Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli pancar turşusu tarifi, malzemeleri ve yapımı
Kırmızı pancar turşusu, rengi ve lezzetiyle sofralarımızı süslüyor. Mineral ve antioksidan açısından zengin olan kırmızı pancar, turşu yapımında da tecih ediliyor. Peki kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır? İşte kıtır kıtır ve ev yapımı pancar turşusu tarifi...
Kırmızı pancar, C vitamini, fosfat, potasyum gibi birçok vitamin ve mineralden zengin bir içeriğe sahip. Ayrıca bağışıklığı da güçlendiriyor. Turşusuyla da sofralara farklı bir lezzet katıyor. Kırmızı pancar turşusunu denemek isterseniz tarifi ve malzeme lisatesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER:
3 kilogram küçük körpe pancar
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tuz
KIRMIZI PANCAR TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Pancarların yeşil yapraklarını kesin.
Köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın.
Üzerini 2 parmak geçecek kadar suyun içinde pancarlarınızı haşlayın.
Haşlanan pancarları sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını soyun ve iri şekilde doğrayın.
Daha sonra kavanoza yerleştirin.
Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz ile iyice dövün.
Pancarları haşladığınız suyun içine sarımsak, sirke ve tuzun erimesini bekleyin.
Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın.
Oda sıcaklığında 2 gün bekletin.
Afiyet olsun...