Antalya’da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, seli beraberinde getirdi. Yollarda su birikintilerinin oluştuğu kentte, çok sayıda araç sular altında kaldı. Kepez’de alt geçitte mahsur kalan araçta bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Peki neden bir anda Antalya’da yağmur arttı ve sel baskınları yaşandı? Yağışlar ne kadar daha devam edecek? Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#AntalyaÖnümüzdeki günlerde sadece havalar güzelleşmeyecek, İstanbul’un müzik sahnesi de festivallerle hareketlenecek. Uzun bir aradan sonra gelen bu festivallerde yer bulmak istiyorsanız şimdiden bilet almakta fayda var. Zorlu PSM’den Parkorman’a eşsiz melodilerin peşine düşerken size yol gösterecek bir rehber hazırladık.
#İstanbul’Un Müzik SahnesiÜç kadın yazar; Ayşe Alagöz, Buket Şahin ve Günay Menekşe... Üçü de kitaplarını New York’ta, kendi deyimleriyle yaşadıkları gurbette kaleme aldılar. Bursalı Yazar Ayşe Alagöz ise göçmen hayallerini ve birikimlerini aşkın farklı halleri ile yansıttıkları bu kitapları “3 Elma” kabaresine dönüştürerek New York’ta sahneye taşıdı. “Göçmenliğin size ilk hissettirdiği şey arafta yaşamak” diyen Alagöz sohbetimizde, “Yaşadığınız yere alışıyorsunuz ama ruhunuzun kendi köklerden de beslenmesi gerekiyor. Bunun da en iyi yolu, tüm anlayış ve ön yargıların yarattığı boşlukları doldurabilen sanata tutunmak” dedi.
#BURSAŞairin bir de şiir söyleme halleri yok mudur? Okurlar kadar şairlerin de ‘Şimdi ne yazmış?’ diye merak ettiği, has ve hep ‘yeni ve yine icat çıkaran’ şair Ahmet Güntan’ın yeni kitabı, ‘İzmirli Ahmet’, tam da bu söyleme hallerini barındırıyor. Hem de ne haller! Nerdeyse destandan maniye, şarkıdan türküye çeşitli türlerde serbest çalışmış Güntan, hatta ‘rap’e kadar gelmiş.
#İzmirli AhmetKoskoca bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yaşam koşturmacası içinde bazen zor ve yorucu zamanların üstesinden dizilerle, filmlerle, kitaplarla, sergilerle, şarkılarla ve yeni açılan mekânlarla geldik. Yıl boyu, bu alanlardaki yenilikleri sizlerle paylaşmıştık. 2018’i uğurlamaya hazırlanırken sıra geldi, en iyileri seçmeye...
#İlhan ŞenMilyon yıllık serüvenin izini sürmek için yeni bir başlangıç yapmaya ne dersiniz? Mardin’e hoş geldiniz! Hümanist, sevgi dolu ve misafirperverliğin son noktaya vardığı bir kültürle tanışma fikri bile hayatlarımıza bir renk ve tazelik getirirken, bir de Mardin’i sokaklarında yaşamayı hayal edin... İşte size Mardin gezi rehberi...
#MardinZaman zaman izlenimlerini gazetemizde yazan Şölen Yücel, bir yıl önce ‘dünya turu’ planını bize anlattı. Yücel'in dünya turunun bir yerinde söyleşi yapmak üzere sözleştik. O an geldi. Yücel’i Filipinler’deki Palawan Adası’nda yakaladık. İşte 'dünya turu yapmak ne kadar tutar' sorusunun en samimi cevabı...
#Dünya Turu Nasıl YapılırFiliz Küçük, gezmeye düşkün bir oyuncu. Şimdi bir prodüksiyon şirketinde proje koordinatörü olarak çalışıyor. Seyahat ettiği ülkelerde çektiği fotoğrafların bir anlamı olması için kendisine bir aksesuvar seçti; kırmızı burun. Üç yıl önce taktığı palyaço burnunu artık her yolculukta yanında taşıyor.
#Dünya Turu FiyatlarıGamze Sarıkoca, ekran koruyucu fotoğraftan çok etkilenince Hindistan’a gitmeye karar verdi. Amritsar’a kadar yol aldıktan sonra izleyeceği rotaya orada karar verdi ve Pushkar’a vardı. “Her şeyden çok uzakta, zamanın akmadığı bu naif coğrafya masalsı güzellikteydi” diyor.
Mustafa Balbay’ın cezaevinde üçüncü yılı doluyor bugün. 5 Mart 2009’da ikinci kez gözaltına alındığında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi'ydi. Şimdiyse yazarlığının yanı sıra CHP İzmir milletvekili. Ama bu da onu 'Silivri mahkûmu' olmaktan kurtaramadı. 'Hükümsüz' bir cezanın infazını çekiyor cezaevinde. Duruşmada ayaküstü bağırarak aktardım sorularımı, sonra avukatları aracılığıyla sorular ekledim. Balbay da el yazısı notlarıyla yanıtladı
Bayram telaşı bitti, çoğunluk tatilini tamamlayıp evine döndü. Yollardaki ve sahillerdeki kalabalıklar azaldı, gürültü yerini tatlı bir sessizliğe bıraktı. İşte tatile çıkmak için yaz başından beri beklediğim an gelip çattı. Geçen yıl eylül başında güneydeki ıslak koyları dolaşmıştım. Bol bol kitap okumuş, eylülün insaflı yazının tadını çıkartmıştım. Bu gezide gördüklerimi, yediklerimi ve okuduklarımı sizinle paylaşacağım.
Hama, 325 bin nüfusuyla Suriye’nin beşinci büyük şehri. Halep’le Şam arasında. Asi Nehri’nin kıyısına kurulmuş. 400 yıl boyunca Osmanlı’nın yönetiminde kalan şehir, çapı 20 metreyi bulan dev su değirmenleriyle tanınıyor. Prontotur ve Hürriyet Seyahat’in seyahat bursuyla Suriye gezisine çıkan Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Özgün Uçar, geçen hafta şehirden geçti. İzlenimlerini yazdı.
Mardin merkezine karayoluyla 47 kilometre uzaklıktaki Savur, bir dağın yamacında. Tarihi Etiler’e kadar uzanan yerleşimin en önemli özelliği taş işçiliğinde yaratılan mucizeler. Özellikle Dereiçi Köyü’nde geçmişin ustalarından kalan evler, yel değirmenleri birer sanat eseri.
Yalıları, mehtap gezileri, Göksu piknikleri, şarkılarıyla geçmişte İstanbul kültürünün vazgeçilmez parçasıydı Boğaziçi. Geriye sadece öyküler, yalılar ve Boğaziçi’nin ilhamıyla yazılan eserler kaldı. Boğaziçinde martıların peşinde çıkacağınız bir gezide, hayal gücünüzü de kullanıp dünün dünyasını keşfedebilir, İstanbul’a bir kez daha aşık olabilirsiniz.