Kitap Okuma haberleri sayfasında Kitap Okuma hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 8372 Kitap Okuma haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kitap okumak hiç şüphesiz en yaygın hobilerden biridir. Özellikle evde vakit geçirmeyi sevenler için ayrı bir önem taşıyan kitaplıklara sahip olmak, herkesin hayallerini süslese de çoğu zaman kapladığı alan nedeniyle imkansız gibi görünebilir. Özenle biriktirdiğiniz kitaplarınızı köşe bucak saklamak zorunda kalmayacağınız, birbirinden farklı alternatifler sunan kitaplıklar sayesinde, kitap okuma saatleriniz eskisinden daha zevkli hale geliyor. Eğer siz de kitapların uçsuz bucaksız dünyasında kaybolmayı sevenlerdenseniz, evinizde harika bir kitaplık için her zaman bir yer olacağını unutmayın. Sade ve modern görünümlü, evin düzenli gözükmesini sağlayan kapaklı, vintage tarzı benimseyenler için ahşap ve yer tasarrufunu önemseyenlere özel duvar kitaplıkları çeşitli renk ve materyallerle 2020 kitaplık modellerinde…
#Kitaplık ModelleriMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkokul öğrencilere seslenerek, "Bu sene biraz zor geçti. Farkındayım ama inşallah önümüzdeki öğretim yılından itibaren daha yoğun bir şekilde arkadaşlarınızla, öğretmenlerinizle bir araya geleceksiniz. Ama tabii ki sizlerden beklentilerim var. Bir defa hayal kurmaktan hiç vazgeçmemelisiniz" dedi.
#Ziya SelçukÇağımızda kitap okuma alışkanlığı gün geçtikçe ilerleyeceğine maalesef ki geriye doğru gidiyor. Toplumca zaten okumayı çok sevdiğimiz söylenemez. Ancak son zamanlarda hayatımıza giren sesli kitap dinleme platformları biraz daha kitap konusuna ilgi duyulmasına neden oldu gibi.
#Kitap OkumaÇocuğun gelişim sürecinde kitapların önemli katkısı olduğunu belirten uzmanlar, çocuğun yaş dönemine uygun kitap seçilmesi gerektiğini vurguluyor. Zengin uyaranların ve elverişli şartların çocuğun potansiyelini ortaya çıkarmasında ve tüm gelişim alanlarının desteklenmesinde önemli olduğunu hatırlatan uzmanlar, çocukla kitap arasındaki bağın 1 yaş civarında kurulmasını öneriyor. Hikâye ve masalların tedavi edici, iyileştirici, terapötik bir yönü olduğunun da bilindiğini belirten uzmanlar, “Beyin için hikâyeler/masallar, yaşamsal tehditlere karşı savunma tepkileri hazırlar; bilişsel esneklik kazandırır” diyor.
#ÇocukKitaplar, benim için vazgeçilmez yeni yıl hediyelerindendir. Çocuklar, gençler ve yetişkinler için de öyle olduğunu düşünüyorum. Anne-babalar bu önerime çoğu zaman ‘Alıyoruz ama okumuyor.’ sitemi ediyorlar. Birkaç denemenin ardından ise çabalamaktan vazgeçiyorlar. Ancak kitap sevgisi yaratmak, çocukta okuma isteği uyandırmak anne-babaların desteği olmadan mümkün değildir. Çocuğunuza bebekliğinden itibaren her gün kitap okumak için zaman ayırmak çok değerli ve güçlü bir çabadır. Uyku öncesi ya da gün içinde herhangi bir zaman dilimi, hiç fark etmez. Yaş 3 ya da 10, hiç fark etmez. Düzenli bir kitap okuma rutini oluşturmak ve ona etkili bir sesli okuma yapmak her yaş için gereklidir.
#Çocuklarda Kitap SevgisiTürkiye Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) Başkanı Münir Üstün, yaygın bir inanış olan ‘Türkiye kitap okumuyor’ söyleminin bir şehir efsanesi olduğunu belirterek “Türkiye kitap okuyor. 2019’da 850 milyon adet kitap basıldı. 2020’nin sadece temmuz ayında 60 milyon kitap basıldı ve tüm zamanların rekorunu kırdık” diyor.
#GazetehaberleriÇocuk kitapları yazarı ve eğitmen Dr. Nilay Yılmaz, Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu (OKUYAY) bünyesinde gerçekleşecek yeni projesi için bana “Jüri üyelerimiz arasında seni de görürsek çok mutlu oluruz” dediğinde hiç tereddüt etmeden “Elbette” dedim. Bu vesileyle bu hafta okuma motivasyonunu arttıracak eğlenceli yarışmalardan ve seminerlerden söz etmek istiyorum.
#GazetehaberleriKoronavirüs nedeniyle okullar uzaktan eğitim verirken, evde de ailelere büyük iş düşüyor. İşte bu süreçte neler yapılabilir? Hangi yaş grubuyla nasıl vakit geçirilebilir. Uzmanlar, sınava hazırlanan öğrencilere, dengeli beslenmeyi ve günde sekiz saat uyumayı öneriyor.
