Teşvikiye, Maçka gibi yerlerde oturanların sahur mekanı. Mekanın normal kahvaltı tabağı ramazanda sahur mönüsüne dönüştürülmüş. Gelenler çoğunlukla evde yemek pişirmek istemeyen beyaz yakalılar. Çiftler de var ama çoğunluk, 4-5 kişilik arkadaş grupları. Saat 03.00 gibi geliniyor. 04.00’e kadar yemek faslı sürüyor. Çünkü göz doyuran bir sahur mönüleri var: Yeşillik, domates, salatalık, biber, karışık meyve salatası, kavurma, sucuk, jambon, bal, kaymak, reçel, tereyağı, yumurta, börek, poğaça, simit. Sonra da sahur vaktine kadar çay-kahve. Merak etmeyin içeride müzikli bölümde bile otursanız, sahur vakti dolunca garsonlar yeme, içme ve sigarayı kesmeniz için sizi uyarıyor. Sahur yemeği kişibaşı 20 lira. Oğuz Kayhan ortağı olduğu için mekanın baş müdavimi Demet Akalın. Chocolate, Maçka’da Demokrasi Parkı’nın girişinin karşısında. (212) 343 24 61.

Ya Hafif ya Kararında

19.30-REJANS

Beyoğlu’nun 76 yıllık klasiği Rus lokantası Rejans, iftar yemeklerine başladı. Normalde Rus yemeklerinin bir parçası olan bu lokantada domuz eti bile bulunuyor. Ama iftar için de iyi hazırlanmışlar: Hafif ve Kararında adında iki ayrı mönü var, yine tarihi Rus lokantasının kendi mönüsüne uygun olarak borç çorbası, piroşki böreği, kuzu karski gibi Rus yemekleri yiyorsunuz ama provensal salyangoz, beykınlı kievski, domuz pirzolası gibi Müslümanlara ters yemekler bu mönülere konmamış. İsteyen olursa ayrıca alakart olarak sipariş verebiliyor. Mekanın iftar konukları yine ağırlıkla kendi müdavim çevresinden. Kenan İmirzalıoğlu, Candan Erçetin, Enis Batur, Okan Bayülgen ilk elden sayılacak Rejans’ın her zamanki müdavimleri. Hatta Okan Bayülgen ekim ayında Rejans’ta kendi fotoğraflarından bir sergi açmayı planlıyor. İftar mönüleri 40 ve 50 lira olarak belirlendi. Rejans, Beyoğlu-Galatasaray, Mısır Apartmanı karşısında. (212) 243 38 82.

Hırçın dalgalarla boğuşmaya gidiyorlar

İstanbul Sailing Academy, açık denizleri fethetmek isteyenler için 3 günlük açık deniz eğitim programı düzenliyor. Katılımcılar Marmara’nın mavi sularıyla kıyasıya mücadele edecek. Ancak bu ileri kursa katılanların, Mavi-1 temel yelkencilik eğitimi almış olması gerekiyor. IMX 38 model bir yelkenliyle düzenlenecek olan programın ilk günü teorik eğitimin yanı sıra, yüksek dalgalı denizde seyir, harita üzerinden rota takibi, rüzgára ve rotaya göre seyir belirleme, sert hava tedbirlerinde tekne görevleri gibi uygulamalı dersler de var. Günün sonunda yorgunluk atmak ve yeni bir güne hazırlanmak için Marmara Adası’nda konaklanıyor. Eğitimin ikinci gününde istikamet Koyun Adası olacak. Ders, suya düşen birini kurtarma eğitimi. Günün sonunda ise yeniden Marmara Adası’na dönülüyor. Eğitimin üçüncü ve son gününde de yelkenler, öğrenilen tüm bilgilerin tekrar niteliğinde bir eğitim eşliğinde, bu kez İstanbul’a dönmek için açılıyor. 3 günlük bir eğitimin sonunda katılımcılar, biraz yorgun ama açık denizleri fethetmenin gururu ile kendilerini İstanbul Kalamış Marina’da bulacak. Eğitimlerin hepsi ISAK hocaları tarafından veriliyor. 3 günlük kursun yeme konaklama dahil kişibaşı fiyatı 770 lira. (216) 449 95 60. www.istsailing.com

Ünlü sihirbaz Kubilay Tunçer Talimhane’de

Türkiye’de sihirbaz denilince ilk akla gelen isimlerden biri Kubilay (QB) Tunçer. Ünlü sihirbaz 2-8 Ekim’de Las Vegas’a gidiyor, hünerlerini orada şehrin en büyük otellerinden biri olan Palace Station’daki Wonderground Tiyatrosu’nda sergileyecek. Böylece eğlence endüstrisinin merkezlerinden biri olan Las Vegas’ta sahneye çıkan ilk Türk sihirbaz olacak. "Kubi ve Sihirbaz Arkadaşları" adlı interaktif gösterisini şu aralar Talimhane Tiyatrosu’nda sergilemekte olan QB Tunçer, aynı zamanda tanınmış bir senarist ve oyun yazarı. "Mutluluk" filminin senaryosunu yazan, "Olağan Mucizeler" oyunuyla Londra dahil birçok yerde turneye çıkan, İstanbul Devlet Balesi’nin prodüksiyonu "Hüsnü Aşk’a Dair"in metinlerini yazan QB Tunçer birçok televizyon dizisinde de senarist olarak çalıştı. Çocukların da keyifle izleyebileceği"Kubi ve Sihirbaz Arkadaşları" Talimhane Tiyatrosu’nda 20 Eylül, 11, 18, 25 Ekim gündüz 12.00’de. www.talimhanetiyatrosu.com, www.kubilaytuncer.com

NE VAR, NE YOK?

POP SEVENLERE

Mirkelam Hayal Kahvesi’nde

Mirkelam bir gece ansızın koşmaya başlayalı 10 yıl geçmiş. İşte bu uzun maratondan kilometretaşı şarkılarıyla bu akşam 00.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi sahnesinde. Biletler Biletix’te 34.5 lira. www.biletix.com.

NOSTALJİ SEVENLERE

Yeni Türkü, Riddım’da

Aşk Yeniden, Yeşilmişik, Vira Vira, Olmasa Mektubun, Fırtına gibi nostaljik şarkılarını söyleyecek olan grup saat 22.00’de Riddım Orta Kat’ta sahne alacak. Geceye girişler 25 lira. (212) 251 30 15.

RİTİM-AKUSTİK SEVENLERE

Nükhet Duru, İzmir’de

Bu akşam İzmirlilerin karşısına yepyeni bir konseptle çıkacak olan sanatçı yeni konserlerine ritim-akustik adını verdi. Saat 21.00’de Bostanlı K. Açıkhava’daki konsere biletler Biletix’te 34-55 lira. (216) 556 98 00.

METAL SEVENLERE

Death Magnetic Studio Live’da

Metallica grubunun yeni albümü Death Magnetic’in resmi tanıtım partisi bu akşam Beyoğlu Studio Live-Aziza’da. Çekilişle dağıtılacak hediyeler de var, geceye girişler 12.5 lira. (212) 244 77 12.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!