GeriMutfak Tüyoları Gül tatlısı nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı çift renkli gül tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gül tatlısı nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı çift renkli gül tatlısı tarifi

Gül tatlısı nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı çift renkli gül tatlısı tarifi

Arda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 22 Mayıs 2019 Çarşamba günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de gül tatlısı oldu. Peki, gül tatlısı nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı çift renkli gül tatlısı tarifi

Çift Renkli Gül Tatlısı
Malzemeler:

3,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
Yarım çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Üzeri için:
Kaymak
Pirinç fındık

Yapılışı:
Bir sos tenceresinde toz şeker ve suyu ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.
Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın.
Hamur için bir kasede un, irmik ve karbonatı karıştırın ortasını çukur açıp yoğurt, yumurta ve ayçiçeği yağını koyup önce çatalla karıştırın ardından hamur birleşene kadar yoğurun.
Ardından hamurunuzu iki eşit parçaya bölün. Bir tanesinin içerisine kakaoyu ekleyin ve iyice yoğurun.
Hamurunuzu tezgahınızda orta incelikte olacak şekilde açın, çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlaklar çıkartın.
4 adet yuvarlak hamurun uçlarını üst üste koyup birleştirin rulo yapın ve ortadan ikiye kesip, çıkan iki gülü de cam fırın kabınıza yerleştirin.
Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Soğuk şerbeti sıcak tatlıya döküp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

False