#TkitapSiirt’in Eruh ilçesinde eğitim gören ortaokul öğrencileri ‘Minderini Kap Gel Projesi’yle okulun bahçesinde öğretmenleriyle beraber günde bir saat kitap okuma etkinliği başlattı. Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a çağrıda bulunarak, "Minderini kap gel kitap okuyalım" dedi.
#ÖğrenciGünümüzde pek çok anne baba çocuklarının kitap okumadığından şikayetçi. "Ellerinden tabletleri, telefonları bırakamıyorlar ki kitaba sıra gelsin" diye şikayet edip duruyoruz ama acaba çocuklarımıza kitap okumayı sevdirmek için doğru örnek olabiliyor muyuz? Kelime Yayınları Yayın Yönetmeni Dr. Asya Çağlar, çocuklara kitap okumayı sevdirmek ve teşvik etmek için ailelere tavsiyelerde bulunuyor.
#ÇocukGeçen yıl özel bir eğitim kurumu tarafından hayata geçirilen ‘Kitap Benim’ projesi kapsamında tüm öğrenci, öğretmen ve okul çalışanları her gün 20 dakika boyunca kitaplarla buluşturuluyor. Proje bu yıl okul dışına taşarak okuma farkındalığı oluşturmak, daha çok kişiyi kitap okumaya teşvik etmek hedefleniyor.
#Uğur OkullarıSon yıllarda okuma becerisine dayalı uzun paragraflar ve üst düzey düşünme becerisi gerektiren sorular, başarılı öğrencileri belirlemede kullanılır hale geldi. Bu sadece bizde değil başka ülkelerde de giderek yaygınlaşan bir durum. YKS'ye katılacak adaylardan da kitap okuyan, analitik düşünenler öne çıkacak.
#YKSİzmir’in Narlıdere ilçesindeki Hasan İçyeri İlkokulu'nda ana sınıfı öğretmeni Günay Özgün Dursun, başlattığı proje ile miniklerin velilerinin yardımı ile hayal dünyalarını resmetmelerini ve yazıya dökmelerini sağladı. Bu yıl birinci sınıfa başlayıp okuma-yazma öğrenen çocukların ilk okudukları kitap, kendi yazdıkları hikayeleri oldu. Bu hikayeleri kitaplaştıran Dursun, "Ortaya inanılmaz güzel şeyler çıktı" dedi.
#Hasan İçyeri İlkokuluDoğaya olan merakını öğrencilerine de aşılayan coğrafya öğretmeni Mustafa Sarıkaya onları kano tutkunu yaptı. Borçlanarak aldığı kanolarla okulda bir kano kulübü kuran Sarıkaya’nın öğrencileri lise hayatlarına da mezuniyet eğlencesi öncesi kano kampıyla veda ediyor. Ayrıca bir lisedeki ilk fosil müzesini açan Sarıkaya kanocu öğrencileriyle birlikte doğada fosil arayarak milyonlarca yıl öncesine yolculuk yapıyor.
#KanoMillî Eğitim Bakanlığı tarafından yeni müfredatta ebeveyn rolünün önemine vurgu yapmak ve ailelerin eğitim süreçlerine daha fazla dâhil olmasını sağlamak amacıyla 'Maarif Modeli Ebeveyn Okulu' kursları açılacak. Söz konusu kurslar halk eğitimi merkezlerinde ücretsiz olarak uygulanacak. Kurslara katılmak isteyenler MEB’in resmi internet adresinden başvuru yapabilecek.
#Maarif Modeli Ebeveyn OkuluBilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından birinci dönem ara tatil tarihleri 11-15 Kasım 2024 olarak belirlenmiş ve beklenen tarih de gelmiştir. Bu hafta itibariyle okullar bir hafta süreyle tatile girmiştir. Gerçekte eğitim öğretime verilen molalar çocuklar, öğretmenler ve aileler için rutinin bozulması, kısa süreliğine de olsa günlük yaşamın yeniden düzenlenmesi anlamına gelmesi olarak yorumlanabilir. Bu noktada tatil planlarının yapılması önemli.
#Konuk YazarYaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen için 9 günlük ara tatil dün başladı. 18 Kasım’a kadar okula ara verecek öğrenciler, bu süreçte hem dinleneceklerini hem de ders çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek ara tatil planlarını anlattı.
#Ara Tatil BaşladıHülya Koçyiğit, TRT 2’de yayınlanan “Film Gibi Hayatlar” ile 5 yıldır birçok önemli ismi ağırlıyor. Usta oyuncuyla bir araya geldik ve sanatçıların sorumluluklarının yanı sıra günümüz Türkiye’sinde değişen aile yapısını konuştuk.
#Hülya KoçyiğitOkulların açılmasıyla, 8 ve 12’nci sınıf öğrencileri için kritik sene de başladı. İyi bir lise hayali kuran 8’inci sınıf öğrencilerinin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava, iyi bir üniversiteyi hedefleyen 12’nci sınıfların ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye hazırlık için yaklaşık 8 ay zamanları var. Peki hedefe giden yolda doğru çalışma planları nasıl yapılmalı, tempo ne zaman artırılmalı? Uzmanlara sorduk...
