Soğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlü tutmak bizi hastalıklardan koruyor. Bağışıklık sistemini korunmanın belki de en lezzetli yolu ise sıcacık kış çorbalarından tüketmek oluyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz soğuk havalarda bağışıklık sisteminizi güçlü tutacak, hastalıklardan koruyacak 4 şifa çorbasının tarifi videomuzda. İşte Sevde Aksu Taner'in sunumuyla lezzetli pratik kış çorbası tarifleri…
#HtvprogramlarEge mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1Farklı bölgesel mutfaklara sahip olan İtalya, çorbalarının çeşitliliğiyle gurur duyar. Toskana’nın bol sebzelilerinden deniz ürünleriyle zenginleştirilmiş balık çorbası ‘zuppa di pesce’ye kadar her bölgenin kendine özgü çorbaları olur. Bu tarifler, nesilden nesile geçen mutfak mirasının hikâyelerini de anlatır...
#Danilo ZannaCNN Travel, dünyadaki en iyi 20 çorbayı listeledi. Nijerya'dan Fransa'ya Çin'den Meksika'ya kadar birçok ülkeye ait çorbanın yer aldığı listeye, ülkemizden yayla çorbası dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde çorbaların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaHavalar iyice soğudu. Mevsimin en güzel sebzelerinden sıcacık çorbalar yapmanın tam sırası. Çoğu yazımda bahsettiğim gibi Türk mutfak kültürüyle en büyük ortak noktamız aile yapımız. Bizde de annelerimiz kış aylarında bizi çorbasız bırakmaz. Ben de size annemin pişirdiği sıcacık İtalyan çorbaların tariflerini vereceğim.
#KerevizKilerimizin her daim demirbaşı baklagiller protein bakımından zengin olmalarının yanı sıra pek çok vitamin ve minerali de barındırıyor. Kış aylarında daha sık tüketmeye başladığımız çorbaları baklagillerle çeşitlendirerek vücut direncimizi arttırabiliriz. Hem lezzet katıyor hem de uzun süre tok tutuyor.
#BaklagilSoğan mutfağımızın en mütevazı sebzesi. Oysa tek başına sırf üzerine kırılan yumurtasıyla bile davetlere çıkabilir ya da özenle hazırlanmış bir tartın içinde misafir ağırlayabilir. Yeterince nazik davranırsanız asırlık sofistike tariflerinden lezzetinin derin kimyasına tadanı şaşırtan bir başrol oyuncusudur aslında...
#Soğan DolmasıGünümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle mırlan balığı lezzeti nedeniyle çok fazla tercih edilmektedir. Mırlan balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Brokoli karnabahara benzeyen ve sebze ailesinde yer alan besin ögesidir. Kelime İngilizce olan broccoli sözcüğünden alıntıdır. İngilizce olan bu sözcük ise İtalyanca broccolo kelimesinden türeyerek dilime gelmiştir. İtalyanca olan bu kelimenin Türkçe anlamı tomurcuk demektir. Brokoli sebzesinden salata, yemek, çorba gibi besinler elde edilebilmektedir. Bu bakımdan yazıda sizler için hakkında detayları derledik.
#BroccoloBir Türk geliştiricinin üzerinde çalışarak online oyun platformları üzerinden yayımladığı 'Erzurum' oyunu, yayımlanan oynanış videosu ile dikkatleri üzerine çekti. Türkçe dil desteğinin bulunduğu oyun içerisinde bazı yöresel dokular yer alıyor. Henüz üzerinde çalışmaların devam ettiği oyunun Ocak 2021 tarihinde çıkması bekleniyor.
#ErzurumErzurum deyince akla ilk ‘cağ kebabı’ gelir ama siz yine de ufkunuzu geniş tutun. Kentte peşinden koşturacak çorbasından ev yemeğine birçok değişik tat var. Yolu buraya düşenlerin ihmal ettiği bir konu da peynir... Biraz şehrin dışına çıkmaya başladığınızda köyden köye peynirin tadının ve yapım tekniğinin değiştiğini göreceksiniz.
