Güncelleme Tarihi:
1- TARİHİ YARIMADA’DA
Four Seasons Hotel Sultanahmet, İstanbul
Murat Bozok “Tarihi Yarımada’nın en özel adreslerinden” diyor, Ebru Erke “Yeni yıla tarihi bir atmosferde başlamak çok keyifli” diye ekliyor. Ebru Erberdi’ye göre brunch alanı çok ferah. Yumurtadan pankeke çeşit çok. Kişi başı 1.650 lira.
(0212) 402 30 00
2- MANZARASI HUZURLU
Divan Kuruçeşme, İstanbul
Çiğdem Alagök “Huzur verici manzarası eşliğinde kahvaltı etmek şahane” diyor. Defne Ertan Tüysüzoğlu “Peynir ve şarküteri seçkisi özenli. Kahvaltıyı uzatanlara ya da öğle saatleri gidenlere dönerden suşiye göz alıcı büfeleri var” diye ekliyor. Ferit Özkaşıkcı’nın da önerisi...
(0212) 708 60 60
3- BOĞAZ’I TEPEDEN İZLEYİN
Mangerie, İstanbul
Ferit Özkaşıkcı “20 yıldır değişmeyen brunch mekânı” diyor. Çağdaş Ertuna, Bebek ve Boğaz’a tepeden bakan restoranda vakit geçirmenin keyifli olduğunu söylüyor, omletlerini (140 lira) öneriyor. ‘Mangerie kahvaltı’sı (325 lira) çok seviliyor.
(0212) 263 51 99
4- KAHVALTI KÂSESİ, LORLU PANKEK
Padoca Bakery&Cafe, İstanbul
Emirgân’da... Didem Şenol Tiryakioğlu domates, salatalık, lor peyniri, avokado ve yeşilliklerle hazırlanan kahvaltı kâsesiyle (110 lira) lorlu pankekini (110 lira) öneriyor. Balkabaklı ekmeğe Fransız tostu (125 lira), pırasalı omlet ve dana bratwurst sosisli sıcak kahvaltı tabağı gibi seçenekler de var.
(0212) 229 29 44
5- TÜM GÜN VAKİT GEÇİRİN
Six Senses Kocataş Mansions, Sarıyer
Boğaz’ın hemen yanında, tarihi bir yalıda. Ebru Erke “Kahvaltıdan başlayıp tüm gün vakit geçirebilirsiniz. Canlı müzik de var” diyor. Yılın ilk gününe özel düzenlenen ‘Grand brunch’ 16.00’ya kadar devam ediyor. Kokteyl köşesi, sıcak-soğuk çeşitleriyle kişi başı 1.250 lira.
(0212) 355 55 00
6- BAGEL SEVENLERE...
Beca İstanbul, Etiler
Akatlar’da... Çağdaş Ertuna “İster pankek veya yumurta çeşitleriyle kahvaltıya oturun, ister öğle yemeğine devam edin” diyor. Yumurta beyazından omlet, çırpılmış yumurta ve bagel sevilen çeşitleri.
(0535) 823 22 45
7- BRİOCHE ÜZERİNDE
MSA’nın Restoranı, İstanbul
Emirgân’da, Sakıp Sabancı Müzesi’nin içinde. Didem Şenol ‘kruvasan benedict’i (250 lira) öneriyor. İçinde trüflü Hollandaise sos ve taze trüf rendesi var. Kızarmış brioche üzeri poşe yumurta tabağı da seviliyor.
(0212) 323 30 30
8- ÇITIR ÇITIR KRUVASAN
Léone Patisserie&Boulangerie, İzmir
Alsancak ve Urla’da şubeleri var. Ebru Erke “Canınız hamurişi çekiyorsa adresiniz burası” diyor, Defne E. Tüysüzoğlu “Kruvasan sandviç de yapıyorlar” diye ekliyor. Bademli kruvasan 49 lira, dileyene kahvaltı tepsileri var.
(0232) 464 34 00
9- TİRAMİSU WAFFLE DA VAR
Townhouse, İstanbul
Suadiye’de. Murat Bozok “Çok özel lezzetler ve birbirinden iyi içeceklerle geniş bir yelpaze sunuyor” diyor. Ekmek üstü kral yengeç, tiramisu waffle, pastrami sandviç, poşe yumurtalı sandviç, geleneksel İngiliz kahvaltısı, croque madame gibi bol seçenek sunuyorlar.
(0216) 463 14 15
10- EKMEK İYİ OLUNCA...
Ekşi Maya, Ankara
Çiğdem Alagök “Taze ekşi maya ekmekle kahvaltının tadı başka” diyor. Manyas peynirinden Bodrum mandalinası reçeline iki kişilik ‘pazar kahvaltısı’ 406 lira. Kruvasan seçkisi de var.
(0312) 466 17 77