Hipokrat haberleri sayfasında Hipokrat hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 946 Hipokrat haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hipokrat, her birimizin vicdanlarımızı yarıştırdığı bugünlerde, “Başına gelene kadar bilemezsin!” diyen, korunaklı hayatlarımızı iğneleyen bir oyun. Geneline yayılan pürüzlerin ayıklanmasıyla çok daha çarpıcı bir işe dönüşme potansiyeli var...
#HipokratMİT'in, Kosova istihbaratıyla etkin iş birliği içinde 6 örgüt mensubunun yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi sayesinde örgüte ağır bir darbe daha vuruldu. Şüphelilerden Osman Karakaya'nın Ergenekon davası sürecinde aktif rol üstlendiği, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda FETÖ/PDY lehine raporlar düzenlediği, bu nedenle kendisine örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından plaket verildiği öğrenildi.
#HipokratDeniz Orhun bir mühendis-şef. Ankara Üniversitesi Ziraat Mühendisliği’ni bitirdikten sonra Kendall College USA’de gastronomi eğitimi aldı. Pek çok uluslararası platformda Türkiye’yi şef olarak temsil etti. Eski Amerikan Başkanı Obama’ya bile yemek pişirmişliği var! Geçen günlerde de Başkent Üniversitesi bünyesinde kurulan Thermopolium Gastronomi Uygulama Merkezi’nin master şefi olan Orhun, “Doğru beslenirseniz pamuk gibi insan olursunuz” diyor.
#Deniz OrhunSAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Tıp Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet töreninde okuduğu Hipokrat yeminini değiştirdiği eleştirileriyle ilgili olarak, 4 yıldır aynı metnin okunduğunu söyledi. Prof. Dr. Şahinoğlu, "Bizimkinde din, dil, ırk ifadesi yer almıyor, ama bu bizim üzerinde çok fazla durduğumuz bir husus değil. Bu ilave edilir sonuçta, o kadar önemli değil" dedi. İlker AKTAŞ SAMSUN, (DHA)
#SamsunEğer aklınızdan bu yaz bir Yunan adaları seyahati geçiyorsa hiç ertelemeyin çünkü kapıda vize uygulaması bunu çok kolaylaştırdı. Bir saatlik deniz yolculuğuyla kendinizi hem evinizde hem dünyanın öteki ucunda hissedebilirsiniz. Turkuvaz renkli suları ve çok tanıdık mutfağıyla karşı kıyıda bizi bekleyen Yunan adalarında yapılacaklar için kapsamlı bir rehber hazırladık; birini seçin ve harekete geçin!
#Aynur TATTERSALLBeslenme Uzmanı Elvan Odabaşı’nın astronotların besinlerinden esinlenerek geliştirdiği peyniraltı suyu tabanlı protein içeceği, afet dönemlerinde sağlıklı beslenme sorununa çare olacak bir işbirliği yarattı. Gönüllü bilim kurulu tarafından geliştirilen ürün için INOGAR, Esenyurt Belediyesi ve Save the Children işbirliğinde kooperatif kuruldu. Kooperatifle hem protein açısından yeterli beslenemeyen gruplara ürün dağıtılacak hem de dezavantajlı kadınlara istihdam yaratılacak.
#AstronotFacebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in toplantılarını yürürken yapmayı sevdiği söyleniyor, Apple'ın kurucusu Steve Jobs da öyle yapıyordu. Bilim insanları, onların bu konuda haklı olduklarını gösterdiler. Nörobilim araştırmaları, sadece 20 dakikalık yürüyüşün beyni yeni bilgileri almaya ve tutmaya hazırlayabildiğini ortaya koydu.
#Steve JobsPlajları, masmavi denizi ve bembeyaz evleriyle dünyanın dört bir tarafından turist akınına uğrayan Yunan adaları, ülkemize bir-iki saat uzaklıkta bulunuyor. Hatta 10 ada için 7 günlük turist vizesi uygulamasının başlaması, bu yıl adaları daha da cazip hale getiriyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Mutlaka görülmesi gereken Yunan adaları hangileri?’ diye sorduk. Meis, Samos, Kos, Sakız, Simi ve Rodos ile ilgili harika önerilerde bulundular.