#SeyahatDaha önceki iki yazımda ayurvedik beslenmenin felsefesinden, dosha beden (vata, pitta, kapha) tiplerinden, bu tiplerin hangi besinleri tüketip tüketemeyeceklerinden bahsetmiştim. Bu haftaki yazımda ise, içinde bulunduğumuz bu kış döneminde özellikle virüslere karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirecek, enerjimizi yükseltecek birkaç yemek tarifini sizlerle paylaşacağım. Ayurvedik beslenme sistemi Hint kökenli olduğu için çoğu yemekler bizim damak tadımıza pek uygun değildir. Burada tarifini verdiğim yemekler, Türk mutfağında severek tükettiğimiz yemeklerden seçilmiş olup tarafımdan ayurvedik beslenme sistemine göre uyarlanmış ve denenmiştir.
#Dilek Çiftçi"Darhane çorbası" yakıştırmasını sonuna kadar hak eden tarhana, aynı zamanda güçlü bir probiyotik kaynağı. Bu özelliği sayesinde de bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. O nedenle son dönemde tarhanaya gösterilen ilgi birkaç katına çıktı. Marketlerde tarhana bulmak elbette mümkün ama evde yapılmış tarhananın yerini de hiçbir şey tutmuyor. Sizin için Türkiye'nin farklı yörelerinden evde yapılabilecek tarhana tarifleri derledik. Bu arada şunu da hatırlatalım: Tarhana normalde yaz sonunda yapılır ve sıcak günlerde kurutularak tüm kış tüketilecek biçimde saklanır o yüzden de büyük miktarlarda yapılır. Ancak siz dilerseniz daha küçük miktarlarda yoğurduğunuz tarhanayı taze taze de tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...
#TarhanaAşçı Şemsa Denizsel, geçen yıl Nişantaşı’ndaki meşhur lokantası Kantin’i kapatıp Ayvalık’a yerleşti ama yemek yapmadan durması mümkün mü? Hem Kantin’de servis ettiği dillere destan yemeklerin tarifini hem de canı çekip o an uydurduğu tatlı, tuzlu tüm lezzetlerin hikâyesini ‘Kulaktan Dolma Tarifler’ adlı kitabında derledi.
#Şemsa DenizselHem sıcak hali hem soğuk hali yenilen kiş, Fransız mutfağından sonra ülkemizde de popüler bir hal aldı. Görüntüsü itibariyle pizzayı andıran kiş, her evde bulunan malzemelerle farklı şekillerde yapılabilir. Peki, kiş için gerekli malzemeler neler? İşte, ilk kez kiş yapacaklar için gerekli malzemeler ve yapılış aşaması
#Kiş NedirBitkilerin efendisi Maranki’nin ‘Doğadan gelen şifa’ yazısı dizisi bugün başladı.Sağlığın, güzelliğin ve hatta mutluluğun sırrı doğada... Bitkiler, uzmanların yönlendirmesi doğrultusunda kullanıldıklarında toksin atımından depresyon tedavisine her konuda en önemli yardımcılarımız.
#MarankiSaime Yardımcı (68) eşinden kalan aile şirketinin başındaki bir iş kadını, derneklerde çalışan bir sivil toplum gönüllüsü ve tam bir mutfak aşığı. Konya Meram’daki 250 yıllık bağevine gelin geldiğinde sadece 17 yaşında olan Yardımcı, yıllar boyunca büyüklerden öğrendiği tariflerle özel bir yemek kitabı hazırladı
Uzakdoğu ve köpek denince akla hemen kötü şeyler gelmesin! Mesela Japonya’daki kral muamelesi görüyorlar. Köpeklere yönelik yogadan organik yemek restoranlarına, kıyafetlerden kuaföre kadar çok sayıda hizmet var. Anlaşamayan çiftler boşanmıyor, köpek alıyor; yaşlı çiftlerse torun yerine köpek istiyor.