Kruvasan haberleri sayfasında Kruvasan hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 406 Kruvasan haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Moda’daki Rafine’de isteyen kahve içip yanında bir kurabiye-brownie alabilir, isteyen daha ciddi bir kahvaltı yapabilir. İsteyense güzel bir öğle ya da akşam yemeği yiyebilir. Ben hepsini yaptım ve genelde hoşnut ayrıldım. Ama hangisi olağanüstü diye sorsanız en basit olanı bana en büyük zevki verdi derim...
#KruvasanSerpme kahvaltı konseptini sevmiyor veya arada klasik tatların dışına çıkarak yeni lezzetler denemek istiyorsanız bu liste sizin için... İsli yoğurtlu çılbırdan eggs benedict’e, kruvasandan smoothie kâsesine kahvaltı için farklı alternatifler sunan en iyi adresleri jürimize sorduk.
#KahvaltıDünyada tatlı trendleri denince aklınıza neler geliyor? Rafine şekeri ikame eden ürünlerin yükselişiyle hemen bol meyveli, yoğurtlu hatta glütensiz gibi alternatifler düşünüyoruz, değil mi? Ama size pankek, waffle hatta krem brüle desem… Bir sessizlik hâkim olduğunu hisseder gibiyim. Durun, hemen hayal kırıklığına uğramayın. Zira asıl trend olan, bu geleneksel tatlılara yaratıcı dokunuşlar yapılması...
#KruvasanSabahları güne bir cappuccino veya cortado’yla başlamayı seviyorum. Benim için yanında dışı çıtır ve hafif karamelize, suböreği gibi bol katmanlı, mis gibi tereyağı kokan bir kruvasanın yerini hiçbir şey tutmaz. Gelin görün ki bunu başarmak kolay değil.
#KruvasanSabahları canımız hamurişi çektiğinde elimizin gittiği iki nefis ürün... Poğaça ve son yıllarda poğaçanın tahtını sallamaya başlayan kruvasan... Okurlarımız sosyal medyada ikisini kıyasladı, hangisini nasıl yemeyi sevdiklerini anlattı. Şef Gizem Gedik evde yapmak isteyenler için püf noktalarını paylaştı.
#PoğaçaKimi içine yumuşacık badem kreması koyuyor, kimi arasına kıtır pastırma ve humus doldurup servis ediyor. Son birkaç yılda, görüntüsü de tadı da Fransa’da yapılanları aratmayan kruvasanlarıyla ünlü işletmelerimizin sayısı iyice arttı. Bir kruvasan patlaması yaşanıyor demek bile mümkün... Puf puf kabarmış, bol tereyağlı bu leziz hamurişinin en iyilerini nerede buluruz; jürimize danıştık.
#KruvasanŞeklini Osmanlı bayrağından alan meşhur Fransız lezzeti kruvasan, puf puf görüntüsüyle sizin de iştahınızı kabartmıyor mu? İçine ister çikolata kreması veya marmelat sürerek yiyebilir, isterseniz peynir, çırpılmış yumurta ve şarküteri ürünleri koyarak bir sandviç hazırlayabilirsiniz. Mis gibi tereyağı kokusuyla herkesi kendine hayran bırakan bu tadın geçmişine uzanalım mı?
#KruvasanYüksek protein ve karbonhidrat değerine sahip kestane için son dönemin popüler deyişiyle ‘süper gıda’ demek mümkün. Bizim mutfağımızda en çok şekerlemesi ve kebabı yapılsa da pastacılıkta kullanım alanı giderek genişliyor. AB’den coğrafi işaret tescilli Aydın kestanemizse kendine has nitelikleriyle giderek daha çok talep görüyor.
#KestaneSütlü tatlı geleneğimize sahip çıkan köklü bir markanın dünyaca ünlü bir pastane ustasıyla işbirliği yaptığını öğrenince meraklanmamak elde değil... Artık Paris’teki pastanelerle yarışacak seviyede, katman katman, pofuduk kruvasanlar çıkardıklarını da duyunca, hemen gidip tadına bakmak istedim.
#KruvasanUzun kuyruklar, sosyal medyada ağız sulandıran videolar... Sebebi Dubai’de, Mısır asıllı İngiliz Sarah Hamouda’nın (38) hamileliği esnasında yarattığı Dubai çikolatası. Hamouda, Türk baklavasından ilham alarak geliştirdiği bu çikolatayı sosyal medyada paylaşınca kıyamet koptu. Yeni-eski birçok mekân kolları sıvadı, Dubai çikolatası yapıyor. Jürimize bu popüler lezzeti en iyi yapan yerleri sorduk.
#Dubai ÇikolatasıCanlandırdığı her karakterde izleyiciyi etkisi altına alıyor, “Kafayı oyunculukla çok bozmuş biriyim” diyor. Sosyal medyadaki eğlenceli videolarına pek çok kişi bayılıyor. İçinden geleni dobra bir şekilde söylemekten çekinmiyor. Esra Dermancıoğlu tek kişilik oyunu ‘Muskat’la karşımızda. Onunla buluşup oyunculuktan aşka, Fransa’daki hayatından yapay zekâya her şeyi konuşuyoruz: “Beni sadece insan çok ürkütüyor. Hatta insandan sıkıldım. Gelsin, bir de robotu görelim.”
