Hayatının ilk 6 yılını birlikte geçirdiği insanlardan alınıp dilini bile bilmediği yeni bir aileye verildi. Yaşananlar günlerce manşetlerden inmedi hatta bir filme bile konu oldu. Uzaktan bakanlar yaşananların bir peri masalı olduğunu sanıyordu ama gerçekler çok farklıydı. İşte ayrıntılar...
#ABDValencia, dünyanın en eski şehirlerinden biri... Yıllardır İspanya’nın ünlü şehirleri Barcelona ve Madrid’in yanında adeta üvey evlat muamelesi gördüğü yazılıp çizilen Valencia, son yıllarda yaşadığı turizm patlaması ile bu şehirlerle yarışır hale gelmiş durumda. Beni en çok etkileyen şey, dünyanın en eski şehirlerinden biri unvanını taşıyan Valencia’nın yüzlerce yıllık tarih ve geleneklerinin, şehrin içinde ayrı bir şehir olan ultra modern ‘sanat ve bilim şehri’ ile muhteşem uyumunu gözlemlemek oldu...
#ValenciaDünyanın en ünlü restoran değerlendirme sistemlerinden Michelin Rehberi artık Türkiye’de. İstanbul’un, Michelin müfettişleri tarafından gastronomisi öne çıkarılan 38’inci destinasyon olacağı açıklandı. Müfettişler tam bir gizlilik içinde değerlendirmelerini yapacak. Seçilen ilk restoranlar 11 Ekim’de açıklanacak. Peki, rehberin ülkemize gelmesi ne ifade ediyor? Türk gastronomisine ve turizmine katkısı ne olacak? Soruyu Türkiye gastronomi dünyasının öne çıkan isimlerine yönelttik. Uzmanlar, yıldız alabilecek restoranlarla ilgili tahminlerini de açıkladı.
#Michelin Rehberiİspanya mutfağı dünyada en iyi bilinen ve en sevilen mutfaklardan biri. Özellikle deniz ürünleri ve sebzelerin ağırlıklı olarak kullanıldığı İspanyol mutfağının en popüler en ünlü tariflerini sizin için bir araya getirdik. İşte paella'dan tortilla'ya nefis İspanyol yemekleri...
#İspanya MutfağıBir anda kararlaştırıp İspanya'ya gidemediğimiz için, İspanya'nın eşsiz lezzetlerini evlerimize taşıyoruz. Böylece hem evinizde güzel bir İspanyol esintisi yaşamış olursunuz hem de farklı bir tat denemiş olursunuz! İşte evde yapabileceğiniz 3 eşsiz İspanya lezzeti...
#İspanya YemekleriŞarkıcı, besteci ve söz yazarı Demir Demirkan, seyahat etmeyi şöyle tanımlıyor: “Yenilenmek, bazen macera, bazen de kendini aramak demek. Hayatıma uzaktan bakmak için bir fırsat... Aynı zamanda geri dönüp tekrardan hayallerimi gerçekleştirmek ve dünyaya sarılmak için büyük bir motivasyon kaynağı.” Fırsat buldukça seyahate giden Demirkan’ın favori mekânları şöyle...
#Demir DemirkanMustafa Süzer yarım asra yaklaşan iş yaşamından sonra Süzer Grubu’nun yönetimini oğullarına devretti. Süzer Grubu Onursal Başkanı olarak artık kendini biraz daha çok keyif işlerine bırakma imkanı buluyor böylece. Kendisini Chef’s Table’daki İspanyol yemekleri tadımında yakaladık ve patlıcan tutkusunu öğrendik
Bu hafta sayfamızı Türkiye sınırlarının dışına açtık. Dünyadaki yeni yemek trendlerini takip etmek, gustolarını çağa uydurmak için yurtdışındaki lokantaları takip eden İstanbullu ünlü mekan sahiplerine dünyanın en iyi 10 restoranını sorduk. Bunlar konumları, servisleri ve yemekleriyle en beğenilen mekanlar.
Her hafta dünya mutfaklarından örnekler sunduğumuz yazı dizimizin bu haftaki konuğu acısıyla güzel Meksika mutfağı. Hispanik nüfusun katlanarak artması sonucunda ABD’de son derece yaygın ve popüler hale gelen Meksika mutfağı veya onun daha Amerikanlaştırılmış versiyonu olan Tex-Mex’in Türkiye’deki müdavimleri giderek artıyor.
Türkiye’deki beş yıldızlı otellerin yönetimleri, son aylarda birbiri ardına, Singapur’dan İspanya’ya değişik ülkelerin yemekleri için festivaller düzenliyorlar. Restoranların özel olarak dekore edildiği gecelerde, bir yandan da yemekleri yenen ülkelerin otantik müzikleri dinleniyor. Bu festivaller sayesinde tanıtımlarını güçlendiren oteller, gösterilen ilgiden memnun.
İspanyol kültürünü tanıtmayı amaçlayan Taksim’deki Cervantes Enstitüsü, 29 Mart-31 Mayıs arasında İspanyol yemekleri kursu düzenliyor. Kurs, Galata’daki İspanyol restoranı Venta Del Toro’da, mekanın aşçısı Ana Gomez tarafından verilecek. Gomez, tortilla, paella gibi ülke mutfağının ünlü tatlarının yanında tavuk, balık, kırmızı et gruplarından kolay yemekler ve İspanyol mutfağının vazgeçilmez soslarını yapmayı öğretecek.
Sonbahar geldi geliyor derken mevsimi bugün itibarıyla bitiriyoruz. Yarın hepimiz için yeni bir mevsim ve yılın son ayı başlıyor. Daha çok evlerimizde olacak, vaktimizin büyük bir bölümünü yaşadığımız kentlerde geçireceğiz. İncili Gastronomi Rehberi’nin altıncı versiyonu için neredeyse yılın altı ayını farklı kentlere seyahat ederek geçirdiğim için bu benim için huzur ve sakinlik demek. Umarım hepimiz için kimi zaman sosyalleştiğimiz, kimi zaman yeni yerler keşfettiğimiz, kimi zaman da evlerimizin tadını çıkardığımız sakin ve keyifli bir kış olur.Bugün sizlere İstanbul’dan iki yeni açılmış, bir de artık genç bir İstanbul klasiği olduğunu düşündüğüm ve farklı mutfaklar sunan üç restoranımızdan söz etmek istiyorum...
#Müge AkgünGeçen hafta Minorka Adası’nda geçirdiğim harika 4 günden bahsettim. Xuroy adlı otelde yediğimiz taze balıkları da anlattım. Bunun dışında dört lokantaya daha gittik. İki tanesi olağanüstü, biri çok iyi, biri ortanın biraz üstüydü. Aşağıda özetliyorum...
#Vedat Milor