Geleneksel Anadolu lezzetlerine gönül verenlerin pek çoğunun listesinde bir numarada yer alan keşkek, ilk bakışta yapılışı çok zahmetli görünen ancak belli püf noktalarına dikkat edildiğinde o kadar da zor olmayan bir yemek. Anadolu mutfağının bu eşsiz lezzetini evinde yapmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını etli keşkek ve tavuklu keşkek tarifini içeriğimizde topladık. Keşkek pişirmeden önce mutlaka okumalısınız…
#KeşkekDüğünlerde, bayramlarda, köy hayırlarında yaygın olarak yapılan keşkek MasterChef yarışmasıyla yeniden aranan tarifler arasında yerini aldı. Maharet gerektiren keşkek tarifi püf noktaları izleyiciler tarafından merak konusu edildi. Peki, MasterChef keşkek nasıl yapılır? İşte, orjinal keşkek tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Masterchef KeşkekKeşkek nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofralarında farklı lezzetler arayan vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Anadolu mutfağının eşsiz lezzetleri arasında yer alan keşkek, sofralara renk katmaya devam ediyor. Peki, keşkek nasıl yapılır? İşte keşkek tarifi ve malzemeleri.
#KeşkekEsenyurt’ta iddiaya göre 46 yaşındaki Ebru Hayvalı, Ramazan Bayramı için yemek yaptığı sırada düdüklü tencere bomba gibi patladı. Vücudunun yüzde 40’ı yanan Hayvalı, “Bayram için yapıyordum ama bayram yapamadık, buğday tanesi hava deliğini kapatmış. Hayatta başıma gelmez, senelerdir kullanıyorum derken bir anlık dalgınlığımla bu hale geldim. Düdüklünün kapağı yüzüme gelmedi o gelseydi, kurtuluşum olmazdı. Yüzüm komple yanıktı, şu an hiçbir iz yok. Öyle bir patlamayı hayatımda duymadım sanki evde bir bomba patladı. Yoğun bakımda buradan çıkamayacağım diyordum, dikkatli olsunlar” dedi.
#İstanbul10 kişilik köydeki nefis pizzacıdan Sivrice’deki aile meyhanesine, Güre’deki şef restoranından Edremit’teki özel üretim peynirlere Kaz Dağları ve çevresinde keşfetmeniz gereken çok sayıda özel adres var. Bölgenin en güzel zamanı gelmişken gurme bir tura çıkmak isterseniz işte o liste!
#Ebru ErkeMarmara Bölgesinin Trakya tarafında yer alan turistik bir ilimizdir. Türkiye’nin en kalabalık şehirleri arasında yer alan şehir, son derece modern bir çehreye sahiptir. Tekirdağ’ın tabiat güzellikleri yanında, genişte bir mutfak kültürü vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tekirdağ YemekleriSevilen sokak lezzetlerimizden tavuk pilav tarifi MasterChef programıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Sokakta yediğimiz tavuk pilav yemeğinin tadı ayrıdır. Peki, aynı tatta nohutlu tavuk pilav nasıl yapılır? İşte, MasterChef tavuk pilav tarifi ve püf noktaları...
#Masterchef Tavuk PilavÜlkemizin hemen her yöresinde keşkek yapılır ama özel günlerde... Birlik ve beraberliğin, ortak bir kaderi paylaşmanın, karşılıklı sevgi ve empatinin bir ifadesidir. Bizim evde Erzincan usulünde, kuzu gerdan ve köy bulguruyla yapılırdı. Ya Rabbim o ne lezzetti! Kızıltoprak’ta birkaç ay önce ziyaret ettiğim Herise’deki keşkekse Ege usulü. Dana gerdan ve yarma buğdaydan zeytinyağıyla yapıyorlar. Allah için düzgün ve zevk veren bir keşkek... Günlük çıkan mezelerinden karışık ot yoğurtlama ve bahar favasını da beğendim.
