GeriMutfak Tüyoları Kapari nedir, nasıl kullanılır? Kapari ile hangi tarifler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kapari nedir, nasıl kullanılır? Kapari ile hangi tarifler yapılır?

Kapari nedir, nasıl kullanılır? Kapari ile hangi tarifler yapılır?

Kapari ile yapılan tarifler, MasterChef Türkiye ile izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kapari, en çok Ege bölgesinde yetişen bitkilerden biri. Doğada kendiliğinden yetişen kapari farklı yemek tariflerinde de kullanılıyor. Ancak tüketim miktarına dikkat edilmesi gerekiyor. Peki Kapari nedir, nasıl kullanılır? Kapari ile hangi tarifler yapılır? İşte ayrıntılar...

Kapari nedir, nasıl kullanılır Kapari ile hangi tarifler yapılır

KAPARİ NEDİR?

Gebre otu olarak da bilinen kapari doğada kendiliğinden yetişen ve dikenli bir bitki türüdür. Kapari, Türkiye'de farklı bölgelerde yetişen bitkilerden biridir. Halk arasında Kebere, keper, gebere, gebre otu, kedi tırnağı, menginik, karga kavunu ve hint hıyarı olarak da bilinir.

KAPARİ NASIL TÜKETİLİR?

Kapari genelde marketlerde turşu şeklinde kavanozlarda satılır. Kapari, özellikle balık veya et yemekleri ile tercih edilebiliyor. Ancak bazı durumlarda zararlı hale gelebilir. Bu sebeple satın alırken ve tüketilirken dikkat edilmesinde fayda var.

Kapari meyvesi turşusunun yanı sıra rendelenerek, doğranarak veya bütün halinde de tüketilebilir.

KAPARİ HANGİ TARİFLERDE KULLANILIR?

Salamura kapari salatalara, makarna soslarına, mezelere, balık ve et yemekleri ile pek çok tarife eklenebiliyor. Ayrıca domates sosuna veya pizza üzerine de eklenebilir.

 

False