Güllüoğlu haberleri sayfasında Güllüoğlu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 736 Güllüoğlu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ülkemizde “baklava” denince akla gelen ilk markalardan olan Baklavacı Güllüoğlu, 1871 yılında Gaziantep’te faaliyete başlamıştır. M. Nejat Güllü tarafından kurulan işletme günümüzde dünyada 30 şubeyle, 3 kıtada 6 ülkeye Türk tatlılarını ulaştırıyor. Güllüoğlu'nun günümüzde hizmet veren şubeleri şöyledir: New York (3), New Jersey - Cliffside Park, Miami, Los Angeles, Amsterdam, Düsseldorf, Brüksel, Riyad, KKTC, İstanbul (12), Bursa (2), İzmit (3) ve Ankara (2).
Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, 1949 yılında İstanbul’da başladığı baklava serüveninde sektöre yön veren isimlerden oldu. Neler yapmadı ki; Türkiye, sütlü Nuriye’yi 40 sene önce onunla tanıdı. Vegan, şeker ve çölyak hastaları için ürettiği baklava çok konuşuldu. Yakın zamanda burger baklava çıkardı. Ülkemizi yabancılara tanıtan muhteşem bir kültür elçisi. Genel başkanlığını Mehmet Ali Dim’in yaptığı benim de yönetim kurulu üyesi olduğum Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ile birlikte Tiflis Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü’nün davetiyle ülkemize gelen Gürcü meslektaşlarıma “Baklava nasıl yenir” dersi bile verdi. Bu önemli ziyareti anlatacağım elbette ancak tek şubeyle yıllarca yola devam eden Nadir Güllü’nün, şu sözü çok çarpıcı: “Yıllardır yurt dışına baklava gönderdim, şimdi sıra ustasını göndermeye...”
#BaklavaÜnlü baklavacı Nadir Güllü, fıstıklı baklava fiyatlarının yüksek olması nedeniyle müşterilerine yeni bir lezzet sunmak için bademli baklava yaptı. Güllü, yılbaşı öncesi fıstıklı baklavaya göre daha uygun fiyattan satılan bademli baklavayı tüm vatandaşların denemesini tavsiye etti.
#Bademli Baklavaİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar koordinesinde yürütülen soruşturmada, savcılık Nejat Güllü'nün de aralarında bulunduğu 38 şüphelinin serbest bırakılmasına geçtiğimiz günlerde itiraz etti. İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği savcılığın talebini karara bağlayarak Nejat Güllü'nün de aralarında bulunduğu 9 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Diğer şüpheliler için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması talebi ise reddedildi. Güllüoğlu Baklavalarının sahiplerinden Nejat Güllü gözaltına alınarak bugün akşam saatlerinde adliyeye getirildi. Nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Nejat Güllü ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Haber-Kamera: Özden ATİK - Serpil KIRKESER / İstanbul, DHA
#İşadamıKafe ve restoran konseptinde hizmet veren markalı tatlıcılar girişimcilerin yeni gözde yatırım alanı oldu. Türkiye’nin bu alanda yarattığı en güçlü markalardan biri olan Faruk Güllüoğlu, 2016’da yeni bayilerle yüzde 20 büyümeyi hedefliyor. Bugün anahtar teslim 500 bin liraya yapılan bir restoran yatırımı 3 yılda geri dönebiliyor.
#GüllüoğluBayram öncesi baklava piyasası yine ısındı... Baklava üreticisi Güllüoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların yoğun talep gösterdiği baklavanın, sağlıklı ve kaliteli olması için kilosunun en az 40 liradan satılması gerektiğini söyledi.
#GüllüoğluAntep fıstığında tehlike çanları çalıyor. Baklavada kullanılan ve 'boz iç' olarak adlandırılan Antep fıstığının fiyatı 90 TL'ye kadar ulaştı ve tarihin en yüksek seviyesine çıktı. Baklavacılar ise bunun en büyük sebebinin stokçular olduğunu söyleyerek duruma isyan ediyor. Fiyat yükselişinin devamı halinde baklavaya yeni zamların gelmesi de kaçınılmaz olacak.
#GüllüoğluBaklava markası Faruk Güllüoğlu'nun sahibi Faruk Güllü, "Baklava ürettirmek için dünya artık üretici firma arıyor. Bizim bunu iyi göğüsleyip iyi bir vuruşla gole çevirmemiz lazım" dedi. Güllüoğlu, fiyat konusunda da uyarılarda bulunarak, ""18 liraya Antep fıstıklı baklava görüyoruz ama bu baklavanın Antep fıstık neresinde?" dedi.
#GüllüoğluOsmanlı arşivlerine dalarak, kadı sicillerinden kent müzelerine uzanarak, daha önce hiç görülmemiş çapta bir baklava kitabı yazdılar... Tarihçiler Burak Onaran ve Priscilla Mary Işın’ın yazdığı kitaba yakından baktık ve bu kitabı hazırlatan Murat Güllü’ye de günümüz baklavacılığını sorduk.
#Yazgı PatarYazarımız Ebru Erke geçen hafta Japonya’ya gidip Türk çayını anlattı. Biz de kendisiyle buluşup çayımızı, kültürümüzdeki yerini, Japonya gibi çay gelenekleriyle meşhur bir ülkede Türk haftasında yaşadıklarını ve yeni markasını konuştuk.
