Inşaat Şirketleri haberleri sayfasında Inşaat Şirketleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2612 Inşaat Şirketleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR (Engineering News Record), müteahhitlerin bir önceki yılda gerçekleştirdikleri faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak birçok kategoride “Dünyanın En Büyük Müteahhitleri” listeleri hazırlıyor.
#ŞirketlerTürkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olarak bilinen inşaat sektöründe düşündüren rakam... Konut satışları Temmuz'da, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20.2 azalarak 85 bin 101 düzeyine geriledi. Aynı dönemde kredili konut satışlarındaki düşüş ise yüzde 30'u geçti.
#GayrimenkulEmlak Konut GYO'nun Kazlıçeşme'de satışa çıkardığı 111 bin metrekarelik dev arazinin sahibi belli oldu. Sözlü turların ardından yazılı turda en yüksek teklifi 4 milyar 240 milyon lira ile Özak-Yenigün-Delta ortaklığı verdi. İhalenin idare payı ise 1 milyar 568 milyon 800 bin TL olarak açıklandı.
#İhaleYurtiçinde yaşanan durgunluk nedeniyle yeni projelere başlama noktasında temkinli olan Türk inşaat şirketleri rotayı yurtdışına kırdı. Geçen yılın ilk yarısında 50 milyon dolar olan yurtdışı inşaat yatırımları bu yıl 253 milyon dolara çıktı. İç piyasa için hazırlık aşamasında olan şirketler konut kredi faizlerinin makul seviyelere gelmesini bekliyor.
#YurtdışıHafta sonu Gürcistan’daydım, başkent Tiflis ve Batum vardı radarımda. O da ne! Sağım solum Türk. Öyle ki gittiğimiz bazı kafe ve otellerin sahipleri de öyle. Öğrendim ki turizm gelirlerindeki artış ve Birleşmiş Milletler Avrupa Komisyonu’nun 1.2 milyon kişinin yaşadığı başkent Tiflis’e ulaşım, barınma, alt yapı dahil birçok alanda Avrupa’nın örnek şehri yapmak için bütçe ayırması, Türk yatırımcının dikkatini de buraya çekmiş. Özellikle emlak piyasası... “Uçmuş” durumda. Gayrimenkul yatırımının yeni gözdesi Gürcistan’da hangi koşullarda ev sahibi olunuyor, Tiflis yaşamak için nasıl bir yer, ülkenin demografik yapısı ne? Gayrimenkul ve yatırım danışmanı Oğuz Kaan Karaer ile konuştum.
#GürcistanAlmanya’da konut sorunu uzun süredir çözülemiyor. Kira fiyatları vatandaşın canını acıtmaya başlarken, inşaatçılar da artan maliyetler ve bürokrasiden şikâyetçi. 2021’de iktidara gelen hükümet sorunu çözmek için yılda 400 bin sosyal konut üretme sözü verdi. Ancak 2024’ün sonuna kadar tamamlanması beklenen konut sayısı yaklaşık 200 bin.
#ALMANYAAlmanya’nın Essen kentindeki Baumesse Fuarı’na Avrupa’daki iş insanlarımız da katıldı. Dünyanın dört bir yanından gelen şirketler, inşaat ve yapı tekniğindeki son yeniliklerle görücüye çıktı. Her yılın ocak ayında yapılan fuara hem ev sahipleri hem kiracılar hem de inşaat şirketleri yakın ilgi gösterdi.
#AlmanyaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Körfez turu sonrasında açıklanan yatırım anlaşmaları hız kazanırken, Suudi Arabistan ile Türkiye arasında yeni bir imza atıldı. Ülkedeki bütün altyapı yatırımlarına karar veren NCP’nin danışma kuruluna ilk kez bir Türk girdi. Dr. Eyüp Vural Aydın, “Amacım Suudi Arabistan’da planlanan 200 milyar dolarlık yatırımdan en az yüzde 10 payın Türk şirketlerine verilmesine aracılık etmek” diye konuştu.
#Suudi ArabistanDijital banka yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından başvurular arttı. En az 1 milyar TL’lik sermaye ile kurulması gereken dijital banka için uzun bir süreç gerekiyor. Dijital bankaların teknoloji altyapısını kuran GTech’in patronu Mine Taşkaya ise şu anda gerek dijital banka gerekse finansman şirketleriyle ilgili çalışmaların arttığını belirtiyor.
#Dijital BankaTekel bayisinde meydana gelen çifte cinayetle ilgili soruşturmada, daha önce meydana gelen bir olayın da dosyası açıldı. Baskında ölen Yunus Emre Erzen’in babası Cantürk Erzen, büyük oğlu Mehmet Erzen’e Murat Özer’i ayağından vurdurduğu gerekçesiyle savcılıkta ifade verdi.
#Tekel BayiYaklaşık 1.5 milyar Euro’luk rüzgâr sektöründe Türkiye’nin yenilenebilir enerjide ihracatçı konuma yükseldiğini belirten 4T Platformu (Temiz çevre, temiz enerji, temiz tarım, temiz beslenme) Başkanı ve Enerji Uzmanı Ali Rıza Öner, “Yenilenebilir enerji yatırımcısı Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Ukrayna, Arnavutluk, İtalya, Fransa, Almanya ve İngiltere’de yatırıma yöneldi. Bundan sonraki süreçte ABD ve Afrika ülkelerinde daha fazla Türk yatırımcı göreceğiz” dedi.
#Yenilenebilir EnerjiRamazan Bayramı’nın yaklaştığı şu günlerde vatandaşla Almanya’da artan enflasyonu ve ekonomik şartları konuştuk. Koronayla gelen ürün fiyatlarındaki artışa Rusya-Ukrayna savaşı eklenince vatandaşın şartları daha da ağırlaştı. Vatandaşlar savaşın yakıt fiyatlarına onun da tüm girdi mallarında artışa sebep olduğunu söylüyor...
