Geometri dersi içinde üçgenlerin çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Bunlar öğrencilerin sınavlarda da sıklıkla karşılaştığı geometrik şekillerden biri özelliğine sahiptir. Bunun yanında birçok üçgen türü vardır. Daha özele indikçe üçgenlerin ayrı ayrı özellikleri olduğu da görülmektedir. Bunları akılda tutmak ve sorularda görmek önemlidir. Böylece soruların çözümleri daha pratik ve kolay hale gelmektedir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
Geometri okul hayatı boyunca öğrencilerin her zaman karşısına çıkan bir ders olmaktadır. Geometri dersi içerisinde üçgenler, kare, dikdörtgen, çember ve daire gibi birçok farklı konu yer almaktadır. Üçgenler geometrinin en sık kullanılan konularından birisidir. Hemen hemen her geometrik şekil ile birleştirilmektedir. Bu tarz sorularda öğrencileri ciddi bir şekilde zorlayabilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Stewart teoremi, geometri dersinin üçgen konusunda yer almaktadır. Stewart teoremi kullanılırken, üçgenin köşelerinden birinden karşı kenara doğru bir çizgi çizilmektedir. Peki, stewart teoremi nedir ve ispatı nasıl yapılır? Stewart teoremi örnekleri ile konu anlatımı hakkında tüm detayları sizin için derledik.
Matematik ve geometri dersi birbirinden ayrı düşünülemeyen iki ders olarak bilinmektedir. Çoğu öğrenci tarafından zor olarak kabul edilen bu dersler gerekli bilgilere ve pratiğe sahip olan öğrencilere eğlenceli dahi gelebilmektedir. Bu derslerde yer alan konuların çoğunun çözümü bir formüle dayanmaktadır. Bunlardan biri de eşkenar üçgen olmaktadır. Peki, eşkenar üçgen alanı nasıl bulunur ve hesaplanır? Formülü ve örnekleri ile eşkenar üçgen alanı hesaplama nasıl olmaktadır? İşte, eşkenar üçgen ve eşkenar üçgen alan formülü hakkında tüm detayları dereldik.
#Eşkenar Üçgen Alanı Nasıl Bulunur Ve Hesaplanır?Ataşehir ve Seyrek’teki kampüslerinde eğitime devam eden Ekin Koleji’nin Kurucu Genel Müdürü Yasemin Reşitoğlu, geleceğin kültürlü, iletişim becerileri yüksek, çok yönlü, işbirliğine önem veren, kritik düşünme becerilerine sahip, dünyaya entegre olan ve özgür düşünceli bireyler yetiştirdiklerini vurguladı.
#İzmirHumbaracı Ocağı ile ilgili bilgiler gündemde yer alıyor. KPSS ön lisans oturumuna giren adaylar sınavda yöneltilen sorular ile ilgili açıklamaları araştırmaya başladılar. Peki Humbaracı Ocağı nedir? İşte kapıkulu ocaklarının yaya kısmından olan humbaracı sınıfı ile ilgili bilgiler
#Humbaracı Ocağıİngilizcede ''Lesson'' - ''Subject'' ve ''Lecture'' kelimeleri ''ders'' anlamına gelir. ''Class'' kelimesi ise hem sınıf hem de ders anlamında kullanılır. 5. sınıflar için School Subjects (Ders İsimleri) konusunu örnek kelimeler ve cümlelerle anlattık.
#5. Sınıf İngilizce School Subjects (Ders İsimleri) Konu AnlatımıBirkaç haftadır haber kanallarında ve sosyal medyada adından sıkça söz ettirmeye başladı Nurtaç Hoca. Nurtaç Kozak, Samsun’da özel bir lisede çalışıyor ve öğrencilerine geometriyi sevdirmek için kendine has tarzı ile akılda kalması zor olan formülleri bile öğrenciler için kolay hale getiriyor. İlginç tarzıyla dikkatleri üzerine çeken ve sosyal medyada 40 bine yakın takipçisi bulunan Nurtaç Hoca, çektiği videolarla binlerce öğrencinin Geometri dersini sevmesine vesile oluyor. Gelin, Nurtaç Hoca'yı biraz daha yakından tanıyalım.
#MatematikÖSYM, LYS'de açık uçlu soru dönemini yayımladığı 2017 ÖSYM kılavuzu ile duyurdu. Sınav sisteminde yapılan bazı değişiklikler sonrası ortaya çıkan yeni LYS sistemi, öğrenci ve velilere açık uçlu soruların nasıl yöneltilebileceğini sorgulattı. Açık uçlu soru sistemi ile birlikte öğrenciler, bazı sorularda optik okuyuculara kodlama yapmak yazılı kısa cevaplar yazacak. LYS'de yöneltilecek kısa cevaplı açık uçlu sorular, Matematik başta olmak üzere tüm alanlarda bulunacak. İşte açık uçlu soru örnekleri ve gerçekleşmesi planlanan bazı yenilikler
#ÖSYMMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca düzenlenen çalıştayda görev alan komisyonların hazırladığı raporda, ortaöğretim 11. sınıfın sonuna kadar öğrencilerin alan değiştirebilmesi önerilerek, “Ders saati tüm ortaöğretim kurumları için 40 dakika olarak düzenlenmeli, teneffüslerin süresi en az 10 dakika olmalı” görüşüne yer verildi.
