İstanbul Küçükçekmece sahilinde, cadde üzerindeki Yılmaz Balıkçı dükkânı hem balık satışı yapıyor hem de isteyen müşterilere ızgara balık pişiriyordu. Geçen hafta pazartesi günü, Balıkçı Yılmaz’ı gözüne kestiren hırsız, dükkânın etrafında keşif yapıp elinde bulduğu bir demirle içeri girdi. Dolabı kırıp içinde tanesi 150 TL olan 20 palamut ve mısır unu çaldı. İşletme sahibi Uğur Yaşar, zarar az olduğu için bu olayda şikâyette bulunmadı.
#HırsızHem sağlıklı hem de lezzetli olan yiyeceklerin başında hiç şüphesiz ki balık gelmektedir. Balığın birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Dilediğiniz balık çeşidini seçerek haftada en az bir kere tüketmeye özen göstermelisiniz. Kaya levreği nasıl pişirilir? Granyoz tavada mı fırında mı güzel olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kaya KevreğiTabii ki Türkiye’deyiz ve yarın ne olacağını bilemediğimiz bir dönem yaşıyoruz. Ancak genel olarak sürdürülebilirlik, teknoloji, deneyim odaklı yaklaşımlar ve sağlık bilinci gibi temel faktörlerin ön planda olması benim bu seneki trend tahminlerim. Bakalım kaçı tutacak...
#SOMER SİVRİOĞLUBazen insan yaptığı işe, yazdığı yazılara yabancılaşıyor. İnsanlık suçları işlenirken, tek günahı o bölgede doğup yaşamak olan binlerce insan terör saldırılarıyla veya bombalar altında yaşamını yitirip, yüz binlercesi evinden yurdundan kaçarken, aç susuz kalırken yeme-içme ve seyahat yazmalı mıyım diye düşünüyor.
#Müge Akgünİstanbul’un mega restoranlarının sürekli şube açtığı Bodrum’da; Orkide gibi sayıca az kalan aile işletmelerini desteklemek boynumuzun borcu. En güçlü olduğu yer sıcak mezeleri. Sebzeler etraftaki Yörük köylerinden geliyor. Çıtır bamya çok başarılı, kavrulmuş ceviz gerçekten yakışmış, barbun çıtlaması çok farklı...
#Bodrum2023 İncili Gastronomi Rehberi’ne giren restoranlar açıklandı. Şef Emre Şen, Casa Lavanda’da brunch, Xuma Village’da ise pop-up yemek düzenleyecek. Hilton Bomonti’den sürdürülebilir menü, yazarımız Vedat Milor’un yeni televizyon programı ve Ranchero’nun yepyeni tabaklarıyla son haberler burada...
#Gastronomiİlk yazımda Kuşadası’nın belli başlı yerlerini kısaca tanıtmıştım. Bu haftadan itibaren Ada’nın en ünlü, en dikkat çeken yerlerini daha detaylı şekilde anlatmaya çalışacağım. Dünyaca ünlü, çok özel hayvan ve bitki türlerine sahip Dilek Yarımadası Milli Park’ını uzun uzun tanıtmadan bu köşe eksik kalırdı.
#1Şef Ömer Bozyap’la yaz başında Galata Port’ta düzenlenen bir etkinlik sırasında tanışmıştım. Sirkeci’de bir otelin içinde “Ocak” adlı bir restoranı olduğunu anlatmıştı. Yaz telaşı ve seyahatler bitince aynı ekip buluşma sözü vermiştik. Nihayet hafta başında buluşabildik.
#Müge AkgünGranyöz balığı, görünüm olarak genellikle levreğe benzer. Bu nedenle de kaya levreği adı ile de bilinir. Lezzetli bir balık türü olması nedeni ile balık severler çok sık tarafından tercih ediliyor. Görünümü bakımından levreğe çok benzeyen bir özelliği bulunur. Granyoz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Zeytin dalı harekatına katılan ve Gazi olan Ali Uysal’ın hayat hikayesi MasterChef’e damga vurdu. TSK içinde gittiği operasyonda anlattığı hikayesi herkesi etkileyen Ali Uysal ardından Olcay Özçam'da merak konusu oldu. İki Mehmetçiğin fotoğrafı sosyal medyada simge haline gelmişti. Peki, MasterChef’e katılan Ali Uysal kimdir? İşte Kahraman Gazi Ali Uysal’ın hayat hikayesi
#Masterchef’E Katılan Ali UysalBugün sizi çok ilginç bir konu ile tanıştıracağız; balıkta sahtecilik! Dünya genelinde yapılan araştırmalar, restoran, market ve balıkçılardan alınan bazı balıkların sahte etiketlendiğini söylüyor. Peki Türkiye? Gelin bu konuya daha yakından bakalım...
#Sahte BalıkBirçok gıda ürününde son dönemlerde fiyat artışları yaşandı. Bu ürünler arasında balık da bulunuyor. Hatta halden 30 TL’ye çıkan ürün pazara gidene kadar 60 TL’ye yükseliyor. Durum böyle olunca vatandaş da daha uygun fiyata balık almak için balıkçı barınaklarına gitmeye başladı.
#AntalyaBirçok gıda ürününde son dönemlerde fiyat artışları yaşandı. Bu ürünler arasında balık da bulunuyor. Hatta halden 30 TL’ye çıkan ürün pazara gidene kadar 60 TL’ye yükseliyor. Durum böyle olunca vatandaş da daha uygun fiyata balık almak için balıkçı barınaklarına gitmeye başladı.
#GazetehaberleriEge Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Türkiye’nin 2019 yılında 2 milyar 514 milyon dolarlık su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı gerçekleştirdiğini, birlik olarak bu ihracata yüzde 38’lik katkı sağlayarak 957 milyon dolarlık ihracata imza attıklarını söyledi. Girit, pandeminin etkilerini pek çok sektöre göre daha az hissettiklerini kaydetti.
#Ege Su Ürünleri Ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları BirliğiRestoranların özel mönü ve özel fiyatlarla katıldığı Restoran Haftası dün başladı, 30 Kasım’a kadar sürecek. Hazırlanan mönülerin fiyatları bu yıl 35 ve 60 TL. Festival kapsamında düzenlenen tadım etkinlikleriyse önemli gurmeleri ağırlıyor. En dikkat çekenleri sizin için derledik.
#Hilltown Midpoint