Fitoterapi haberleri sayfasında Fitoterapi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 446 Fitoterapi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Twitter’da bir haftadır bir video dolanıyor. Videoda ilk görüşte hekim oldukları düşünülen beyaz önlüklü öğrenciler laboratuvarda Anzakların karşılama törenlerine benzer el, kol hareketleri ile ilaç hazırlıyorlar. Sonradan anlaşılıyor ki bu aslında bir Homeopati eğitimi. Türkiye’de 7 yıldır ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği’ kapsamında uygulanan bir yan tedavi homeopati. Üniversitelerdeyse sertifika programı ile öğrenci yetiştiriliyor. Zaten tartışmanın fitilini ateşleyen de bu. Alternatif tıp eğitiminin yeri üniversiteler mi? Tıbbın alternatifi olur mu?
#Alternatif TıpBitkilerle tedavinin eski zamanlardan beri kullanıldığını söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapist Prof. Dr. Hakan Terekeci, “İlaçların artmasıyla bitkiler ve alışılmış yöntemler unutulmaya yüz tuttu. Fitoterapi bitkilerle tedavi anlamına gelir, yakın geçmişte modern tıp tarafından daha sık kullanılmaya başlayan tedavi yöntemidir. Sağlıklı yaş almanın ilk koşulu sağlıklı yaşamdan geçer, bitkisel desteklerle sağlıksız yaş almayı önleyebilirsiniz” dedi.
#Prof. Dr. Hakan TerekeciKanser tedavisi gören hastaların, ilaçların yan etkilerinden korunmak için fitoterapiye (bitkilerle tedavi) yöneldiğini söyleyen Farmakoloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Yıllar, kanser tedavisinde fitoterapinin etkisini değerlendirerek önerilerde bulundu.
#FitoterapiKanser tedavisi gören hastaların, ilaçların yan etkilerinden korunmak için fitoterapiye (bitkilerle tedavi) yöneldiğini söyleyen Farmakoloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Yıllar, “Doktora başvurmadan arkadaşlarınızın tavsiyesiyle böyle bir tedavi yöntemine başvurmayın. Ayrıca, doktorların Sağlık Bakanlığı’ndan sertifikalı olmasına dikkat edin” dedi.
#Prof. Dr. Okan YıllarFitoterapi son yıllarda bir hayli popülerleşti. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için çeşitli bitkilerden faydalanmak oldukça etkili. Bitki özlerinden elde edilerek uygulanan fitoterapi tedavisinin, koronavirüse karşı etkili olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Eda Balcı, kış soğuklarına girdiğimiz bu günlerde vücut direncini arttırmak adına yapılabileceklere dair tavsiyelerde bulundu.
#FitoterapiBitki özlerinden elde edilerek uygulanan fitoterapi tedavisinin, koronavirüse karşı etkili olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Eda Balcı, “Fitoterapi son yıllarda bir hayli popülerleşti. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için çeşitli bitkilerden faydalanmak oldukça etkili” dedi.
#Uzman DiyetisyenFitoterapi, bitkilerin özlerinin, etkili kısımlarının ve bunlardan elde edilen farklı şekillerinin kullanılarak uygulandığı tamamlayıcı ve destekleyici tedavi yöntemidir. Yüzyıllardır bitkiler hastalıklardan korunmada, hastalığın tedavisinde kullanılmışlardır. Günümüzde modern tıpta da kullanılmaktadır. Diyetisyen Eda Balcı, bitki özlerinden elde edilerek uygulanan fitoterapi tedavisinin, koronavirüse karşı etkili olduğunu söyledi, 7 panzehir bitkisini açıkladı.
#Fitoterapi"Özellikle son 20 yıldır modern tekniklerle tıbbi bitkiler üzerinde yapılan araştırmalar, birçok hastalıkta olduğu gibi kısırlıkta da fitoterapinin etkili olduğunu göstermiştir. Fitoterapi desteğiyle çok sayıda çift çocuk sahibi olmuştur" diyen Dr. Şenol Şensoy önemli bilgiler verdi.
