idil yazar haberleri sayfasında idil yazar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 319 idil yazar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sütlü, beyaz, bitter... Brownie, profiterol, rokoko... Çikolatasız bir dünya hayal edemeyenler için çeşit çok... Sadece kokusu bile mutluluk hormonu salgılatan bu özel tadı ne sıklıkla, nasıl yiyorsunuz? Şef İdil Yazar’ın tarifleri ilham olacak cinsten...
#İdil YazarYalan yok; sosyal medya Lena Perminova’ların dünyası! “Stylish” kıyafetlerin, “cool” pozların, pozitif ‘vibe’ların, seyahatlerin, pilateslerin, uzun bacakların, havalı yemeklerin dünyası! Ancak bazen bu profile hiç uymayan insanlar sosyal medyada parlayabiliyor.
#İdil YazarInstagram hayatımıza girdiğinden beri hepimiz hayatı filtreli yaşıyoruz. Kılığımız kıyafetimiz, saçımız başımız, yediğimiz içtiğimiz, her şeyimiz fazla özenli, fazla havalı. İlişkilerimiz çok mutlu, arkadaşlıklarımız çok kuvvetli... Bir de emojilerle yansıttığımız sevgi dolu aşırı pozitif duygularımız var. Kendimizi kötü hissettiğimiz, kavga ettiğimiz, ağladığımız, canımızın sıkıldığı tek bir anımız bile yok!
#YazarlarYemek yapmanın, karın doyurmanın yanı sıra birçok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Mesela yemek yapmak bir tür meditasyondur. Yemek yaparken günlük düşüncelerinizi bir kenara bırakır, odaklanır, anı yaşarsınız. Sonra yemek yaparken stres atarsınız. Bir şeyler üretmek size güven, huzur ve mutluluk verir.
#İdil YazarMantarın tam mevsimindeyiz. Geçen sene tam bu zamanlar, mantar uzmanı Jilber Barutçiyan ve Hürriyet gazetesi editörlerinden Yücel Sönmez ile birlikte Belgrad Ormanına mantar toplamaya gitmiş, sonrasında da Yücel’le birlikte topladığımız tariflerden harika tarifler yapmıştık.
#YazarlarSıcak çikolatanın neredeyse 4000 yıldır içilen bir içecek olduğunu biliyor muydunuz? Tarihi, Aztekler ve Mayalara kadar gidiyor. O zamanlarda kralların içeceğiymiş; zaferlerde, kutlamalarda, festivallerde dağıtılırmış. Hatta uzun süre enerji verdiği için savaşlarda askerlere servis edilirmiş. Mayalar çikolatalarını sıcak, Aztekler ise soğuk ve kırmızı biberli içermiş.
#YazarlarBiliyorsunuz son yıllarda bir anda trend olan besinler var. Mesela avokado, smoothie’ler ya da Japonya’nın meşhur matcha çayı… Bu besinlerden en meşhuru da kuşkusuz hindistan cevizi! Bir kaç sene önce yalnızca tatlıların üzerine serperdik hindistan cevizini. Ancak şuan sütü, yağı, yoğurdu, her şeyiyle bir anda mutfaklarımıza sık sık uğrar oldu.
#İdil YazarMutlaka denk gelmişsinizdir, şu aralar sosyal medyada aşure çok trend! Herkes kavanozları çiçeklerle süslemiş, gümüşleri ovmuş, süslü püslü sunumlar ile pişirdikleri aşurenin türlü türlü fotoğraflarını paylaşıyor. Mutfağa hiç girmeyen arkadaşlarım bile buğdayı nohutu bir gece önceden suya koyuyor, aktarlarda harıl harıl karanfil suyu arıyor.
#HÜRRİYETSonbaharı çok seven insanlar vardır... Yağmurlu hava, kalın kazak, sıcacık çay, düşen yapraklar… Sonbahar çoğu insana romantik gelir, ancak maalesef ben o insanlardan biri değilim. Sonbahar demek, benim için yaza geri sayımın başlaması demek. Çok sevdiğim denizime, güneşime gün saymak, kiraza karpuza hasret kalmak demek.
#İdil Yazarİdil Yazar, yemek tutkusuyla hayatını değiştiren, başarısıyla ilham veren bir kadın. Hem mutfakta hem de iş hayatında gösterdiği performansla büyük başarılara imza atıyor. Bir ayağı ABD ve İstanbul’da olan Yazar, yaz mevsiminin büyük bir bölümünü çok sevdiği Çeşme’de geçiriyor.
#1Sütlü, beyaz, bitter... Brownie, profiterol, rokoko... Çikolatasız bir dünya hayal edemeyenler için çeşit çok... Sadece kokusu bile mutluluk hormonu salgılatan bu özel tadı ne sıklıkla, nasıl yiyorsunuz? Şef İdil Yazar’ın tarifleri ilham olacak cinsten...
