kapari haberleri sayfasında kapari hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 496 kapari haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kapari ile yapılan tarifler, MasterChef Türkiye ile izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kapari, en çok Ege bölgesinde yetişen bitkilerden biri. Doğada kendiliğinden yetişen kapari farklı yemek tariflerinde de kullanılıyor. Ancak tüketim miktarına dikkat edilmesi gerekiyor. Peki Kapari nedir, nasıl kullanılır? Kapari ile hangi tarifler yapılır? İşte ayrıntılar...
#KapariTürk yemeklerinde daha az kullanılıyor ama anavatanım İtalya’da kapari çok seviliyor. Birçok ünlü İtalyan yemeğinin ayrılmaz parçası olması bunun bir ispatı. Pizzadan tavuk piccata’ya sevilen özel lezzetlerde kendine mutlaka yer buluyor. Bu hafta size kaparili leziz bir sos tarifi hazırladım...
#Kaparili SosDünyanın çeşitli bölgelerinde binlerce yıldır genellikle kendiliğinden yetişen, çalımsı ve dikenli bir bitki olan kapari, son zamanlarda farklı türdeki ürünleriyle sofraları süslemeyi başladı. Vatandaşlar daha önce duymadıkları bu bitki hakkında bilgi almak istiyor. Peki, kapari nedir? Kaparinin faydaları neler?
#Kapari Nedir?Ülkemizde pek çok bölgede yetişen ama Türk mutfak kültüründe çok fazla yer bulmayan bir bitki olan kaparinin ne olduğu ve faydaları son dönemlerde merak edilmeye başlandı. Basında yer alan haberler ya da televizyon programlarında bu bitkiyi gören vatandaşlar, kapari hakkında bilgi edinmek için araştırma yapıyor. Peki, kapari nedir? Kaparinin faydaları neler?
#Kapari Nedir?İspanya, milli bitki ilan ettiği Kapari’den yıllık 20 milyar dolar gelir elde ederken, Türkiye’debirçok bölgede bulunan Kapari bitkisinden yıllık 12 milyon dolar gelirelde edilebiliyor. Doğal viagra olarak da adlandırılan Kapari bitkisininçiçeği, yaprağı, taze dalı ve meyvesi ekonomik olarakdeğerlendirilirken, Almanlar Kapari’nin 472 çeşit turşusunu yapıyor. MShastalığında kullanılan Kapari, ilaç, kozmetik ve boya sanayinde de enönemli bitkilerden birisi.
#Kapariİspanya, milli bitki ilan ettiği Kapari’den yıllık 20 milyar dolar gelir elde ederken, Türkiye’de birçok bölgede bulunan Kapari bitkisinden yıllık 12 milyon dolar gelir elde edilebiliyor. Doğal viagra olarak da adlandırılan Kapari bitkisinin çiçeği, yaprağı, taze dalı ve meyvesi ekonomik olarak değerlendirilirken, Almanlar Kapari’nin 472 çeşit turşunu yapıyor. MS hastalığında kullanılan Kapari, ilaç, kozmetik ve boya sanayinde de en önemli bitkilerden birisi.
#Kapariİspanya, milli bitki ilan ettiği Kapari’den yıllık 20 milyar dolar gelir elde ederken, Türkiye’de birçok bölgede bulunan Kapari bitkisinden yıllık 12 milyon dolar gelir elde edilebiliyor. Doğal viagra olarak da adlandırılan Kapari bitkisinin çiçeği, yaprağı, taze dalı ve meyvesi ekonomik olarak değerlendirilirken, Almanlar Kapari’nin 472 çeşit turşunu yapıyor. MS hastalığında kullanılan Kapari, ilaç, kozmetik ve boya sanayinde de en önemli bitkilerden birisi.
#KapariTatil beldelerinde sokaklardaki kalabalık yerini sakinliğe bıraktı ama eğlence yerli yerinde duruyor. Sonbaharda rotasını sahillere çevireceklere, en popüler mekânlardan yeme-içme duraklarına bir liste hazırladım. İçinde vur patlasın çal oynasın adresler de var, yıllardır kalitesini bozmadan sadık müşterilerini ağırlamaya devam eden klasikler de… Ayrıca gitmişken nerede kalabilirsiniz diye de birkaç adres paylaştım.
