Paylaş
ZENCEFİLLİ KARİDES SOTE (6 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 20-22 adet orta boy karides
◊ 2 yemek kaşığı zeytinyağı
◊ 2 yemek kaşığı soya sosu
◊ 1/2 limonun suyu
◊ 3 diş sarımsak
◊ 1 su bardağı sıcak su
◊ 1 çay kaşığı toz zencefil
◊ 1 çay kaşığı tuz
◊ 1 tutam karabiber
◊ 1 çay kaşığı acı kırmızı biber
Üzeri için
◊ 1/2 demet maydanoz
NASIL YAPARIM?
◊ Karideslerin kabuklarını kuyruklarını koparmadan çıkarın. Sırt kısımlarındaki siyah damarı dikkatlice çıkardıktan sonra yıkayıp süzün. Dilerseniz 250-300 gram dondurulmuş karides de kullanabilirsiniz.
◊ Ezilmiş sarımsaklar, limon suyu, zencefil, tuz, karabiber, kırmızı biber ve soya sosunu derin bir kaba koyun. Karidesleri bu sosa koyup ağzı kapalı vaziyette buzdolabında
en az 2-3 saat bekletin.
◊ Zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Karidesleri sosla birlikte tavaya aktarın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. Sıcak suyu ekleyip 3-4 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
◊ Üzerini incecik kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunun. Özellikle humusun üzerine çok yakışan bir yemektir.
ŞEFTALİ VE ZENCEFİLLİ SMOOTHİE (2 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 3 santim boyunda taze zencefil (soyulmuş)
◊ 2 şeftali
◊ 1 salatalık (soyulmuş)
◊ 1 limon (soyulmuş)
◊ 1 yeşil elma
◊ 2-3 çilek
◊ 1 su bardağı soğuk su
◊ 6-7 küp buz
NASIL YAPARIM?
◊ Buz hariç tüm malzemeleri blender’da, pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çekin.
◊ Buzu ekleyip yeniden çekin, bardaklara pay edin. Dilediğiniz kuruyemişle ve meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Paylaş