Evde YapabileceÄŸiniz 3 EÅŸsiz Ä°spanyol Lezzeti

Güncelleme Tarihi:

Evde YapabileceÄŸiniz 3 EÅŸsiz Ä°spanyol Lezzeti
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 20, 2018 12:05

Bir anda kararlaştırıp İspanya'ya gidemediğimiz için, İspanya'nın eşsiz lezzetlerini evlerimize taşıyoruz. Böylece hem evinizde güzel bir İspanyol esintisi yaşamış olursunuz hem de farklı bir tat denemiş olursunuz! İşte evde yapabileceğiniz 3 eşsiz İspanya lezzeti...

Haberin Devamı

1. İspanyol usulü Tavuk Pilav

Malzemeler:

  •  4 adet kemiksiz ve derisiz tavukgöğsü
  •  3 yemek kasığı bitkisel yaÄŸ
  •  1 bardak yasmin pirinç
  •  2 ¼ bardak tavuk suyu
  •  1 adet limon
  •  Kıyılmış maydanoz (Servis için)

Sos için gerekli malzemeler:

  •  2 çay kaşığı tütsülenmiÅŸ biber
  •  1 çay kaşığı sarımsak tozu
  •  1 çay kaşığı tuz
  •  1 çay kaşığı kimyon 
  •  1 çay kaşığı kırmızıbiber
  •  1 çay kaşığı kiÅŸniÅŸ

Yapılışı :

İlk önce sosundan başlıyoruz ve yukarıda belirtilen bütün malzemelerimizi karıştırıyoruz. Güzelce karıştırdıktan sonra yarısını bir kenara ayırıyoruz. Limonumuzu ikiye bölüyoruz ve yarısını sosu için kullanmak üzere kenara koyuyoruz. Orta boy bir tavamıza tavuklarımızı yerleştiriyoruz ve 2 yemek kaşığı yağ ilave ediyoruz. Hazırlanan sos ile tavukları yağlayın ve öyle yerleştirin. Tavukları karışım ile 2-3 dakika pişirin. Sonrasında başka bir tavaya geçirin. Geçirdiğiniz tavanın içine pirinci, tavuk suyunu yarım çay bardağı limonu, hazırlanmış olan karışımı koyun ve hep birlikte karıştırın. Hepsi birlikte 20-25 dakika boyunca pişirin ve ara ara kontrol edin. İyice piştikten sonra ayırmış olduğunuz limon dilimlerinizi ve mayonuzu ekleyerek servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Tarif: lecremedelacrumb.com

Evde YapabileceÄŸiniz 3 EÅŸsiz Ä°spanyol Lezzeti

 

2. Dillere Destan Olan Deniz usulü Paella

Malzemeler :

  • 4 adet küçük karides
  • Su
  • 3 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı
  • 1 adet soÄŸan kesilmiÅŸ
  • 2 bardak Ä°spanyol pilavı (15 dakika suda bekletilmiÅŸ)
  • 4 diÅŸi sarımsak
  • 2 büyük tutam safran
  • 1 çay kaşığı Ä°spanyol biberi
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • ½ çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 2 büyük domates, kesilmiÅŸ
  • 168 gram taze fasulye
  • 450 gram karides
  • ¼ bardak kesilmiÅŸ taze maydanoz

Yapılışı :

Büyük bir tavanın içine 3 bardak suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra karidesleri içerine atın ve 1-2 dakika kaynatın pembeleşene kadar. Ardından ocağın altını kapatın. Sonra maşa ile karidesleri tavanın içerisinden çıkartın. Karides biraz soğuduğu zaman kabuklarını soyun. Derin bir tavanın içerisinde zeytinyağını ısıtın. Birkaç dakika sonra kesilmiş soğanları içine atın ve 2 dakika kavurun. Ardından pilavı ekleyin ve 3 dakikada pişirdikten sonra hepsini birlikte karıştırın. Sonra, safran, biberleri, kırmızıbiberi ve tuzu karıştırıyorsunuz. Dilimlenmiş olan domatesler ve taze fasulyeyi bir arada kavurun. Hepsi haşlandıktan sonra kısık ateşte 20 dakika daha bekletin. Sıra karideslere geldiği için hemen onları da pilavın üzerine yerleştiriyoruz. Baktınız ki karideslerde pembeleşmeye başladı bir de üzerine ıstakozları ekliyoruz. Son olarak süslemesini yapıktan sonra afiyet olsun!

Haberin Devamı

Tarif: themediterraneandish.comÂ

Evde YapabileceÄŸiniz 3 EÅŸsiz Ä°spanyol Lezzeti

3. Çikolata Churros 

Malzemeler :

  •  ½ bardak ÅŸeker
  • 1 ½ yemek kaşığı ÅŸeker (ek)
  • 1 ½ çay kaşığı tarçın
  • 1 bardak su
  •  ½ çay bardağı tuz
  • 2 yemek kaşığı yaÄŸ
  • 8 bardak yaÄŸ
  • 1 bardak un

Çikolata sosu:

  • 100 gram çikolata
  • Yarım bardak krema

Yapılışı:

Yarım su bardağı şeker ile tarçını bir kase içinde koyun. Bir tabağa kağıt havlu serin. Küçük bir tencere alın ve kısık ateşin üzerine koyun. İçerisine 2 yemek kaşığı yağı, tuz ve 1 ½ yemek kaşığı şeker ekleyin. Suyumuzu unutmayalım. İyice karıştırdıktan sonra unu ekleyin ve top haline gelene kadar karıştırın. Oluşan topçuğu bir buzdolabı poşetine yerleştirin. Bir adet sıkma torbasına yıldızlı bir uç yerleştirin ve onları sıkmaya başlayın bir şekil çıkana denk. Bu çıkmış olan henüz pişmemiş churroslarımızı, yanda hazırladığımız yağın içine atıyoruz ve kızartıyoruz. Çok uzun olmamak şartıyla! Piştikten sonra kağıt havluların üzerinde 2 dakika dinlendiriyoruz ve ilk başta hazırladığımız tarçın- şeker karışımın içine daldırıyoruz. Hepsini bu şekilde hazırlıyoruz.

Haberin Devamı

Çikolata sosu için ise kremayı bir tencereye koyun ve eritin. Eridikten sonrada çikolatanızın üzerine dökün ve iyice karıştırın. Churroslarınızı afiyetle yemeden önce mutlaka çikolata sosuna banın ve essiz tadının keyfini çıkartın.

Tarif: justataste.com

Evde YapabileceÄŸiniz 3 EÅŸsiz Ä°spanyol Lezzeti

 

BAKMADAN GEÇME!