#TatilGeçen hafta Minorka Adası’nda geçirdiğim harika 4 günden bahsettim. Xuroy adlı otelde yediğimiz taze balıkları da anlattım. Bunun dışında dört lokantaya daha gittik. İki tanesi olağanüstü, biri çok iyi, biri ortanın biraz üstüydü. Aşağıda özetliyorum...
#Vedat MilorKaradeniz ve Marmara’da su soğurken balıklar da yağlanıp lezzetleniyor. Bugünlerde tezgâhlarda artan barbun, hamsi, sardalya gibi çeşitleri klasik tariflerden farklı nasıl pişirebiliriz? Örneğin, barbunun tavası güzel olur evet ama Bodrum’daki Orkide Balık’ın meşhur ‘barbun çıtlaması’ bir başkadır. Sardalyanın zamanı geçmeden Çanakkale’deki Yalova Restoran’ın ‘asma yaprağında sardalya’sı hem pratik hem de çok lezzetli olabilir. Hayvore Karadeniz Mutfağı’nın ‘hamsi salamurası’nı şimdiden hazırlayın, kış boyunca sofranızdan eksik olmasın. Restoranlar özel reçetelerini paylaştı, Dr. Ayça Kaya da balığın faydalarını anlattı...
#Melis YılmazYaz aylarının vazgeçilmezleri kavun ve karpuzu sofralarımıza konuk etmek için artık vakit daraldı. Tezgâhları süsleyen son turfandalarla yapabileceğimiz hem serinleten hem de doyuran pek çok yemek mevcut. Şefler Altuğ Tezer ve Nur Aktı’dan kavunlu-karpuzlu ferahlatıcı ve leziz tarifler aldık.
#KarpuzBodrum’da her yer kan ağlarken onlarda yer bulmak neredeyse imkânsızdı. Aile işletmesi sıcaklığını profesyonel mutfak ve servisle çok başarılı bir şekilde birleştiriyorlar. Bu başarı geçen yıl Michelin tarafından da tescillendi. Gelin Orkide Balık’ın başarısının ardındaki perdeyi biraz aralayalım bugün...
#BodrumUzun süredir beni takip edenlerin aklına gelmiştir ‘Neden bu adam hep İspanya veya Japonya gibi ülkelerin deniz ürünleri lokantalarını ve oralarda yediklerini ballandıra ballandıra anlatıyor’ diye. ‘Bizi beğenmiyor mu’ sorusunu soranlar da vardır. Cevabı belli aslında; biz denizleri tükettik gibi. İstisnalar hariç bu işi onlar kadar da iyi bilmiyoruz. Şimdi o istisnaların birinden bahsedeceğim...
#Deniz ÜrünleriMeze sofrası farklı lezzetleri bir sofrada buluşturmanın, herkese hitap etmenin en pratik yöntemidir. Kimse dışlanmış hissetmez. Veganların da arkadaş gruplarıyla dışarıda yemek yenileceğinde ilk tercihlerinden biri meze sofrası çünkü hayvansal ürünlerden uzak durmak isteyenler için de çok geniş bir seçki sunar.
#MezeMasterChef son bölümde kim kazandı, yedek kadroya kim girdi, sorusu dün geceki mücadele sonrası belli oldu. 2024 sezonuna hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 17 Temmuz tarihli son bölümünde, 7 yarışmacı yedeklerden ana kadroya girebilmek için ikili turda Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri rakiplerinden daha iyi hazırlamaya çalıştı. Kapari ana malzeme ile yaratıcı yemek ve Özbek pilavı yemeklerinin yapıldığı gecede, dört yarışmacı yedek kadroya seçildi. Peki, MasterChef'te yedek kadroya kim girdi? İşte, MasterChef'te yedek kadroya giren isimler ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Kim KazandıKapari ile yapılan tarifler, MasterChef Türkiye ile izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kapari, en çok Ege bölgesinde yetişen bitkilerden biri. Doğada kendiliğinden yetişen kapari farklı yemek tariflerinde de kullanılıyor. Ancak tüketim miktarına dikkat edilmesi gerekiyor. Peki Kapari nedir, nasıl kullanılır? Kapari ile hangi tarifler yapılır? İşte ayrıntılar...