#AVRUPADAN HABERKençikuşi adlı mimarların özelliği ne, 1995’teki Kobe depremi Japonlar için nasıl bir anlam taşıyor, neden bu kadar simülasyon çalışması yapılıyor? Depreme en hazırlıklı ülke olarak tanıdığımız Japonya’daki deprem araştırmalarını orada yaşayan Türk inşaat mühendisi Seda Şendir Torisu ve Türkiye’de yaşayan yüksek inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki’yle konuştuk. Torisu: “Japonya’nın sihirli bir değneği yok aslında. Ülkeyi daha güvenli hale getirmek için çalışmalar aralıksız yürütülüyor. Son depremde Japonya’dan Türkiye’ye gönderilen yardım ekibi dakika dakika nerede, ne yaptıklarını raporlamış. Emin olun, bundan da ders alıp kendileri aynı durumda kalsa ne şekilde çözüm üretirler, ona bakacaklardır hemen.”
#DepremTÜRKİYE’nin uğradığı büyük deprem felaketi bir kez daha hepimizi binlerce binanın bir anda yıkılabilmesi gerçeği karşısında “Neden?”, “Nasıl olabilir?” sorularıyla baş başa bıraktı. Çok şiddetli ve yaygın bir deprem dalgasının meydana geldiği bir vaka olmakla birlikte, binaların bazıları ayakta kalırken bazılarının tamamen çökmesinin yarattığı sorular, kural tanımazlık ve denetim meselelerini bir kez daha gündeme getirmiş bulunuyor.
#DepremDün yaşanan depremle yürekler ağza gelirken, en büyük teselli yıkımların yaşanmaması oldu. Düzce’de yapıların yüzde 75’inin kentsel dönüşümle yenilenmesi olası bir felaketi engelledi. Depremin hissedildiği İstanbul ve Ankara gibi birçok ilde ise eski yapılarda yaşayanlar ‘Evim en kadar güvenli?’ sorusunu sormaya başladı. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde birçok acı tecrübe yaşadık ve her defasında ‘Deprem değil bina öldürür’ sonucuna vardık. İşte bu nedenle riskli yapıların yenilenmesi hayati önem taşıyor. Peki kentsel dönüşüm sürecinde bizleri neler bekliyor. Risk tespitinden tahliyeye, yıkımdan devlet desteklerine kadar adım adım yol haritası hazırladık...
#Depremİkinci el araç fiyatlarının sıfır araçları sollaması üzerine yeni ikinci el taşıt ticareti yönetmeliği 16 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak hayatımıza girdi. Okurlarım bu düzenlemeyle ilgili ayrıntıları merak ediyorlar. Örneğin okurum R.S., kilometresi sıfır ya da düşük bir aracın kilometresi yükseltilerek satılmasının da “dolandırıcılık” olup olmadığını soruyor. Aydın Barosu Avukatı Mehmet Koçkavak, yönetmelikle ilgili merak edilenleri yanıtladı.
#İkinci ElHazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu bünyesindeki özel ekip konutta faiz indirimi sonrasında durumu fırsata çevirmek isteyen inşaat şirketleri ve emlakçıları tespit etti. Bir günde yüzde 30'a yakın zam yapan fırsatçılara ceza verilecek.
#Konutİspanyollar kibar bir ulustur. Hayatları daha düzgün. Tabelalar insanı boğmuyor, belki her biri süzmeden geçmiş gelmiş. Önüne gelen nehir ve dereleri kirletmiyor, canının istediği yere mendebur binalar çıkamıyor. Hele tarihi eserleri gölgelemeye kimsede cesaret ve vicdan yok. En lüks oteller bile kıyının gerisinde. Ülkede daha değişik bir tarih bakışı seziliyor. İspanya, Müslüman mirasına da benim tanıdığım son 10 sene içinde gittikçe ısınarak bakabilen bir ülke.
#İspanya‘Buz ve Ateşin Ülkesi’ denilen İzlanda’nın bende bıraktığı iz; sanki bu dünyada olmayan başka bir gezegende olma hissi uyandıran ilginç ve bir o kadar da mistik bir ülke oluşu. İzlanda muhteşem manzaralı volkanları, gayzerleri, kaplıcaları ve lav alanlarıyla zaten çok ünlü ama bence insanları da çok sıra dışı… Ama en çok dikkat etmeniz gereken hızla değişen havası... İşte büyüleyici manzaralar ülkesi İzlanda’da gördüklerim...
#İzlanda GeziKoleksiyonunda bulunan 12 bini aşkın eserle ‘Türk sanatının hafızası’ konumundaki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, 10 yılın ardından Tophane’deki yeni binasında yarın açılıyor. 1937’de kurulan müzenin eski mêkanındaki ilk ve son sergiye atıfta bulunan ‘Serginin Sergisi II’yle merhaba diyen müzenin açılış süreci, 20 Eylül 2022’deki büyük koleksiyon sergisiyle tamamlanacak. Müzeyi MSGSÜ Rektörü Prof. Handan İnci Elçi’yle konuştuk.
#İstanbul Resim Ve Heykel MüzesiTÜRKİYE sanayisiyle, yeni teknolojileriyle büyümeli... Ama inşaatı da, gayrimenkulü de ihmal etmemeli. Daha modern şehirlere ihtiyacımız olduğu bir gerçek... Modern derken, çok katlı binalardan bahsetmiyorum. Şehirlerin bazı bölgelerinde gökdelenler olabilir ama silueti bozacak bir yapılaşmaya karşı olduğumu söylemeliyim.
#1