#Esra DermancıoğluMasterChef ödülü kim kazandı 14 Ekim 2024 Pazartesi akşamı yayınlanan bölümün ardından belli oldu. İzleyenler tarafından beğeni toplayan, ekranların sevilen yemek yarışması MasterChef Türkiye'nin 14 Ekim tarihli son bölümünde yarışmacılar Danilo Şef'in 'kruvasan' MasterClass eğitiminden geçti. Fransa'nın meşhur yemeği kruvasan hazırlamanın inceliklerinin anlattığı gecede, en iyi yemeği yapan isimler Emre, Alper, Semih ve Şirin oldu. Finalde ise bir yarışması MasterChef MasterClass ödülünü kazanarak Danilo Şef'le beraber 3 günlüğüne İtalya'daki restorana gitme hakkı elde etti. Peki, dün gece MasterChef ödül oyununu kim kazandı, ödülü kim aldı? İşte, 14 Ekim 2024 MasterChef Masterclass ödülünü kazanan isim ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Kim KazandıMasterChef kruvasan tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Evde kruvasan yapımı zahmetli gibi görünse de çikolatalı kruvasan, pastacı kremalı ve meyveli kruvasan gibi çeşitlendirilebilir. Peki, kruvasan İtalyan mı Fransız mı? Orijinal Fransız kruvasan tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef Kruvasanİngiltere Champioship ekibi Hull City'de forma giyen milli futbolcu Abdülkadir Ömür, Spor Arena'nın röportaj konuğu oldu. Gamze Türk sordu, 25 yaşındaki milli futbolcu; Trabzonspor’dan ayrılış sürecini, İngiltere’ye nasıl adapte olduğunu, gelecek sezona dair hedeflerini, hayal kırıklıklarını ve pişmanlıklarını aktardı.
#Hull CityBu hafta Melike Şahin, BtcTurk Vadi Açıkhava’da; Melis Fis, Mask Beach’te sahneye çıkacak. Dünyaca ünlü İngiliz grup Massive Attack İstanbul’a geliyor. Ayrıca elektronik müzik sevenler için Adriatique ve Booka Shade de İstanbul’da olacak. Hafta sonu Babylon Soundgarden festivalcileri Bonus Parkorman’da ağırlayacak.
#KonserFazıl Say ve Serenad Bağcan, Marmaris Amfi Tiyatro’da; Buena Vista All Stars, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek. Ayşegül Aldinç, Antalya’daki The Bar’da; Kerem Görsev ve Fatih Erkoç ise Zai Yaşam Bodrum’da izlenebilir. Ayrıca dünyaca ünlü rock grubu Deep Purple, KüçükÇiftlik Park’ta hayranlarıyla buluşacak.
#Uygar TaylanGeçen hafta yazarımız Vedat Milor’un sosyal medyada paylaştığı videoyla ateşlenen ‘Kahvaltı gerekli bir öğün mü’ tartışmasını masaya yatırdık. Kahvaltı sözcüğünün kültürümüze girişini, bugün ettiğimiz klasik kahvaltının ne zaman başlayıp şekillendiğini ve en sağlıklısının, doğrusunun ne olduğunu işin uzmanlarına sorduk; çeşitli ulusların alışkanlıklarına baktık.
#KahvaltıSon dönemde dikkat çeken bir tatil trendi olan ‘gramping’ İngilizce büyük ebeveynler (grandparents) ve kamp (camping) kelimelerinin birleşiminden türetiliyor. Bu trend, doğada-tatilde bir araya gelmeyi, aile bağlarını güçlendirmeyi ve anı biriktirmeyi ön plana çıkarıyor. Bazen sadece büyük ebeveynler ve torunları içeren bir tatil deneyimi olduğu gibi bazen de tüm aile, üç kuşak bir araya geliyor. ‘Yaklaşan 9 günlük bayram tatilinde büyükleri mi ziyaret edeceğiz, tatile mi gideceğiz’ ikilemi yaşayanlar bu akımdan ilham alıp büyükanne-büyükbabalarla tatile gidebilir. Bunu deneyimleyenlerden tavsiyelerini, gezginlerdense rota önerilerini aldık.
#TatilYaşam kalitesine bir bütün olarak bakarsanız Madrid’i ilk sıraya koyarım. Kültür, sanat ve tarih anlamında çok zengin. Her mahalle birbirinden farklı ve şahsiyetli. Tedirgin olmadan yürümeye çok uygun bir kent. Çok da eğlenceli. Kafeler, barlar, ‘taberna’ denen geleneksel atıştırma yerleri ve çeşit çeşit lokanta...
#MadridTokyo yemek maceralarımızın son bölümüne geldik, bugün sokaktayız. Tokyo’da sokak yemeği için favori noktam Tsukiji Balık Pazarı. Birkaç yıl önce dünyanın en iyi orkinoslarının geldiği balık pazarı yeni yerine taşındı ama bu pazarın dışında konuşlanan Tsukiji Market hâlâ sokakta, turistlere Japonya’nın deniz ürünü ağırlıklı lezzetlerini sunmaya devam ediyor.
#Somer Siviroğlu1 Kasım Dünya Vegan Günü farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliklerle tüm dünyada kutlanıyor. Hayvan hakları, iklim krizi ya da sürdürülebilirlik... Sebebi ne olursa olsun bitki temelli beslenenlerin sayısının artmasıyla birlikte vegan mekânlar da hızla çoğalıyor. Jürimize vegan tabaklarıyla lezzetten ödün vermeyen adresleri sorduk.
#Gastronomi