Tatil rehaveti içinde ciddî yazılar çekilmez. (Bu tatil yapanlara bir parmak bal.) Bayram’da çalışanlarınsa, bir beş dakika rahatlamaya, gülümsemeye ihtiyacı var diye (Bu da izin yapamayanlara) ... Allah bizi ayrı düşürmesin, güzel memleketimizde yaşanmış, gerçek, “dumur hikayelerden” bir demet size.
Merkezi sınav sisteminde öğrencilerin sıralama rekabeti ebeveynler arasında özel ders arayışına neden oluyor. Bu yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava ya da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilerin ebeveynleri çocuklarının ‘özel ders ihtiyacını’ çoğu zaman doğru analiz edemiyor. Bu da hem zaman hem de para kaybına neden oluyor. Eğitim uzmanları, “Toplumumuz, eğitim hizmeti alma sürecinde artık rasyonel düşünme becerisini yitirdi. Bu konuda çevresine mesaj verme, benzerlerinden geri kalmama, bir anlamda reklam ve gösteriş yapma davranışı hakim oldu” diyor.
#Eğitim UzmanlarıYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 9 Haziran’da düzenlendi. AYT’ye 2 milyon 19 bin 709 aday başvurdu. Tüm yurtta saat 10.15’te başlayan sınav, 180 dakika sürdü. AYT’de adaylara Türk dili ve edebiyatı ile sosyal bilimler 1 testinde 40, sosyal bilimler 2 testinde 40, matematik testinde 40, fen bilimleri testinde 40 olmak üzere toplam 160 soru soruldu. Uzmanlar bu yılki AYT sorularını şöyle değerlendirdi:
#Uzmanlar AYT Sorularını DeğerlendirdiYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran’da düzenlendi. TYT’ye 3 milyon 120 bin 878 aday başvurdu. Tüm yurtta saat 10.15’te başlayan sınav, 165 dakika sürdü. TYT’de adaylara 40 Türkçe, 40 matematik, 20 sosyal bilimler, 20 fen bilimleri sorusu soruldu. Uzmanlar bu yılki TYT sorularını şöyle değerlendirdi:
#TYTÜniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler tıp bölümü hakkında araştırmalar yapmaktadır. Tıp bölümü kazanmak isteyen kişilerin mutlaka düzenli olarak çalışması ve günlük olarak çok soru çözmesi gerekmektedir. Özellikle sayısal alandaki derslerde daha başarılı olmak tıp fakültesi kazanmak için oldukça önemlidir. Peki, tıp için kaç net ile puan gerekir, hangi dersler iyi olmalı ve günde kaç soru çözülmeli? İşte tıp bölümün kazanmak için merak edilen tüm detaylar.
#Tıp İçin Günde Kaç Soru ÇözülmeliCHP Kurultayı’nda, Genel Başkan adaylarından Örsan Öymen, adaylıktan çekildiğini duyurduğu konuşmasında, hiç yeri değilken içindeki ufuneti kustu ve daha sonra da bu sözlerine açıklık getirerek dedi ki: ‘İmam-Hatip okulları kapatılmalıdır. Kur’an kurslarına çocuklar değil, yetişkinler gitmelidir. İmam-Hatip okulları camilere imam yetiştirmek için kurulmuş meslek okullarıdır.
#CHP KurultayıYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) bugün tüm yurtta saat 10.15’ te uygulanmaya başlandı ve 180 dakika sürdü. Sınav sonrası ilk değerlendirmeleri paylaşan eğitim uzmanları AYT’de Matematik ve Tarih sorularının belirleyici olacağına işaret etti.
#YSKYükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün tamamlandı. Uzmanlara göre; sınavda analiz yapma, akıl yürütme, yorum yapma gibi beceriler gerektiren sorulara yer verildi. Genel olarak sınav müfredata uygun ve özenle hazırlanmış olarak yorumlandı.
#TYTMatematik ve İngilizce öğretiminde eğlenceli ve günlük yaşamla ilişkili etkinlikler içeren yeni yaklaşımların kullanıldığı, yaz okulu programına uygun matematik ve İngilizce yaz okulu dergileri hazırlandı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaz okulu dergilerinin tüm öğrenci, öğretmen ve velilerin yararlanması için bugün yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinde elektronik ortamda da erişime açıldığını duyurdu.
#Matematik