Güncelleme Tarihi:
1- SADECE FISTIKLISI VAR
Köşkeroğlu, İstanbul
Merkez şubeleri Karaköy’de. Tayyar Zaimoğlu, Murat Bozok ve Ferit Özkaşıkcı’nın önerisi. İçi fıstıklı tepside düz kadayıf (kilosu 660 lira) ve fıstıklı burma kadayıf (kilosu 790 lira) yapıyorlar. İnternet üzerinden sipariş vermek mümkün. (0530) 977 48 21
2- BAKLAVASI KADAR İYİ
Karaköy Güllüoğlu, İstanbul
Akla hemen baklavası gelse de kadayıfı da bir o kadar meşhur. Aydın Demir “Malzeme kalitesi, işçilik ve ürün tazeliği bakımından en beğendiğim markalardan” diyor. Tayyar Zaimoğlu’na göre dışı çıtır çıtır, çok iyi fıstıklı tel kadayıf (kilosu 750 lira) yapıyor. Hem tepside hem burma çeşidi var. (0850) 308 45 45
3- KAYMAĞI ÜZERİNDE
Doğan Kaymaklı, Adana
Şehrin ünlü lezzet duraklarından. İki kat kadayıf arasına iri parça Antep fıstığı veya ceviz konuyor. Onu özel yapansa fırından çıkıp şerbetlendikten sonra üzerine sürülen akışkan kıvamlı özel kaymak karışımı... Sonra toz fıstık veya cevizle süsleniyor. Ebru Erke ve Tayyar Zaimoğlu’nun önerisi. Fıstıklının kilosu 230 lira. (0544) 435 66 46
4- FINDIK EZMELİSİ TESCİLLİ
Mustafa Patar Sütlü, Giresun
Şerbeti sütle hazırlanan fındıklı, fındık ezmeli, tahinli, Antep fıstıklı ve cevizli 5 çeşit kadayıf sunuyorlar. Porsiyon fiyatları 45 lira. Ebru Erke “Düşünmek bile yutkunmama sebep oluyor. Giresun fındık ezmelisi coğrafi işaret tescilli. Mutlaka deneyin” diyor. Tahir Tekin Öztan’ın da önerisi. (0454) 216 20 96
5- SADEYAĞ VE PEKMEZLE
Kadayıfçı Hacı Levent, Diyarbakır
Ebru Erke “Tepsiye sadeyağ ve pekmez dökerek pişirdikleri bol fıstıklı burma kadayıf tatlılarını yemeden şehirden ayrılmayın. Aile 1907’den beri, kuşaklardır kadayıfçılık yapıyor” diyor. Ayfer Yavi’ye göre fıstıklı burma kadayıfı çıtır çıtır... Fıstıklı burmanın kilosu 390, cevizlininse 270 lira. 444 08 59
6- İÇİ LOKUM DOLGULU
Hafız Mustafa 1864, İstanbul
Bodrum ve Antalya’da da şubeleri var. Aydın Demir ve Ferit Özkaşıkcı’nın önerisi. Üzeri bütün fıstıklı ballı kadayıf, içi çövenli ve fıstık dolgulu sütlü Osmanlı saray kadayıfı (kilosu 970 lira), narlı lokum dolgulu Osmanlı saray kadayıfı , fıstıklı Halep gibi sevilen ürünleri de var. (0212) 527 66 54
7- ÇEŞİTLERİ BOL
Kadayıfzade, İstanbul
Ayfer Yavi “Kurucuları Gaziantepli bir aile ve 160’a yakın yıldır bu işi yapıyorlar. Çeşit bol, hepsi de başarılı” diyor. Tahir Tekin Öztan da öneriyor. Fıstıklı hasır kadayıf, ince parmak burma kadayıf, sütlü kadayıf yumağı, kaymaklı tel kadayıf, göbek kadayıf, fıstık sini gibi seçenekler arasında seçim yapmak zor. Kilosu 550-850 lira aralığında. (0212) 323 27 27
8- PEYNİRLİSİ, BURMASI
Sıtkı Usta, Diyarbakır
Tayyar Zaimoğlu “Düz kadayıf dedikleri Antep fıstıklı tel kadayıflarının dışında sütlü fıstıklı, kaymaklı fıstıklı, peynirli kadayıf ve burma kadayıf da yapıyorlar. Denemenizi öneririm” diyor. Sahrap Soysal’ın da favorilerinden. Burmadan kuru kadayıfa cevizli çeşitleri de seviliyor. Fıstıklı düz kadayıfın kilosu 480 lira. (0312) 221 22 21
9- KALİTELİ MALZEMEYLE
Petek Pastanesi, Hatay
İskenderun’da. Murat Bozok’a göre 1942’de kurulan işletmenin kadayıfları da künefesi kadar özel. Tepside kadayıf çeşitlerinin fıstıklısı (kilosu 640 lira) ve cevizlisi (kilosu 550 lira) çıkıyor. İyi kalite malzeme kullanıyorlar. İnternet üzerinden sipariş verilebiliyor. (0326) 617 88 88
10- CEVİZLİSİNİ YAPIYOR
Tatbak, İstanbul
Nişantaşı’nda. Michelin Rehberi’nin tavsiye listesine de giren restoran en çok lahmacunuyla bilinse de kaymaklı ve cevizli kadayıflarının seveni de çok. Deniz Şahin’e göre kadayıfı çok lezzetli yapıyor. Murat Bozok’un da favorilerinden.
(0212) 246 13 06