Paylaş
1500’lü yıllarda çikolatanın İspanya’ya gelmesiyle birlikte, İspanyollar sıcak çikolatayı şekerli ve sıcak içmeye başlamışlar. 1700’lü yıllarda Londra’ya geldiğinde İngilizler, sıcak çikolatayı akşam yemeklerinden sonra sütle servis etmeye başlamış.
Ben sıcak çikolatanın neredeyse her türlüsünü seviyorum. İçer içmez verdiği sıcaklık, hissettirdiği mutluluk benim için vazgeçilmez. Sizlerle de kış aylarında tadını çıkartabileceğiniz beş farklı sıcak çikolata tarifimi paylaşıyorum.
Şimdiden afiyet olsun!
Klasik Sıcak Çikolata
Malzemeler:
1 su bardağı Süt
1 su bardağı Sütlü Çikolata
3 yemek kaşığı Krema
Adımlar
1- Süt ve kremayı ısıtın ve ateşten alın, içine doğradığınız Çikolatayı ekleyin.
2- Çikolata tamamen eriyince tekrar ısıtın.
Sıcak Beyaz Çikolata
Malzemeler:
1 su bardağı Süt
100 gram Beyaz Çikolata
3 yemek kaşığı Krema
Vanilya Özütü
Tarçın
Muskat
Adımlar:
1- Süt ve kremayı bir sos tavasına alın, kaynama noktasına gelir gelmez altını kapatın. İçine çikolataları atın ve karıştırarak eritin.
2- Çikolatalara vanilya özütü, ve baharatları ekleyin.
3- Ocakta tekrar ısıtın. Kremşanti ve çikolata rulosu ile servis edin.
Baharatlı Sıcak Çikolata
Malzemeler:
100 gram bitter çikolata
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 çubuk tarçın
Muskat rendesi
Kremşanti
1 bardak krema
2 bardak Süt
1/2 bardak su
Adımlar:
1- Çikolata, su ve çubuk tarçını orta ateşte pişirin.
2- Eriyince, süt, krema, kırmızı biber ve muskat rendesi ekleyin.
3- Kaynayınca altını kısın ve 5 dakika daha pişirin.
4- Kremşantiyle servis edin.
Vegan Sıcak Çikolata
Malzemeler:
Konserve hindistan cevizi sütü
1 çay kaşığı Pekmez
40 gram vegan Çikolata
2 yemek kaşığı Kakao
Tuz
Vanilya
1/2 kaşık kahve
Adımlar:
1- Herşeyi tavaya alın, 5 dakika pişirin.
Çikolatalı Fındık Ezmeli Sıcak Çikolata
Malzemeler:
2 bardak süt
1/4 bardak Çikolatalı Fındık Ezmesi
Mini marshmellow
Adımlar:
1- Sos tavasında çikolatalı fındık ezmesi ve sütü ekleyin, eriyene kadar karıştırarak pişirin. Mini marshmellow ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Paylaş