#Melis YılmazJapon mutfağı Türkiye’de de yükselişte. Peki 85 milyon içinde yanlış kesilmiş bir saşimiyi sorgulayabilecek, pirinci kötü olan bir suşiyi geri gönderebilecek, çubukların birbirinden masanın altında ayrılacağını, suşiye soya sos içinde banyo yaptırılmayacağını bilen kaç kişi var?
#Sinan DamgacıoğluTürkiye-Tanzanya İş Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Tanzanya ile 2003 yılında yaklaşık 11 milyon dolar olan ikili ticaret hacmimiz, 2023 yılında 350 milyon dolar seviyesine yaklaşmıştır. Hedefimiz ise 1 milyar dolar olarak belirlendi. 21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır” dedi.
#Cevdet YılmazTBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulisi Akar, Harran Üniversitesinde düzenlenen "Millet olma bilinci ve Türkiye'nin güvenlik politikaları" konferansında, Türkiye'nin haklı ve kararlı terörle mücadelesinin hız kesmeden devam edeceğini söyledi. Akar, "Şu anda bütün silahlarımızı tabanca, tüfek, otomatik tüfek, makineli tüfek, SİHA'lar İHA'lar, Kızılelmalar, ne kadar silah varsa bunların hepsini şu anda çok şükür yapıyoruz, kullanıyoruz” dedi.
#Hulisi AkarDamak tatları ve mutfak kültürleriyle uzaktan yakından alakası olmayan bir ürüne bu kadar ilgi göstermeleri enteresan gelebilir ama ben bu duruma şaşırmadım. O incecik yufkaları açabilmek, ayarında pişirip kıvamında şerbetleyebilmek yani her aşamasını usulünce yapabilmek ayrı ustalık işi. Bir baklava ustasının yetişmesi yıllar alıyor. Japonlar gibi mükemmeliyetçi yapıya sahip insanlar için de baklava tatlıdan öte bir ustalık eseri haline geliyor...
#JaponyaAntep fıstıklısı, cevizlisi, şerbetine süt katılanı ya da kaymakla servis edileni... Okurlarımız kıyasıya geçen bir anket oylamasında ekmek kadayıfına karşı tel kadayıfı tercih etmişti. Jürimiz de çok sevilen bu geleneksel tatlımızın en iyisini bulabileceğimiz adresleri seçti...
#TatlıSevilen sütlü şerbetli tatlılardan sütlü Nuriye hikayesi ve tarifi ile her dönem gündemde yer alıyor. Sütlü Nuriye tatlısı İhtilal tatlısı veya ihtilal baklavası olarak da bilinir. Süt, fındık, şeker ve un ile yapılır. Peki, evde muhallebili sütlü Nuriye nasıl yapılır? İşte pastane usulü sütlü Nuriye tarifi ve malzemeleri...
#Sütlü NuriyeCumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlamaları yıl sonuna kadar devam ediyor, hatta 2024’e taşıyor. Öte yandan bu hafta sonsuzluğa uğurlanışının 85’inci yılında pek çok yerde Atatürk’ü anma konserleri düzenlenecek. 5 Kasım Pazar günü İstanbul’da ‘Yüz Yılın Koşusu’ var. Haftanın diğer etkinlikleri de ajandamızda…
#MüzikTürkiye’nin farklı lokasyonlarından incili restoranları ve yüzlerce lezzet noktasını buluşturan İncili Gastronomi Rehberi 2023, düzenlenen muhteşem bir etkinlik ile tanıtılarak raflardaki yerini aldı! Bu özel gecede, 2023’ün incileri de ödül töreni ile sahiplerini buldu. Peki, bu yıl inci kazanan restoranlar hangileri oldu? İncili Gastronomi Rehberi’ne bu yıl, geçen yıldan farklı olarak hangi yenilikler eklendi? İşte detaylar…
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. 4 ve 5 İnci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan, ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle hayata geçen, 4 ve 5 inci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#İncili Gastronomi RehberiJürimiz bu hafta bayram denince aklımıza ilk düşen tatlımız baklavanın en iyilerini seçti. Aralarında glütensiz ve veganını yapan da var, keçi ve koyun sütlerinin karışımıyla yapılan tereyağını kullanan da... Jürimiz cevizli, coğrafi işaretli Tavas baklavası için de bir adres önerdi.
#BaklavaElde incecik açıldıktan sonra haşlanan hamur katları... Arasında beyazpeynir-maydanoz veya bol kıyma... Tepside üzeri nar gibi kızaran suböreği, mutfağımızın en özel lezzetlerinden, bayram sofralarının da vazgeçilmezi... En iyilerini bulabileceğimiz yerleri jürimize sorduk.
#Baklavaİftar saatinin sabırsızlıkla beklendiği bugünlerde özellikle oruç tutanları en az pide kadar heyecanlandıran bir diğer lezzet de güllaç... Geçmişi Osmanlı’ya dayanıyor; bol sütü ve hafif lezzetiyle fıstıklısı da çok seviliyor, cevizlisi de... Jürimize güllacı en iyi yapan adresleri sorduk.
#Ramazan