Nasıl başlarsak öyle gider

Güncelleme Tarihi:

Nasıl başlarsak öyle gider
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2022 07:00

Hazırlık ve kutlamalarla geçen yılbaşı akşamının ardından yılın ilk sabahını dışarıda, dört dörtlük bir kahvaltı sofrasında başlatmak çoğumuzun favorisi. Akşamdan kalan tatlı yorgunluğun üzerine keyif yapmak isteyenler için jürimize lezzetleriyle olduğu kadar ortamının güzelliğiyle de öne çıkan adresleri sorduk.

Haberin Devamı

Nasıl başlarsak öyle gider

1- TARİHİ YARIMADA’DA

Four Seasons Hotel Sultanahmet, İstanbul

Murat Bozok “Tarihi Yarımada’nın en özel adreslerinden” diyor, Ebru Erke “Yeni yıla tarihi bir atmosferde başlamak çok keyifli” diye ekliyor. Ebru Erberdi’ye göre brunch alanı çok ferah. Yumurtadan pankeke çeşit çok. Kişi başı 1.650 lira.

(0212) 402 30 00

Nasıl başlarsak öyle gider

2- MANZARASI HUZURLU

Divan Kuruçeşme, İstanbul

Çiğdem Alagök “Huzur verici manzarası eşliğinde kahvaltı etmek şahane” diyor. Defne Ertan Tüysüzoğlu “Peynir ve şarküteri seçkisi özenli. Kahvaltıyı uzatanlara ya da öğle saatleri gidenlere dönerden suşiye göz alıcı büfeleri var” diye ekliyor. Ferit Özkaşıkcı’nın da önerisi...

(0212) 708 60 60

Haberin Devamı

Nasıl başlarsak öyle gider

3- BOĞAZ’I TEPEDEN İZLEYİN

Mangerie, İstanbul

Ferit Özkaşıkcı “20 yıldır değişmeyen brunch mekânı” diyor. Çağdaş Ertuna, Bebek ve Boğaz’a tepeden bakan restoranda vakit geçirmenin keyifli olduğunu söylüyor, omletlerini (140 lira) öneriyor. ‘Mangerie kahvaltı’sı (325 lira) çok seviliyor.

(0212) 263 51 99

Nasıl başlarsak öyle gider

4- KAHVALTI KÂSESİ, LORLU PANKEK

Padoca Bakery&Cafe, İstanbul

Emirgân’da... Didem Şenol Tiryakioğlu domates, salatalık, lor peyniri, avokado ve yeşilliklerle hazırlanan kahvaltı kâsesiyle (110 lira) lorlu pankekini (110 lira) öneriyor. Balkabaklı ekmeğe Fransız tostu (125 lira), pırasalı omlet ve dana bratwurst sosisli sıcak kahvaltı tabağı gibi seçenekler de var.

(0212) 229 29 44

Nasıl başlarsak öyle gider

Haberin Devamı

5- TÜM GÜN VAKİT GEÇİRİN

Six Senses Kocataş Mansions, Sarıyer

Boğaz’ın hemen yanında, tarihi bir yalıda. Ebru Erke “Kahvaltıdan başlayıp tüm gün vakit geçirebilirsiniz. Canlı müzik de var” diyor. Yılın ilk gününe özel düzenlenen ‘Grand brunch’ 16.00’ya kadar devam ediyor. Kokteyl köşesi, sıcak-soğuk çeşitleriyle kişi başı 1.250 lira.

(0212) 355 55 00

Nasıl başlarsak öyle gider

6- BAGEL SEVENLERE...

Beca İstanbul, Etiler

Akatlar’da... Çağdaş Ertuna “İster pankek veya yumurta çeşitleriyle kahvaltıya oturun, ister öğle yemeğine devam edin” diyor. Yumurta beyazından omlet, çırpılmış yumurta ve bagel sevilen çeşitleri.

(0535) 823 22 45

Haberin Devamı

Nasıl başlarsak öyle gider

 

7- BRİOCHE ÜZERİNDE

MSA’nın Restoranı, İstanbul

Emirgân’da, Sakıp Sabancı Müzesi’nin içinde. Didem Şenol ‘kruvasan benedict’i (250 lira) öneriyor. İçinde trüflü Hollandaise sos ve taze trüf rendesi var. Kızarmış brioche üzeri poşe yumurta tabağı da seviliyor.

(0212) 323 30 30

Nasıl başlarsak öyle gider

8- ÇITIR ÇITIR KRUVASAN

Léone Patisserie&Boulangerie, İzmir

Alsancak ve Urla’da şubeleri var. Ebru Erke “Canınız hamurişi çekiyorsa adresiniz burası” diyor, Defne E. Tüysüzoğlu “Kruvasan sandviç de yapıyorlar” diye ekliyor. Bademli kruvasan 49 lira, dileyene kahvaltı tepsileri var.

(0232) 464 34 00

Haberin Devamı

Nasıl başlarsak öyle gider

9- TİRAMİSU WAFFLE DA VAR

Townhouse, İstanbul

Suadiye’de. Murat Bozok “Çok özel lezzetler ve birbirinden iyi içeceklerle geniş bir yelpaze sunuyor” diyor. Ekmek üstü kral yengeç, tiramisu waffle, pastrami sandviç, poşe yumurtalı sandviç, geleneksel İngiliz kahvaltısı, croque madame gibi bol seçenek sunuyorlar.

(0216) 463 14 15

10- EKMEK İYİ OLUNCA...

Ekşi Maya, Ankara

Çiğdem Alagök “Taze ekşi maya ekmekle kahvaltının tadı başka” diyor. Manyas peynirinden Bodrum mandalinası reçeline iki kişilik ‘pazar kahvaltısı’ 406 lira. Kruvasan seçkisi de var.

(0312) 466 17 77

Nasıl başlarsak öyle gider

BAKMADAN GEÇME!