Bask usulü tavuk
Malzemeler1 tavuk (1.5 kg’lık) 2 büyük kırmızı dolmalık biber2 büyük yeşil dolmalık biber 4 orta domates6 orta soğanYarım su bardağı tavuk suyuZeytinyağı 1 garni demeti (maydanoz, kekik, defne yaprağı, tuz, karabiber) YapılışıTavuğu eklem yerlerinden kesip parçalara ayırın ve bunları zeytinyağında, kuvvetli ateşte kızartın. Tavuklar kızarınca, bir tencereye koyun ve tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyerek, kapağını kapatın. Orta ateşte pişirmeye bırakın. Biberleri fırının ızgarasında kızartın ki, derilerini rahatça soyabilesiniz. Domatesleri ise 30 saniye kaynar suda tutup, kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartıp parçalara bölün. Kıyılmış soğanları kuvvetli ateşte ve zeytinyağında sarartın. Soğanlara şerit şerit kesmiş olduğunuz biberleri ve domatesleri katın ve 10 dakika pişirin. Soğanlı karışım püre olana dek pişirdikten sonra içine tavukları katın. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika hafif ateşte pişirin. Servisten önce garni buketini atın. Sıcak ikram edin.