#HeriseBisiklet üzerinde 3 ay, 2 bin 890 kilometre yol, gezilen 11 ve görülecek 70 il. İşlerinden istifa edip yola çıkan Aysu ve Mustafa Halid Anlıaçık çifti pedal çevirerek Türkiye’yi geziyor. Günde 60 lira harcayarak seyahat eden çiftle yolculuklarını ve yaşadıklarını konuştuk. m Uygar TAYLAN utaylan@hurriyet.com.tr
#SeyahatŞef Umut Karakuş’un, Muutto İstanbul’da servis ettiği meze ve ara sıcakların lezzeti meşhur. Artık hemen her çeşidin evlere paket servisini de yapıyor. Jaji isimli Hakkâri usulü kuru cacık, patlıcanlı nazuktan, bol yeşillikle hazırlanan mücver ve kaburga etli firik keşkek, sofrasını geleneksel lezzetlerimizin farklı yorumlarıyla zenginleştirmek isteyenler için...
#YılbaşıTarihi ve kültürel değerlerin izlerini taşıyan çok kıymetli bir coğrafyada yer alan Afyonkarahisar, 2019 yılında UNESCO tarafından, Gaziantep ve Hatay’ın ardından gastronomi alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edildi. Çorbaları, et ve sebze yemekleri, pilavları ve tatlı çeşitleriyle çok zengin bir mutfağa sahip olan Afyonkarahisar’ın; Afyon kaymağı, Afyon pastırması, Afyon sucuğu, kaymaklı ekmek kadayıfı, Afyonkarahisar patatesli ev ekmeği, Çay ilçesi vişnesi ve Şuhut keşkeği UNESCO’nun Coğrafi İşaretler Listesi’ne girmeyi başardı.
#GöceHatay mutfağına ait olan ama bugün şehirde neredeyse ustasının kalmadığı sasiço... Hamuru pancarlı, içi keçi büş peyniri dolgulu ravioli... Adaçayı tempura... Pöç etli Japon mantısı... Şef Yaren Çarpar’ın elinden çıkma bu özel tatlar, Maslak Sanayi’deki House of Ekria’da...
#Hatay MutfağıBodrum, Datça ya da Marmaris’e giderken çoğu kez yanı başından geçip gittiğimiz Muğla’nın Milas ilçesi, aslında bir sürprizler coğrafyasıdır. Her yıl 29 Ekim’de kutladıkları ‘Kaddak Deve Bayramı’ buradaki Pınarcık Köyü’ne has bir eğlence. Kostümlü, eğlenceli, şarkılı, türkülü adeta bir festival olan bu bayramı yöre halkıyla birlikte kutlayan misafirlere keşkekli ziyafet sofraları kuruluyor, kalmak isteyenlere evler açılıyor. m
#HürriyetDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel Lezzetleriİzmir’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen Gastronomi Turizmi Kongresi’nde, dünyaca ünlü şefler, yemek yaptı. Kongredeki panelde yaratıcı hikayelerin önemi vurgulanırken, şef Hazer Amani, iyi aşçı olmanın yolunun yeni tarif oluşturmak yerine eldeki yaratıcı hikayeleri tanıtmaktan geçtiğini söyledi. Amani, "Neden elimizin altında keşkek gibi bir ürün varken risotto yapıyoruz?" diye sordu.
#KeşkekKeşkek nasıl yapılır sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak edilen ve araştırılan lezzetler arasında yer almaya başladı. Anadolu mutfağının gözlerinden biri olan keşkekin yapılışını sizler için hazırladık. Peki, keşkek nasıl yapılır? İşte keşkek tarifi.
#KeşkekBirbirinden güzel doğa harikaları ve eski tarihlerden beri birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmış, tarihi yerleri gez gez bitmeyen Muş ve Bitlis’te 3 gün geçirdim. Birbirinden güzel yemeklerini tattım ve türkülerini öğrendim. Yolunuz düşerse bu iki şehre işte yapmanız gerekenler...
#MuşTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#Çiğköfte