Güncelleme Tarihi:
GEZGİN, GURME, BESLENME UZMANI, YEMEK YAZARLARI, TV PROGRAMCISI VE GAZETECİLERDEN OLUŞAN BÜYÜK JÜRİ SEÇTİ
Mehmet Yaşin - Gezgin, gurme
Abdülkadir Selvi - Hürriyet yazarı
Müge Akgün - Yeme-içme kültürü yazarı
Dilara Koçak - Beslenme uzmanı
Naci Cem Öncel - Tarihçi, yazar
Sahrap Soysal - Yemek programcısı
Erdal İpekeşen - DB Ankara Temsilcisi
Aynur Tartan - TV programcısı, gazeteci
Figen Batur - Gazeteci
Salih Seçkin Sevinç - Harbiyiyorum.com kurucusu
1) GÜLLACI DA HARİKA
KARAKÖY GÜLLÜOĞLU / İSTANBUL
Tam 68 yıldır baklavayı dünyaya tanıtan Güllüoğlu’nun güllacı da müthiş. Fındık, antepfıstığı, hindistancevizi ve kirazla süsledikleri lezzeti tek çeşit olarak hazırlıyorlar. Buranın Turizm Bakanlığı’ndan belgeli tek baklavacı olduğunu da söylemek lazım. Beyoğlu, (0212) 249 96 80/ Porsiyonu: 10 TL Kilosu: 40 TL
2) SÜT MANDIRADAN
EMİRGAN SÜTİŞ / İSTANBUL
3) MANDA SÜTÜYLE
SARAY MUHALLEBİCİSİ / İSTANBUL
4) BÜTÜN CEVİZLER
BEYAZ FIRIN / İSTANBUL
5) YILIN HER GÜNÜ
GÜNDOĞAN İKBAL / ISPARTA
Çoğu yerde sadece ramazanda güllaç yapılırken burada yıl boyu güllaç var. Mehmet Yaşin, “Buradaki güllacın tadını hiç bir yerde yok” diyor. Yalvaç, (0246) 441 82 55/ Porsiyonu: 5 TL Kilosu: 25 TL
6) ÜÇ ÇEŞİDİ VAR
LEDA / ANKARA
Alışılagelmişin dışına çıkıp üç farklı güllaç hazırlıyorlar: Çilekli, fıstıklı ve cevizli. Birini seçin veya karışık yaptırın. Çayyolu, (0312) 240 60 30 / Porsiyonu: 12.50 TL Kilosu: 25-30-35 TL
7) 80 YILLIK LEZZET
MENNAN PASTANESİ / İZMİR
8) BOL BADEMLİ
DİVAN / İSTANBUL
Güllacın içine bol file badem dışınaysa antepfıstığı koyuyorlar. İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Katar’da toplam 21 şubesi var. Şişli, (0212) 337 49 90
Yarım kilosu: 38 TL (Kilo ya da porsiyon satışı bulunmuyor)
9) CEVİZLİ Mİ FISTIKLI MI?
ORKİDE PASTANESİ / GAZİANTEP
Antepfıstığının ana vatanında yapılan güllacın tadına diyecek yok. Bir de cevizlisi var. Burası dışında dört şubesi mevcut. Şehitkamil; (0342) 215 15 00
İki kişilik porsiyon: 20 TL. (Kilo ya da porsiyon satışı bulunmuyor)
10) DONDURMA VE güllaç
FERAH & EDO - KAHRAMANMARAŞ
Tam altmış yıldır Maraş dondurmasını ve ramazanda güllacı taze sütle hazırlıyorlar. Fıstıklı, cevizli ve çilekli üç çeşit güllaç var. Merkez, (0344) 225 03 03/ Porsiyonu: 7.5 TL. Kilosu: 25 TL.