Febreze ile mis kokulu mutfaklarda İdil Tatari, karidesi arkadaşının getirdiği sürpriz malzemelerle pişirdi. Mutfakta karides, sarımsak tereyağı kokuları birbirine karışırken İdil Tatari sunumunu da hazırladıktan sonra mutfaktaki bu kötü kokuyu Febreze ile yok etti. Sürpriz malzemeler mutfağınızın kötü kokmasına artık yol açamaz. Siz de yemek kokularını, evinizdeki kötü kokuları yok etmek için Febreze'i deneyin.
#İdil TatariAğlarını denizle buluşturmak için limanlardan ayrılan balıkçıların bereketli zamanları başladı. 1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağı sona erdi. Şimdi tam mevsimiyken biz de fosfor, iyot, kalsiyum ve flor açısından zengin olan ve A, B, D vitaminleri içeren balığı bol bol yiyelim.
#Balıkİnsanların birçoğu karides yemeyi çok sevmektedir. Lezzetli ve pratik bir ürün olan dondurulmuş karidesi alarak kolayca pişirebilirsiniz. Dondurulmuş karidesi farklı yöntemler ile pişirebilirsiniz. Ancak bu ürünü en güzel tavada yapabilirsiniz. Dondurulmuş karides nasıl pişirilir? Dondurulmuş karides tereyağda tavada nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaridesPalamut, lüfer, barbun, kılıç, sardalya ve çipura sonbaharla birlikte bol bol göreceğimiz çeşitlerden. Nasıl pişireceğinizi düşünüyorsanız Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus’taki Aqua Restoran’ın şefi Görkem Özkan’dan işin sırlarını öğrendik. Özkan “Az yağlı balıkları kızartarak, iyice yağlanmışları da ızgara yaparak değerlendirin. Sardalyayı ekmek kırıntıları ve kıyılmış taze otlarla doldurup fırınlamak da iyi bir seçenek” diyor.
#BalıkKurban Bayramı’na artık sayılı günler kaldı. Hafta sonuyla birlikte toplamda 9 günü bulacak tatil, bir nefes alma fırsatı olacak. Biz de uzmanlarımıza ‘Bayram tatilinde bütçeyi çok da zorlamadan nereleri keşfe çıkmalı?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel 15 öneri sundular...
#TatilHafta içi, gastronomi sektörüne yatırım yapan genç ve ilginç bir girişimciyle; Ahmet Orhon’la tanıştım. Orhon, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdikten sonra yönetim ve strateji danışmanlığı şirketi McKinsey’de çalışmaya başlamış. Türkiye, Çin, Avustralya ve Dubai’de 10 yıla yakın bir süre yerel ve global pek çok markanın hesabını yönetmiş. Bu arada Harvard Business School’da İşletme Yüksek Lisansı yapmış.
#Müge AkgünTürkiye’nin gastronomi köyü olacak dediğimiz yer, maalesef şimdi sıra sıra meyhanelerin dizildiği, her tarafından müzik fışkıran, masaların üzerinde oynayan insanlarla dolu bir alan oldu çıktı. Ama umudumuzhâlâ var. Alaçatı’da, şef Can Aras’ın yenilenen menüsüyle tarzı da iyice oturan Amavi, işte bu umutlardan biri…
#AlaçatıSayısı artık bir elin parmağını geçmeyen fine-dining restoranlarımız içinde her zaman özel bir yere sahip Topaz’ın kapılarını tekrar açması, manzarasının hakkını veren yeni bir başlangıç yapması ‘Güzel şeyler de oluyor’ dedirtiyor. Üzerinde kurutulmuş enginarla gelen çiğ karides, pamuktan farksız lagos şiş, mantarlı risotto ve dana kaburga leziz ama menünün şaşırtan yıldızı balık köftesi...
