Bağışıklığı Kuvvetlendiren Çorba
Malzemeler:
1/4 su bardağı su veya sebze suyu
1/2 kırmızı soğan
2 diş sarımsak
3 adet kereviz sapı
3 adet orta boy havuç
1 küçük boy brokoli
1 su bardağı doğranmış domates
1yemek kaşığı taze zencefil (kabuğu soyulmuş, doğranmış)
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1/4 çay kaşığı tarçın
1/8 çay kaşığı acı biber (isteğe bağlı), karabiber, tuz
6 su bardağı su (veya 4 su bardağı sebze suyu+2 su bardağı su)
2 su bardağı lahana (saplarından ayrılmış, ince ince parçalanmış)
1 su bardağı kıyılmış mor lahana
1/2 limonun suyu (veya 1 tam limonun suyu, ne kadar limon aroması istediğinize bağlı)
Hazırlanışı:
Büyük bir tencereye ¼ su bardağı suyu/sebze suyunu ekleyin ve orta-yüksek ateşe alın. İyice ısındıktan sonra, kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyin. 2 dakika boyunca, ara ara karıştırarak soteleyin. Doğranmış havuçları, brokoliyi, domatesleri ve taze zencefili ekleyin. 3 dakika boyunca karıştırarak pişirin, gerekirse bir kere daha 1/4 su bardağı su ekleyin. Toz zerdeçalı, tarçını, isteğe bağlı acı biberi, tuzu ve karabiberi de ekleyerek karıştırın.
Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 10-15 dakika boyunca, sebzeler yumuşayınca kadar hafif ateşte pişirin. Kıyılmış lahanaları ve limon suyunu da ekleyerek 2-3 dakika daha pişirin.