#İdil Yazar1994’ten bu yana düzenlenen ‘Dünya Yulaf Lapası Şampiyonası’nın bu yılki kazananı 25 yaşındaki yemek blogger’ı, Hollandalı Miriam Groot oldu. Ona birincilik getiren tarifin adı ‘yulaflı arancini’... İtalya’ya özgü pirinç toplarından uyarladığı bu yemekte Groot, genellikle tatlılarla eşleştirilen yulaftan mantarlı ve peynirli köfteler yapmış. Peki, yulafla başka neler hazırlanabilir?
#YulafKimi 100 yıllık ekşi mayadan yapılıyor, kimi atalık buğday unundan... Hiçbirinde katkı maddesi yok; hepsi bildiğimiz ekmekleri bize unutturacak lezzet ve nitelikte... Jürimiz ‘gerçek ekmek’ denilen ekşi mayalı ekmeklerin en iyilerini bulabileceğimiz adresleri seçti.
#EkmekPazartesi günü okullar açılıyor... Sabahları evlerde yine tatlı bir telaş yaşanacak. Anne-babaların aklında ‘Çocuğuma her sabah kahvaltıda ne yedireceğim’ sorusu dönüp dolaşıyor. Ebeveynlerin işi kolaylaşsın, çocuklar farklı lezzetler denesin diye şeflerimizden pratik ve sağlıklı tarifler aldık; kahvaltıda nelere dikkat etmemiz gerektiğini de uzmanına sorduk.
#GazetehaberleriYaz demek karpuz demek; karpuz demek ferahlık demek... Üstelik faydaları da saymakla bitmiyor. Peki çoğumuzun sıyırıp attığı karpuz kabuğunun da faydalı olduğunu biliyor musunuz? Kabuklar farklı şekillerde değerlendirilebiliyor. Turşusu da oluyor, reçeli de... İki diyetisyenden karpuzun faydalarını öğrendik. Şeflerden de karpuzlu tarifler aldık.
#GazetehaberleriSütlü, beyaz, ruby ve bitter...Çoğu zaman günah keçisi olarak gördüğümüz ve yemekten kaçındığımız çikolata, aslında düşündüğümüz gibi zararlı olmayabilir mi? Mesela diyet ve beslenme uzmanı Elif Nida Zafer “Mutluluk hormonunu harekete geçirip depresyonu önlüyor” diyor. Yarın Bitter Çikolata Günü. Bu vesileyle uzmanların görüşlerine başvurduk, ünlü şeflerden farklı tarifler topladık. Çikolatanın en sağlıklı çeşidi ‘bitter’in cildimize faydalarını da unutmayıp bakım kürü tarifleri de verdik.
#GazetehaberleriTürk Kızılay Nakit Temelli Destek Programları tarafından desteklenen dört mültecinin tutkularını ve hayallerini ön plana çıkaran #powertobe kampanyası, dijital mecralarda büyük ses getirdi. Amal, Bilal, Davud ve Hamad isimli dört mülteciyi, İdil Yazar ve Hamit Altıntop gibi alanlarının önde gelen isimleriyle bir araya getiren kampanya milyonlarca mültecinin de sesi olmayı hedefliyor. Türk Kızılay Kızılaykart Nakit Temelli Destek Programları Program Koordinatörü Orhan Hacımehmet ile hem dünyadaki en büyük nakit temelli insani destek programı olan Sosyal Uyum Yardım Programı’nı hem de #powertobe kampanyasının ayrıntılarını konuştuk.
#KızılaykartTatlı patates A vitamini açısından çok zengin. Hem cilde hem de gözlere iyi geliyor. Üstelik tam zamanı! Ünlü şeflerden sebzenin lezzetini katlayacak tarifler aldık. İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya da bize yararlarını anlattı. Yoksa siz hâlâ yemeklerde annenizin patateslerini mi kullanıyorsunuz?
#GazetehaberleriGrip, soğuk algınlığı ve nezle gibi rahatsızlıklarla baş etmek pandemi nedeniyle bu yıl hiç olmadığı kadar önemli. Koronavirüsle mücadele içindeyken bir de bu hastalıklarla uğraşmamak için vücudumuzun savunma sistemini güçlendirmekte fayda var. Diyet ve beslenme uzmanları Elif Nida Zafer ve Ömür Karamahmut’tan bağışıklık sistemimizi güçlendirecek besin tavsiyeleri aldık. Nörolog Prof. Dr. Derya Uludüz’e de stres seviyemizi ayarlamak ve uykumuzu düzene sokmak için neler yapabileceğimizi sorduk.
#Gazetehaberleri