Kırmızı pancar turşusu, rengi ve lezzetiyle sofralarımızı süslüyor. Mineral ve antioksidan açısından zengin olan kırmızı pancar, turşu yapımında da tecih ediliyor. Peki kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır? İşte kıtır kıtır ve ev yapımı pancar turşusu tarifi...
#Kırmızı Pancar Turşusu Nasıl YapılırTurşulama işlemi ile pancarın tazeliği korunduğu ve içindeki vitaminler de saklandığı için tüketilmesi önerilir. Kırmızı pancar turşusunu günlük hayatta tüketerek vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kilo vermeye de yardımcı olduğu için diyetlerde önerilen bir besindir. Ayrıca kan basıncını düzenler ve kemiklerin de korunmasını sağlar. Kırmızı pancar turşusunun faydaları ve neye iyi geldiği hakkında ayrıntıları derledik.
Rengiyle ve lezzetiyle sofralarımıza renk katan kırmızı pancar, antioksidan ve mineral açısından zengin bir besin olmasıyla da özellikle kışık turşu olarak tercih ediliyor. Peki kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır? İşte, ev yapımı pancar turşusu tarifi...
#Kırmızı Pancar TurşusuKırmızı pancar rengiyle göze lezzetiyle damağımıza hitap eden bir besin. Ayrıca içerdiği antioksidan ve mineraller bakımından da oldukça sağlıklı. Peki kırmızı pancar nerelerde kullanılır, nasıl tüketilmeli? İşte kırmızı pancar hakkında tüm merak edilenler…
#Kırmızı PancarBeslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, korona virüsten korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için, güne kahvaltıyla başlanmasının önemine dikkat çekerek, herhangi bir sağlık problemi yoksa her gün 1 yumurta tüketilmesinin önemli olduğunu söyledi.
#KahvaltıGeçen hafta Finlandiya’nın en kuzeyine, beyaz örtülerin altına saklanmış Laponya’ya gittim. Dondurucu havada, yaşamımdaki birçok ilki gerçekleştirdim. Uçsuz bucaksız karlı kayın ormanlarında kızak kullandım, buzdan odalarda kaldım, bilmediğim lezzetlerle tanıştım, kuzey ışıklarını görebilmek için günlerce gözlerimi gökyüzünden ayırmadım. Bu haftadan itibaren bu soğuk yolculuğu sizlerle paylaşacağım.
Chef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuReşitpaşa’da 6 ay önce açılan Âdâb Eski Usul Meyhane, sakin ve samimi bir atmosferde vakit geçirmek isteyenlerin seveceği bir restoran. Menüsünde klasik mezelerin yanı sıra güveçte istiridye mantarlı kokoreç ve Girit ezme dolgulu hamsikuşu gibi özel lezzetler de var.
#GİZEM DİNÇBAŞMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞGüz mevsimiyle birlikte sararan ve dökülen yapraklar yeryüzünde bir renk cümbüşü oluşturuyor. Ülkemizde bu renkliliği fotoğraflamak ve yaşamak için en ideal adres Karadeniz Bölgesi. Bölge; şelaleleri, tabiat parkları, ormanları, kanyonları, köy ve kasabalarıyla adeta bir hazine. Bu hafta uzmanlarımıza Karadeniz'in sonbaharda görülmesi gereken güzelliklerini sorduk. Kartpostallık kareler yakalayacağınız ve sonbaharın tadını çıkaracağınız birbirinden özel önerilerde bulundular.
#RotaAlaçatı’nın özellikle yaz aylarında sokaklarını damla sakızı kokusunun sardığını söyleyen şef Hüseyin Pancar, bu kokunun da kimi zaman tencerede pişen muhallebiden, kimi zaman da yemek sonrası içilen likörden geldiğini paylaşıyor ve ekliyor: “Sakız ağacı Ege’nin Efe’si gibi... Köklendiği yeri güzelleştiren bir doğası var.”
#1Kırklareli, muhteşem doğası, bereketli toprakları, Trakya'ya has zengin yemekleri ile dikkat çekiyor. Tarımın ve küçükbaş hayvancılığın geçim kaynağı olan bu şehirde hamur işi ve et yemekleri de oldukça dikkat çekiyor. Kırklareli'nde ne yenir ve neyi meşhur? İşte, tüm detaylar.