#TopazYazın Saros Körfezi’nin İstanbul’a en yakın sularında kulaç atmak isteyenlerle dolup taşan Mecidiye Köyü, şu sıralar bomboş. Sahilde denize koşanlar, bahçe tezgâhlarından alışveriş yapanlar yok. Aceleyle görülecek bir müze, bir tarihi eser, ya da gitmek isteyeceğiniz bir sinema da yok. Mecidiye’de sadece saf doğa var.
#HürriyetÇiğ veya çok az pişmiş istiridye... Suşi veya saşimiler, çamur yengeçleri ve envai çeşit karides... İşte uzun yıllardır yaşadığım Avustralya’da yılbaşı sofralarının vazgeçilmez ürünleri... Tüm bahçe ve parklarda barbeküler yanıyor, deniz mahsulleri, sosisler ve etler pişiriliyor. Uzun saatler süren bu yemeklerin sonunda masaya gelen pavlova tatlısıysa Avustralyalıların sofralarını süsleyen bir sanat eseri gibi...
#Yılbaşı SofrasıTatil için geldiği 2001’de Bodrum’dan döndüğü gün, “Eninde sonunda bu güzel cennete geri döneceğim” diye söz vermiş Barış Bülbül... Bu sözünü 2017’de hayata geçiren Bülbül, eşi Burçin’le birlikte hayallerinin peşinde koşarak Yalıkavak’ta Midye7’yi hayata geçirmiş. “Aslında Midye7 bizim flört zamanımızın hayali” diyen Barış Bülbül’le göç hikayelerini, Bodrum ve Milas hakkındaki düşüncelerini konuştuk.
#İzmir15 Nisan’da başlayan av yasağı sona erdi. Özlediğimiz lezzetler taze taze sofralarımıza geliyor artık. Ünlü şeflerden ve deniz mahsulleriyle ünlü restoranlardan tarifler aldık. Prof. Dr. Saadet Karakulak ise hangi balığı, hangi mevsimde yiyebileceğimizi anlattı.
#Gazetehaberleriİzmir’in şirin mi şirin ama pek de minik olmayan bir ilçesidir Urla. 727 kilometrekarelik yüz ölçümüyle de İzmir’in en büyük ilçelerindendir hatta. Son yıllarda gastronomik açıdan harikalar yaratan restoranlarıyla sözünü ettiriyor. Aynı zamanda üzüm bağlarıyla da meşhur.
#UrlaGüvenle balık yediğim, tekrar tekrar gittiğim yerlerin sayısı sanıyorum 10’u aşmaz. Deniz ürünlerinin ve balığın tazeliği benim için özellikle önemli. Alerjik bir bünyem var, vücudum hemen tepki veriyor, herkesten çok daha kolay zehirleniyorum. Yakınlarım buna ‘iş kazası’ diyor! İstanbul, Gelibolu, Urla, Çeşme ve Antalya’da güvendiğim yerler tabii ki var. Ama Ankara balıkçılarının yeri ayrı. Trilye, Kalbur, Fevzi Hoca üçlüsüne bu yıl yeni keşfim Taka da eklendi. Neyse ki İstanbul’da Fevzi Hoca’nın şubesi var. Şimdi Trilye özlemi de bitecek gibi görünüyor.
#Müge AkgünTokyo’dan trenle yarım saat uzaklıktaki Yokohama yıllar sonra başkentin gölgesinden kurtulmaya, uluslararası düzeyde sesini duyurmaya başladı. Geçen sonbaharda Dünya Ragbi Şampiyonası düzenlendi, gelecek yılın Tokyo Yaz Olimpiyatları sırasında ise futbol, basketbol dahil pek çok spor dalının karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak. Japonya’ya özgü eğlence mekânları, geleneksel bahçeleri, Çin Mahallesi’yle ünlü şehirde ocak ayında bile etkinlikler birbirini izliyor: Sakura Caddesi şubata kadar her gece NAKED’ın tasarladığı ışık gösterilerine sahne olacak, Çin Bahar Festivali kutlanacak, Japon Biracıları Yarışması düzenlenecek...
#Yokohama