Değerli vitaminler, sayısız mineral ve düşük kalorili içeriğiyle kuşkonmazı sağlıklı sebzeler listesinde enginarın hemen yanında görürsünüz. Peki alıp yer misiniz? Enginarın dönemdaşı, baharın nadide sebzesi kuşkonmazı hiç yemediyseniz bile deneyin diye hem marifetlerini hem de yaratıcılığa açık tariflerini yazdım.
#KuşkonmazSerpme kahvaltı konseptini sevmiyor veya arada klasik tatların dışına çıkarak yeni lezzetler denemek istiyorsanız bu liste sizin için... İsli yoğurtlu çılbırdan eggs benedict’e, kruvasandan smoothie kâsesine kahvaltı için farklı alternatifler sunan en iyi adresleri jürimize sorduk.
#KahvaltıYaptığı haberlerle birçok kez Pulitzer kazanan, Amerika’nın siyasi analizleri ile de ünlü ve saygın gazetesi The New York Times Türkiye’deki seçim sonuçlarını yorumlamaktan sıkılmış olacak ki sofralarımızın sağlıklı ve görece ekonomik, geleneksel yemeği çılbırı manşete taşıdı.
#HollandaYaklaşık beş yıl önce bu köşede bir yazı kaleme almış, Türkiye’de pizza satan ünlü mağaza zincirlerinin çok büyük bir bölümünün ürünlerinde tavuk sucuğu kullandığına dikkat çekmiştim. Üstelik bunu yaparken sitelerindeki duyuruları adeta sakladıklarını, vatandaşın dana sucuğu, salamı yediğini zannetmesini istediklerini belirtmiştim.
#PizzaHazırlık ve kutlamalarla geçen yılbaşı akşamının ardından yılın ilk sabahını dışarıda, dört dörtlük bir kahvaltı sofrasında başlatmak çoğumuzun favorisi. Akşamdan kalan tatlı yorgunluğun üzerine keyif yapmak isteyenler için jürimize lezzetleriyle olduğu kadar ortamının güzelliğiyle de öne çıkan adresleri sorduk.
#Yılbaşı AkşamıDışarıda para harcamaya değer yemeklerin et veya balık olduğunu düşünmemiz inanılmaz bir potansiyeli değerlendiremememize neden oluyor. Sebze, tahıl, meyve, ot, bitki ve yenebilir çiçekler açısından çok zengin bir ülkeyiz. Bu bağlamda size Alaf’ta yediklerimden bahsetmek istiyorum.
#AlafBakla, bezelye, çağla, erik, taze sarımsak, enginar hepsi şahane ama baharın geldiğinin benim için esas habercisi kuşkonmaz. Izgara yapıp zeytinyağı ve limonlu sosla yemek ilk tercihim. Pazar sabahları biraz soteleyip üstüne köy yumurtası kırarak ekmek banmayı da seviyorum. Lokantada bu dönemde bir de limon kabuklu kuşkonmazlı makarna hazırlıyoruz. Gecenin 11’inde, sağlıklı olmadığını bile bile, ayaküzeri de olsa doluyorum çatalımı makarnaya...
#KuşkonmazBekâr ve ilişki peşinde olsam, bir kadının damak zevkini anlamak için Petra’da buluşurum. Kahvesi çok iyi ama o ne ısmarlayacak? Latte? Benim için ilişki başlamadan biter! Çünkü damak zevkinin uyumlu olması, yaşamı paylaşıp paylaşamayacağımız hakkında iyi fikir verebilir.
#YemekiYaklaşık beş yıldır her yaz Çeşme’ye gitmeme rağmen, hiçbir gün sabahtan akşama kadar Alaçatı’nın Hacımemiş’e uzanan sevimli sokaklarında gezme fırsatı yakalayamamıştım. Ancak bu yıl, Çeşme’nin tüm cezbedici ve güzel plajlarına rağmen, Alaçatı’da kocaman bir gün geçirmek, renkli sokaklarında tatlı esintisini solumak ve en güzel mekânları keşfetmek için yola koyuldum. İşte size rengârenk kapıları olan taş evleri, hediyelik eşyacıları, şık restoranları ve tatlı kafeleriyle Alaçatı gezi rehberi…
#AlaçatıYaklaşık beş yıldır her yaz Çeşme’ye gitmeme rağmen, hiçbir gün sabahtan akşama kadar Alaçatı’nın Hacımemiş’e uzanan sevimli sokaklarında gezme fırsatı yakalayamamıştım. Ancak bu yıl, Çeşme’nin tüm cezbedici ve güzel plajlarına rağmen, Alaçatı’da kocaman bir gün geçirmek, renkli sokaklarında tatlı esintisini solumak ve en güzel mekânları keşfetmek için yola koyuldum. İşte size rengârenk kapıları olan taş evleri, hediyelik eşyacıları, şık restoranları ve tatlı kafeleriyle Alaçatı gezi rehberi…
#AlaçatıEski Yugoslav ülkelerine gitmeye devam ediyorum. Bu kez de rotayı Slovenya’nın başkenti Ljubljana çevirdim. Ljubljana değişik lezzetlerin bir arada bulunduğu, ulaşımın kolay ve yaşamın güvenilir olduğu bir yer. Kısacık bir hafta sonu ziyareti yaptığım Ljubljana’da deneyebildiğim bütün lezzetleri denedim. İşte size Ljubljana’nın lezzetleri…
#LjubljanaDünya’nın en kozmopolit şehirlerinden biri Los Angeles. Bir çok etnik topluluğun ve kültürün bir arada yaşadığı şehirde yeme içme mekanları da oldukça popüler... Bu kadar kozmopolit bir şehirde elbette dünyanın her yerinden mutfağa rastlamak şaşırtıcı değil. İşte size Los Angeles yeme içme rehberi...
#Los AngelesBeyaz altın deyince Hollandalıların aklına diğer herkesten farklı bir mücevher geliyor; senede sadece üç ay yenebilen, sebzelerin en narini beyaz kuşkonmaz... Her yerde yetişmediği için kuşkonmaz mevsimi tüm dünyada heyecanla bekleniyor. Kuşkonmazın yetiştiği Hollanda’nın Limburg bölgesindeki Brienen Aan De Maas adlı restoranın sahibi ve şefi, Michelin yıldızlı Rene Brienen da kuşkonmaz mevsiminin açılmasını kutlamak için geçen hafta Türkiye’deydi. Hazırladığı kuşkonmaz spesiyalleriyle Avrupa’da ‘Kuşkonmaz Kralı’ lakabı takılan Brienen, lüks sebze kuşkonmazın inceliklerini anlattı...
Sevgililer Günü’nde evden uzak olmak, hiçbir şeyle uğraşmak istemiyorsanız yapacağınız en akıllı iş, bir otelde yer ayırtmak. Seçenekleriniz bol... Yaşadığınız şehirde ufak bir kaçamak da yapabilirsiniz, Sevgililer Günü’nü vesile edip bunu küçük bir tatile de dönüştürebilirsiniz