#RotaBilim insanları beyin gücünü artırmak için ne kadar yürümeniz gerektiğini açıkladı. Nörobilim araştırmaları, sadece 20 dakikalık yürüyüşün beyni yeni bilgileri almaya ve tutmaya hazırlayabildiğini ortaya koydu. Peki bu nasıl oluyor? İşte ilginç detaylar…
#YürümekCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Şifanın arandığı en kadim kaynaklardan biri hiç şüphesiz hala keşfedilmemiş sayısız türü bünyesinde barındıran bitkiler alemidir. Bugün fitoterapi olarak bilinen bitkilerle tedavi, bilimsel geçerliliği olan, kanıta dayalı bir tedavi yöntemi halini almıştır" dedi.
#Emine ErdoğanYediğimiz sebze ve meyvelerde bulunan vitaminler sağlığın olmazsa olmazı. Peki bu vitaminler nasıl ve kim tarafından keşfedildi? Bu mikroskobik maddelere bu isimler neden verildi? İşte her gün tükettiğimiz o besin maddelerinin az bilinen tarihi...
#VitaminlerMevsimlerdeki değişim Ege adalarının işine yaradı, turizm sezonu kasıma kadar uzadı. Su yüzülecek kadar sıcak, sokaklar saatlerce yürüyecek kadar ılık. Yazın sık sık ziyaret etsem de plajlarından ayrılamadığım Kos’u bu kez çarşı-pazar gezip antik kentlerinden lokantalarına detaylı bir rehber hazırladım.
#KosHamilelikte çok sık duyulan, özellikle anne adaylarını korkutan ve baskı altında hissettiren bazı kulaktan dolma bilgiler var. Bu bilgilerin bir kısmının bilimsel dayanağı olsa da çoğunun en ufak bir gerçeklik payı bile bulunmuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kağan Kocatepe'nin desteğiyle 13 önemli soruda doğum rivayetlerine noktayı koyuyoruz...
#Doğum RivayetleriHamilelikte çok sık duyulan, özellikle anne adaylarını korkutan ve baskı altında hissettiren bazı kulaktan dolma bilgiler var. Bu bilgilerin bir kısmının bilimsel dayanağı olsa da çoğunun en ufak bir gerçeklik payı bile bulunmuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kağan Kocatepe'nin desteğiyle 13 önemli soruda doğum rivayetlerine noktayı koyuyoruz...
#Doğum RivayetleriDamla sakızı kaçakçılığına karşı Osmanlı döneminde para cezasından ölüme kadar değişik ölçüde yaptırımların varlığına dikkat çeken Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk ekliyor: “Bu, değerinin bir ölçütü ve bana hep pırlantayı hatırlatıyor. Pırlanta taşını sadece kesimine göre değil, rengine göre de ayırarak değer biçeriz. Damla sakızı da aslında öyle, rengine göre ayrılıyor. Elbette büyüklüğünü de atlamamak lazım. Pırlanta taşı gibi damla sakızının da büyüklüğü önemli.”
#1Beynimizin sadece yüzde 10’unu mu kullanıyoruz? Zeki insanların beyni daha mı farklı? Dünya Beyin Cerrahisi Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe’nin laboratuvarında hem en gizemli organ beyne dair sorulara yanıt aradık hem de eski albümleri karıştırdık… Beynin ulaşması en zor bölgesi olan ‘talamus’ ameliyatı teknikleriyle tıp dünyasında adından söz ettiren Uğur Hoca, “Beyindeki olaylara tam hâkim değiliz. Ama son 20 yılda beynin ak maddesi, yani derin yapılarıyla ilgili çalışmalar çok ilerledi. Artık beynin içini daha iyi öğreniyoruz” diyor.
