Her mevsimin beraberinde getirdiği, canımızın çektiği özel bir lezzeti var. Ayva tatlısı da kış aylarının vazgeçilmezi... Kimi önce haşlayıp sonra fırınlıyor, kimi ekşi elma marmeladıyla sunuyor, kimiyse lezzetini manda kaymağıyla tamamlıyor. Ayva tatlısının en iyisini yapan adresler hangileri, jürimize sorduk...
#Ayva TatlısıAsırlık restoranlar bir masada buluştu. İstanbul’un ikonik İtalyan lokantası Bodrum’a da geldi. Unutulan üzümlerimiz yeniden işleniyor, şişeleniyor. Şef Murat Deniz Temel’den Göcek’e özel menü... Migros’tan sürdürülebilirlik için önemli bir proje... Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#Patlıcan Böreği2. Abdülhamid döneminde saray mutfağının gözde aşçılarından Abdullah Usta'nın, padişah beratıyla Karaköy Rıhtım'da açtığı lokantada 131 yıldır Osmanlı mutfağı yaşatılmaya devam ediyor. 1916 yılından sonra Beyoğlu'na taşınan Hacı Abdullah, ustadan çırağa devrolurken, lezzetten ödün vermiyor.
#Hacı Abdullah LokantasıYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiEskimeyen değerleri, kültür ve gelenekleri tanımak için haftasonu ödevleri yapan Özel Sezin Okulları anasınıfı öğrencileri, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte Kadıköy Çarşısı’nı gezdi. Öğrenciler, alışveriş merkezlerinden uzak, hafta sonu gezileriyle yaşama hazırlanıyorlar.
Dayanılmazı zor bir baş ağrısı çekiyordu. Vakit kaybetmeden hastaneye koştu. Doktorları teşhisi koydu; beyin anevrizması geçiriyordu. Zor bir ameliyatın ardından günlerce yoğun bakımda kaldı. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra anadili gibi Türkçe konuşmaya başladı, anadili olan Yunanca konuşulduğunda ise boş boş bakmaya...
Klasik Osmanlı ve Türk mutfağını yaşatan Türkiye’nin en köklü lokantaları yiyecek-içecek sektörünün önde gelen markaları. Bu lokantalar yılın her anında yerli ve yabancı müşterilerle dolup taşıyor. Ancak ramazan geldiğinde, iftar sofraları birbiriyle yarışıyor. Son dakikada gidip yer bulmak hemen hemen imkansız.
SKAL International İstanbul’un düzenlediği SKALİTE 2005 ‘Turizmde Kalite’ ödülleri sahiplerini buldu. Medya dalındaki ödülü, Hürriyet Seyahat’le turizme yaptığı katkılar nedeniyle Hürriyet Gazetesi aldı. Turizm sektöründe kalite çıtasını yükseltmeyi hedefleyen, kaliteyi bir yönetim felsefesi olarak benimseyen kişi ve kuruluşların, sektörün diğer çalışanlarına örnek olmasını sağlamak amacıyla düzenlenen SKALİTE 2005 Ödülleri, Çırağan Palace Hotel Kempinski’de düzenlenen törenle verildi.
Ülkemiz mutfağı şarapla birleştiğinde çıta atlıyor ve evrensel ölçütlere göre gastronomik bir mutfak oluyor. Seraf Vadi bu eksiğimizi gidermiş. Asma yaprağından sarma üst düzey. Yoğurtla birlikte domates sosu yakışmış. Bol yeşillik ve marulla pişen kuzu kapama ağır ateşte yavaş pişmiş, et güzel ve içi sulu. Ama favorim gene kuzu kolla odun fırınında pişen Osmanlı mutfağından zirva. Kompleks ve dengeli…
#Türk MutfağıTürkiye’nin farklı lokasyonlarından incili restoranları ve yüzlerce lezzet noktasını buluşturan İncili Gastronomi Rehberi 2023, düzenlenen muhteşem bir etkinlik ile tanıtılarak raflardaki yerini aldı! Bu özel gecede, 2023’ün incileri de ödül töreni ile sahiplerini buldu. Peki, bu yıl inci kazanan restoranlar hangileri oldu? İncili Gastronomi Rehberi’ne bu yıl, geçen yıldan farklı olarak hangi yenilikler eklendi? İşte detaylar…
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. 4 ve 5 İnci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#Sponsorlu İçerik