#LGSOkuma, çocuğun bilişsel gelişimini besleyen temel bir beceridir. Çocuğun sözcük dağarcığını, anlama becerilerini geliştirir ve yaratıcı düşünmesini sağlar. Okuma ayrıca çocukların eşduyum becerilerini geliştirir, diğer bireyleri ve farklı kültürleri anlamalarını sağlar.
#Konuk YazarTürkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, İzmir'de Kitap Kurdu Yarışması'nın lansmanında yaptığı konuşmada, "Kirli sosyal medya ortamında gençlerimizin kontrolsüz olarak birçok sıkıntılı, sorunlu mecrayla yüz yüze kalması, buralardan kötü tesirler altında kalması, dünyadaki egemen dinsizleşme, kimliksizleşme, cinsiyetsizleşme akımlarına maruz kalmasındansa kitaplarla çok daha sağlıklı bir geleceğe kapı aralamasını önemsiyoruz. Ortaokul çağı bunun tam zamanı. 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarda çocuklarımızın kitap okumaya başlaması, kitap okuma alışkanlıkları kazanması için Kitap Kurdu Yarışması bir fırsat" ifadelerini kullandı.
#İzmirTürkiye, 112 personeli Havva Aydanur Ertuğrul’u Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Hatay’da enkaz altından kurtarılan ve ilk olarak YKS kitaplarını soran Gürkan Öztürk’e ‘Buraya kitap yığarım’ demesiyle tanımıştı. O günden bu yana Hatay’da yaraları sarmak için çalışan 112 Havva; 21 çadır okul, 21 kütüphane kurdu ve 3 prefabrik ev teslim etti. 4’üncü ve ilk betonanerme evin inşası ise meme kanseri olan Yüksel Aras’ın yetim oğulları Danyel, Ramazan ve Ahmet için başladı. Hürriyet, depremzede ailenin bitmek üzere olan yeni yuvasına konuk oldu.
#YKSİstanbul Gedik Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışında konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yeni anayasa hedefimizden hiç vazgeçmiyoruz. Türkiye'nin İkinci Yüzyılının başında, artık darbe anayasası ile yoluna devam etmesi bizim için yüz karası aslında. Darbecilerin yazdırdığı bir anayasa ile demokratik hukuk devletinin yönetilmesi doğru bir şey değil" dedi.
#Yılmaz TunçMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin Adalet ve Kalkınma Partisi ile bambaşka bir noktaya geldiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye’yi dini ibadet özgürlüğü anlamında dünya standartlarında bir ülke yapmaya çalışan bütün AK Parti camiasına ve buna katkı veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Unutmamız gereken dönemlerdi. Biz şimdi burada din eğitimini çalışırken, din eğitimi ile ilgili konuşurken Türkiye’nin bu konuda yaşadığı tecrübeyi ihmal etmemek ve görmezden gelmemek lazım” dedi.
#Bakan TekinBugün birçok yerde, çocuğunuzun hızla okul rutinlerine dönmesi için tavsiyeler göreceksiniz. Oysa söz konusu bir çocuksa, üç ay boyunca ciddi anlamda esneyen kuralların bir anda katılaşması, konulacak sert kurallar aile içinde ciddi çatışmalar yaratır. Rutine dönmek elbette önemli ama bu geçiş mutlaka kademeli olmalı..
#Konuk YazarYaz tatilinde telefon ve bilgisayar başında fazla zaman geçiren çocukların ebeveynlerine uzmanlardan uyarı geldi: “Okul döneminde çocuklara ‘pat’ diye internet yasağı getirmek öfke patlaması yaratır. Ebeveyn-çocuk ilişkisini bozar...”
#Uzman Dr. Gencay KoçKlasik, çağdaş, tasavvuf, fantastik, polisiye... Yerli ya da yabancı edebiyat... Herkesin gözdesi farklı. Halen tatilinizde, izninizde şöyle bir uzanıp kitap okumayı hayal ediyorsanız işin ‘en içindeki’ insanların, İstiklal Caddesi’ndeki kitabevlerinin deneyimli satış danışmanlarının favori kitaplarına bir göz atın.
#Uygar TaylanGünlük burç yorumları 26 Haziran 2024 Aygül Aydın yorumlarıyla paylaşıldı. Ay, Kova burcunda ilerliyor ve saat 09.08’de Balık burcuna geçiyor. Hayatınla ilgili derin bir etki altındasın. Bir yakınının sert taşından gelen öğüt, seni yaralamak veya engellemek yerine, onu kullanarak kendine bir kale inşa etmen gerektiğini işaret eder. Günlük burç yorumları 26 Haziran 2024, her burç için ayrı ayrı merak ediliyor. Bugün aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor? Uzman Astrolog Aygül Aydın 26 Haziran Çarşamba günlük burç yorumları ile okurlarına önemli bilgiler verdi. 26 Haziran 2024 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını neler bekliyor? İşte günlük burç yorumları 26 Haziran 2024!
#Burçlar