MasterChef keşkek nasıl yapılır? Keşkek tarifi ve malzemeleri
Düğünlerde, bayramlarda, köy hayırlarında yaygın olarak yapılan keşkek MasterChef yarışmasıyla yeniden aranan tarifler arasında yerini aldı. Maharet gerektiren keşkek tarifi püf noktaları izleyiciler tarafından merak konusu edildi. Peki, MasterChef keşkek nasıl yapılır? İşte, orjinal keşkek tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
Batı Anadolu, Trakya, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Orta Anadolu yemeği olan keşkek, genellikle düğün ve bayramlarda yapılan, Anadolu'da yörelere göre farklılıklar göstermekle birlikte temel olarak yarma buğday ve etten oluşan geleneksel bir yemektir. Peki, keşkek nasıl yapılır? İşte, keşkek tarifi ve püf noktaları...
Keşkeklik buğday
Tavuk eti (didilmiş)
Kuru soğan
Kimyon
Biber
Tuz
Sosu için:
Ayçiçeği yağı
Kırmızı toz biber
Keşkeklik buğdayı yıkayıp bol su ile ocağa koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
Buğdaylar yumuşadıktan sonra içine pişirilip didilmiş tavukları suyu ile birlikte koyun.
Ayrı bir tavada ince rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurup kaynayan tencereye dökün.
Kimyon, karabiber ve tuz ekleyin devamlı karıştırarak pişirin.
Sosu için küçük bir tavada ayçiçeği kızdırdıktan sonra toz biber ilave edip arzuya göre servis yapılırken üzerine dökün.