#Kırklareli YemekleriGüvenilir gıdalara kolayca ulaşmak ve sağlıklı bir beslenme planı uygulayabilmek artık pek çoğumuz için önemli bir öncelik. Bunun yolu da önce doğru gıda okuryazarlığından, yani etiket bilgisinden geçiyor. Bu kavramın ne olduğunu ve hakkında doğru bilinen tüm yanlışları Prof. Dr. Sibel Özilgen’le konuştuk.
#GıdaSon yazımdan sonra Nazende’ye iki kez daha gittim ve hazzın doruğuna bazen yaklaştım, bazen de çıktım. İç bakla ve arapsaçlı sarma eski İstanbul’da bulacağınız gerçek zeytinyağlı. Deniz ürünü isterseniz yerli kalamar ızgarayı kaçırmayın. İlginç ve seveceğinizi düşündüğüm bir hamurişi de var: ‘Çılgın pide’. Ama asıl Nazende farkı, et ve sakatatlarda ortaya çıkıyor. Oğlağın süt bağırsağından elde edilen sarma benim için 2023’ün en iyi 10 yemeğinden biri olmaya aday. Oğlak kelle de o düzeyde. Yanak, beyin ve dil. Bir de iç organlardan yahni... Bunlar artık hiçbir yerde bulunmayan, gastronomik geçinen lokantalarda karşımıza çıkmayan ve maalesef gençlerin bilmedikleri için yemedikleri çok özel yemekler... Birini bile bulmak zor. İyi pişirilmiş bulmak daha da zor. Hepsini bu düzeyde aynı mekânda bulup tatmak denizde hazine keşfetmek gibi...
#Vedat MİLORYoksa siz pancarın sadece turşusunu yiyenlerden misiniz? Halbuki soframızı bu leziz sebzeyle donatabileceğimiz öyle çok seçenek var ki... Pırasayı pancarlı pişirebilir, kısırı pancar püresiyle farklılaştırabiliriz. Fırınlanmış pancarı ekmek arasında cevizli bir peynir ezmesiyle buluşturmayı da çok seviyorum. Tezgâhlardan kalkmadan, pancarlı nefis tariflerimi deneyin isterim.
#Sebzeli Pancar ÇorbasıKahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerimiz ülkemizde tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde yapıldığı alanlar. Geçimini yöresel ürünlerin satışıyla sağlayanların sayısı da buralarda bir hayli fazla. Bu zor günleri atlatmaları için yerel üreticilere destek olmak çok önemli... Bu sayede bölgeye ekonomik destekte bulunurken yerel değerlerimizi ve ürün çeşitliliğimizi de koruyabiliriz. Sipariş verebileceğimiz üreticileri aradık, ürün gönderimi yapıp yapmadıklarını sorduk ve hangi ürünleri alabileceğimizi listeledik.
#KahramanmaraşBir dönem İstanbul’daki en popüler mekânlardan olan Frankie, bu sezon epey farklı bir menü ve atmosferle Karaköy Galataport’ta yeniden açıldı. Rezene ve tuzda fermente edilmiş palamut, akya tataki, balık yakası, lahana turşulu antrikot gibi iştah açan tabaklarının ortak noktasıysa bizden malzemeleri Asya mutfaklarının pişirme teknikleriyle birleştirmeleri…
#FrankieAğustos’un son haftasını Bodrum’da geçirdim, içinde hüzün barındırmayan bir yaza veda gibiydi. Bu kez neredeyse 40 yılı bulan bir süreçte kimi zaman insanı yoran ve üzen değişimi değil, geçmişin değerlerini, özlediklerimizi yaşatmaya çalışan yerlere odaklandım.Ama yine de doğasıyla, havasıyla, konumuyla dünya turizminin en kendine has destinasyonları arasında olan Bodrum’un sezonunun hiç hak etmediği bir şekilde kısa olmasına hayıflanmadım diyemem. Neyse ki tüm yıl açık kalmayı hedefleyen, çalışma temposunu ve pazarlama biçimini ona göre yerlerin sayısı artmaya başlıyor. Tabii bunun gerçekleşmesi için yol, su, elektrik gibi altyapı sorunlarının bir an önce çözülmesi, çözülürken de bu yaz olduğu gibi trafiğin felce uğratılmaması gerekiyor...
#Müge Akgün