#Uğur TüreDERİN, çok derin bir ruh... Öyle olmasa nasıl çıkar yüzlerce şiir, şarkı? Ama başarının sadece incelikli bir ruhla olmayacağını, disiplinli ve çok çalışarak, durmadan kendini yenileyerek, katarak, üreterek gösteriyor Can Bonomo... O, gerçek bir sanatçı! Ben oldum olası kendisini çok beğenerek takip ederdim, tanışınca daha da sevdim ve artı olarak saygım arttı. Bizi Çeşme Alaçatı’daki mütevazı ama oldukça zevkli dekor edilmiş evlerinde ağırladılar. Kendisi gibi sanatçı olan eşi oyuncu Öykü Karayel, arkadaşları, köpekleri ile sıcacık bir yuva izlenimi oluştu bende. Sehpada birkaç kitap, en üstte Spinoza’nın eseri. Ben bir yorum yapıyorum (sadece soru sormuyorum). O yorumuma yorumunu katıp, üzerine daha bilimsel bilgilerle donatıyor. Dövmeleri, kendine ait stiliyle kolay ve kestirme yargılara varılsa da Can Bonomo kendi tarzını oturtmuş, saygı duyulması gereken ve sanata, şarkılara kalıcı eserler bırakan genç ama kökleri sağlam biri. Bu hafta 6’ncı albümü çok yakında çıkacak olan Can Bonomo’yla bir araya geldik. Keyifli okumalar...
#1Bu yıl deprem felaketleri nedeniyle tüm kutlamalar gibi Anneler Günü’nün de coşkusu eksik. Üstelik aynı gün 14 Mayıs Seçimleri için sandığa gitmemiz gerekiyor. Ama yine de mayıs ayını değerlendirebilir, bu özel günü geç de olsa birlikte seyahate çıkarak kutlayabiliriz. Jürimizden annesiyle geziye çıkmayı düşünen ve farklı beklentileri olanlar için bol öneri istedik...
#SeyahatBazen özel hastanelerden öyle hikâyeler geliyor ki... ‘Yok artık’ diyorsunuz. İşte öyle bir hikâyem var size. İstanbul’da otel işleten Emre Eken yılbaşından hemen önce genel kontrol için Türkiye’nin önde gelen özel hastanelerinden birine gitti ve doktor hastane yönetiminden habersiz, ‘evinden’, getirdiği bir aşı yaptı ona. Evet, ‘evinden’ getirdiği... Üstelik aşı ücreti de doktorun kendi hesabına yatırıldı. Doktorun, hastaneden ‘gizli’ ve ‘paralı’ aşı yapması bir yana, Eken hastane yönetiminin yapılan aşının içeriği hakkında kendisine bilgi vermediği iddiasında. ‘Belki de virüs verdiler’ endişesi ile depresyona giren genç adam aşının içeriğini öğrenebilmek için suç duyurusunda bulundu.
#Özel HastaneKitapları ve eserlerinden uyarlanan diziler onu Türkiye’nin en çok konuşulan psikiyatrı yaptı. Gülseren Budayıcıoğlu’yla yeni kitabı ‘Kırmızı Pelerin’ vesilesiyle bir araya geldik: “Bu kitabı taciz ve tecavüze uğrayanlara adadım. Hep ‘Korkmayın’ yazdım, onları cesaretlendirmeye çalıştım.”
#Gülseren Budayıcıoğluİhraç ettiğimiz tek balın çam balı olduğunu ve üretimin yüzde 85’ini Muğla’nın gerçekleştirdiğini aktaran Barış Saylak, değişen iklim koşulları nedeniyle azalan çam balından maddi kaybı önlemek amacıyla bal yan ürünleri üretimine başladıklarını aktardı.
#1Sosyal medyada ‘Hipokrat Reçetesi’ adlı hesabıyla tanıdığımız kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Özlem Bozkaya sağlıklı yaşam için yasaklara değil, dengeye ihtiyaç var diyor: “Makarna da yiyebilirsiniz, kebap da… Önemli olan dengeleyebilmek.”
#Doç. Dr. Özlem Bozkaya