#KapariBu mevsimi güzelleştiren meyvelerden. Tadıyla, görüntüsüyle hepimizi mest ediyor. Sıcak yaz günlerinde çok tüketiliyor. Bu lezzetli ve sulu meyveden yapılan içecekler de bu sezon çok popüler. Şef Altuğ Tezer frozen’dan kokteyle karpuzla hazırlayabileceğimiz tarifleri paylaştı.
#Yemek TarifleriSıcak havalar iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. Yazın daha hafif ve pratik yemeklere yönelmek istiyorsanız çözüm, öğün yerine geçen doyurucu salatalarda. Klasik salataları yemekten sıkılanlar için 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer’den rengârenk, farklı tarifler ve tüyolar aldık.
#SalataŞimdiye kadar gittiğim hiçbir Yunan adası beni hayal kırıklığına uğratmadı. Öte yandan özellikle bir-iki tanesi benim için öne çıktı. Bunlardan biri kesinlikle Tinos Adası. Bu adada çok sevdiğim restoranlar var. Mikro Karavi’de tattığım tarhana ve San To Alati’de iki farklı şekilde pişirilen bol yağlı sardalya favorilerim arasında.
#Tinos AdasıÜlkemizdeki İtalyan lokantaları sıradan ve endüstriyel malzemeler kullanıyor. Yaptıkları hamurişlerine ‘çakma İtalyan’ bile denemez. Moda’daki Aida Vino e Cucina ise ciddi bir istisna. Şef Valentoni Salvi’nin spagetti carbonara’sı 10 üzerinden 10, bravo!
#Vedat MilorBahar, yani piknik mevsimi geldi. Açık havanın tadını evde özenle hazırladığımız yiyeceklerle dolu bir piknik sepetiyle çıkarmanın keyfi bir başka. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı’dan hem pratik tarifler aldık, hem de sepet hazırlarken dikkat etmemiz gereken detayları dinledik.
#GİZEM DİNÇBAŞDana pirzolanın hemen her kısmı birbirine benzer. Bir-iki lokma aldıktan sonra ağzınıza attıklarınız farklı bir lezzette değildir. Ama ya kelle öyle mi... Yanak, dil, beyin; her birinin dokusu ve lezzeti farklı. Her bölümde ayrı bir sürpriz sizi bekler, canınız sıkılmaz.
#SakatatGünümüzde ekonomik durum, ürün maliyetlerinin artması lokantaları etkiliyor. Hem çok iyi kalite malzemeyle emek yoğun yemekler hazırlamak hem de herkesin kesesine uygun fiyatlar sunmak mümkün değil. Bu gerçeği çok kişi söylemiyor. Bahsedeceğim hiçbir lokanta için ucuz diyemem ama fiyat-kalite açısından hepsinin makul olduğunu düşünüyorum.
#Anadolu YakasıKiminin nakdi var, vakti yok. Kiminin zamanı bol, imkânları kısıtlı. Ama olsun, “Ya bir gün ikisini de denk getirebilirsem” diyebilmek; gidemesek, göremesek de en azından hayalini kurmak lazım. “Orada Bir Oda Var Uzakta”da bu haftaki istikamet Eski Datça. Bu şirin mi şirin beldedeki dört odalı Ultava...
#Savaş Özbey2023 yılı boyunca tattıklarım arasında seçim yapmak kolay değil. Avustralya’daki işlerimin başındayken Asya lezzetlerini denedim. Benjamin Cooper’ın Chin Chin restoranındaki massaman köri bence sadece bu senenin değil, her devrin en özel lezzetlerinden. Paris’teki Le Bon Georges’da çikolatalı mus da unutamadıklarımdan…
#YemekÇeşit çeşit şarküteri, peynir, yeşillik, sebze ya da sos... Elimizin altında hangi malzeme varsa iki dilim ekmek arasında pratik bir öğüne dönüştürdüğümüz sandviçler yegâne kurtarıcımız. Dün Dünya Sandviç günüydü, biz de d.ream restoranlarının marka şefi Pınar İshakoğlu’ndan özel tarifler aldık.
#Gastronomi