Geriİncili Gastronomi Rehberi Hollandez sos nedir? Nerelerde kullanılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hollandez sos nedir? Nerelerde kullanılır?

Hollandez sos nedir? Nerelerde kullanılır?

Bazen sıradan bir yemeği bile başyapıta çevirebilecek enfes sos tariflerini keşfetmek ister misiniz? İşte gastronomi dünyasında en çok bilinen soslarran biri... Hemen göz atın!

Hollandez sos, kökenini Hollanda mutfağına dayanan ve dünya genelinde yaygın olarak kullanılan bir tür beyaz sos çeşididir. İngilizce'de "Hollandaise sauce" olarak bilinir. Ana bileşenleri tereyağı, yumurta sarısı, limon suyu ve bazen tuzdur.

Hollandez sosunun ana hazırlanma yöntemi, sıcaklığı düzenlenmiş bir su banyosu üzerinde sürekli karıştırarak yumurta sarısının tereyağı ile emülsiyon haline gelmesidir. Bu, sosun yoğun ve kremsi bir dokuya sahip olmasını sağlar. Limon suyu da eklenerek sosun lezzeti ve ferahlığı arttırılır.

Hollandez sos nedir Nerelerde kullanılır

Hollandez sos özellikle yumurta yemekleri, deniz ürünleri, sebzeler, ızgara etler ve hatta sandviçlerde sıklıkla kullanılır.

False