Güncelleme Tarihi:
İyi kalite malzemenin peşine düşüp onu hakkıyla işlemek kolay değil. Özellikle de pastacılık alanında çalışıyorsanız... Fenerbahçe’de yeni açılan Babayani Bakery, yola tam da bu hedefle çıkarak Fransız usulü tatlılar, ekmekler ve kruvasanlar yapan minik bir mekân. Kurucusu Sinan Aksoy Amerika ve Fransa’da mutfak eğitimi almış. Yoğun araştırma ve reçete geliştirme süreçlerinden sonra da hayalindeki menüyü hayata geçirmiş. Aksoy “İyi ürüne odaklıyız. Sadece en iyi kalite Antep fıstığı kullanıyoruz. Fransa’nın Réunion Adası’nda yetişen iyi kalite vanilya çubuklarını temin ediyoruz. Hiçbir hazır ürün kullanmıyor, her şeyi kendimiz üretiyoruz. Meyve jölesinden bütün hamurlara, kremalara kadar her şey günlük, taze hazırlanıyor. Genellikle organik pazardan alışveriş yapıyoruz” diyor. Bu vizyonun arkasında Fransa’da geçirdiği zamanın da etkisi olmuş. Oradaki butik fırın-pastaneler gibi burada da al-götür konseptini oturtmaya çalışıyor.
Mekânın tasarımı yalın ve ferah. Kapının önüne yerleştirilen banklarla bir park havası da verilmiş. İçeride camdan dışarı bakan masalar ve bar sandalyeleriyle kısıtlı bir oturma alanı var. Tüm tartlar, kekler elde yiyebileceğiniz boyutta özel olarak porsiyonlanıyor. Hatta sosyal medyada #eldeyemeninkeyfi diye bir hashtag bile açmışlar.
Tuzlulara da şans verin
Kruvasan için tuzsuz Fransız tereyağı kullanılıyor. Kruvasan (30 lira), bademli kruvasan (42 lira), bademli çikolatalı kruvasan (48 lira) ve ‘pain au chocolat’ (36 lira) gibi çeşitleri her gün vitrinde. Tatlı çeşitleri mevsime göre şekilleniyor ama limonlu tart ve çikolatalı tart (60 lira) her zaman var. Kayısı ve biberiyeli tart yaz sonu yerini incirliye bırakacak. Çilekli, şeftalili taze milföy çeşitleri de seviliyor (60 lira).
Tuzlularda da iddialılar. Aksoy, soya sosu, pirinç sirkesi ve yosunlu bir karışımda bekletilen yumurta sarısıyla hazırladıkları mantarlı milföy tartı da uzun denemeler sonucu geliştirmiş. Mevsimine göre bu tartı kuşkonmazlı, kuzukulağıyla hazırlanan ‘salsa verde’ soslu, trüf mantarlı veya uykuluklu da yapıyor. Antep fıstıklı glütensiz kekte (60 lira) ikame olarak tapyoka nişastası kullanılıyor. Her gün üç ekmek çeşidi çıkıyor, haftalık değişen iki ekmek daha ekleniyor. Siyez baget (24 lira), ‘shokupan’ (60 lira), yüzde 100 çavdar (54 lira) gibi seçenekler var. Filtre kahve için üç farklı kavrulmuş taze çekirdek alıyorlar. İçlerinden tadarak seçim yapabiliyorsunuz.