On bir ayın sultanı Ramazan’ı tüm uhrevi duygularla yaşamaya devam ederken, bu güzel ayı bir güllaç reçetesi vermeden uğurlamak istemedim sevgili lezzetsever dostlar.Zira tartışmasız geçmişte de günümüzde de Ramazan’larınolmaz olmaz lezzetidir güllaç. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan güllacın, lezzetinden ziyade bir de tarihi olmalı değil mi? Reçeteyi vermeden önce size kısaca güllacın günümüze yolculuğunu aktarmak istiyorum.
#GüllaçBesleyici oluşuyla tercih edilebilecek ramazana özel iftar çorbası. Mideyi rahatlatır, içimi kolaydır. Yanında bir salata ile öğün bile oluşturabilir. Bakliyat Çorbası: Kolay olsun, şipşak olsun diyorsanız çorba tariflerinin en bakliyat çorbası tarifimizi deneyin. İşte, bakliyat çorbası, ıspanaklı börek, hünkar beğendi, gül tatlısından oluşan Ramazan 19.gün menüsü...
#İftar MenüsüGünümüzde kahvaltılarda tatlı olarak bal, tahin-pekmez ve hazır market ürünleri dışında reçel de kendine yer bulur. Reçel Anadolu’da evlerde kadınlar tarafından hazırlanmaya devam ediyor. Yaz mevsiminde bolca çeşit meyve bulunduğundan reçeller de salça gibi, erişte gibi kışlık hazırlıklar arasındadır.
#BursaLübnan geceleri tatlısının yapılışı ve malzemeleri araştırılan konulardan biri oldu. Zengin mutfağı ile sevilen lezzetlere sahip olan Lübnan mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan Lübnan geceleri tatlısı malzemeleri arasında gül suyu, irmik ve sütte bulunuyor. İşte Lübnan geceleri tatlısı tarifi
#Lübnan GeceleriAdana yöresine ait sokak yemeklerinden olan bici bici Mersin’de de oldukça ünlüdür. Özellikle sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı bir tatlı olan bici bici evde de çok az malzemeyle kolayca hazırlanabiliyor. Ekranların ilgiyle takip edilen yarışma programı MasterChef ile birlikte yeniden gündeme gelen evde doğal bici bici tarifi ve malzemeleri haberimizde…
#Bici Biciİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 15 Mayıs Cuma iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 22 Mayıs 2019 Çarşamba günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de gül tatlısı oldu. Peki, gül tatlısı nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı çift renkli gül tatlısı tarifi
#Gül Tatlısı Nasıl YapılırOruçluyken düşen kan şekerinizi iftardan sonra yiyeceğiniz tatlılarla dengeleyebilirsiniz. Ramazan ayında yapılabilecek birbirinden farklı tatlı tarifleri ile seçenekler çoğalıyor! İşte, sizler için hazırladığımız ramazanda afiyetle yiyebileceğiniz 14 tatlı tarifi...
#Ramazan AyıZerde, Osmanlı dönemlerinden bu yana toplantıların vazgeçilmezleri arasında yer almıştır. Eski dönemlerde matem yemeği olarak bilinen Zerde, sonraları sünnetlerde, düğünlerde ve zafer kutlamaları gibi özel günlerde de servis edilmeye başlamıştır. Zerde'nin bu dönemlerde bu kadar sevilmesinin nedeni ise safranın güneşe ve altına benzeyen güzel sarı rengi olmuştur. İşte, Zerde hakkında detaylı bilgiler
#ZerdeBir gezi düşümü daha gerçekleştirdim. Uzun süredir İtalya’nın Verona kentine gidip, 1913 yılından beri aralıksız düzenlenen “Opera Festivali”ni izlemek isterdim. Nedense gidemedim, yolum oraya hiç düşmedi. Geçen ay bu fırsatı yakaladım, sanatçı arkadaşlarımdan oluşan bir grubun peşine takılıp, bu özlemimi giderdim. Bu hafta size bu yolculuğu anlatacağım.
Ankaralı lezzet düşkünleri iftar sofralarını yöresel lezzetlerle süslüyor. Başkent’e özgü tadların yer aldığı sofralardan diğer şehirlerin vazgeçilmezleri de eksik olmuyor. Şanlıurfa’dan İzmir’e, Antalya’dan Aydın’a kadar birçok yöresel lezzeti de sofralarına taşıyan Ankaralılar, değme aşçılara taş çıkarıyor.
Çok şükür ki çilek mevsimi geldi. Bence baharın bu nimetinden yararlanmanın her yolunu denemek lazım. Bugün size bir dizi çilek tarifinin yanısıra, bir İngiliz tatlısı olan ‘fool’dan söz etmek istiyorum. Fool (fuğl okuyun) ahmak anlamına gelen İngilizce bir sözcük.