#FitoterapiÇok eski çağlardan beri kullanılan fitoterapi, günümüzde Eczacılığın Farmakognozi ana bilim dalınca ele alınır. Günümüzde fitoterapinin en çok geliştiği ülke Almanyadır. Peki, Fitoterapi nedir? Fitoterapi ne demek? İşte fitoterapinin anlamı ve tarihiyle ilgili bilgiler...
#Fitoterapi Ne DemekFitoterapi uzmanı ve Milliyet yazarı Dr. Ümit Aktaş, yeni kitabı ‘Yaşam Sevinci’yle huzurlarınızda. Sağlıklı yaşamı bir hayal olmaktan çıkarıp gündelik hayatın bir parçası yapmanın yollarını tarif eden Aktaş, kitabında zararlı olanı şifalı olanla değiştirmek için neler yapabileceğimizi de anlatıyor.
#FitoterapiFitoterapi, yani bitkilerle tedavi, son yıllarda birçok alanda destekleyici olarak karşımıza çıkıyor. Fitoterapi, kanser hastalarının da tedavisinde, mide bulantısını önleyici ya da tedaviye destek olarak kullanılabiliyor. Ancak bitkilerin kullanımının doktor kontrolünde yapılması gerekiyor çünkü bazı ilaçlar ile etkileşime girerek tedaviyi olumsuz etkileyebiliyor.
#FitoterapiFİTOTERAPİ, yani bitkilerle tedavi, son yıllarda birçok alanda destekleyici olarak karşımıza çıkıyor. Fitoterapi, kanser hastalarının da tedavisinde, mide bulantısını önleyici ya da tedaviye destek olarak kullanılabiliyor. Ancak bitkilerin kullanımının doktor kontrolünde yapılması gerekiyor, çünkü bazı ilaçlar ile etkileşime girerek tedaviyi olumsuz etkileyebiliyor.
#FitoterapiAÇIKTA satılan ve Vietnam tarçını olarak bilinen tarçın, içinde kan sulandırıcı ve karaciğer enzimlerini artırabilecek bir madde olan kumarin bulunması sebebiyle iç kanamaya ve beyin kanamasına neden olabiliyor. Fitoterapi Uzmanı Ümit Aktaş, "Kapalı ambalajlarda tıbbi tarçın olduğu belli olan ürünleri alın. Açık aldığınız hiçbir tarçına güvenmeyin" dedi.
#Vietnam TarçınıBuket Aydın ile 40'ın konuğu bu hafta Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş. Kronik hastalıklara doğal çözümler var mı? İlaç sektörü bir kandırmaca mı? Kanser neden bu kadar arttı? "Doğal beslen, sağlıklı yaşa" diyerek insanlara umut mu satılıyor? Mutluluğun ve sağlıklı yaşamın sırrı gerçekten de temiz beslenmekten mi geçiyor? Hastalıklara ilaçsız çözüm önerileri yeni ve karlı bir sektör mü yarattı? Buket Aydın 40 soru soruyor, Dr. Ümit Aktaş yanıtlıyor. "40", çarşamba günü saat 21:00'de CNN TÜRK'te.
#Dr. Ümit AktaşHavalar iyice soğumaya başladı, vücudumuzu soğuk havalara hazırlamanın vakti geldi. Mevsim geçişlerinde kimi gıda takviyeleri ve vitaminlere saldırıyor kimi de doğanın bize sunduğu şifalı bitkilerden yardım alıyor. Aktarlar kış hazırlığı yapmaya başladılar bile. Ancak bu konuda kulaktan dolma yanlış bilgiler ve doğal bitkilerin yanlış kullanımı yarardan çok zarara neden oluyor. Peki hangi bitkiler gerçekten bağışıklığı güçlendiriyor? Satın alırken nelere dikkat edilmeli? Fazla ve yanlış tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden olur? Uzman Dr. Dinçer Erdinç ile konuştuk
#Bitki ÇaylarıÖzellikle sosyal medya etkisiyle moda haline gelen anti aging amacıyla yapılan kozmetik ve estetik uygulamaların hekim ya da uzman kontrolünde yapılmadığında genç kalmayı değil tam tersine erken yaşlanmaya neden olduğunu açıklayan Koruyucu Sağlık Uzmanı ve Mikrobiyolog Prof. Dr. Oğuz Özyaral, uyardı. En erken 35'li yaşlarda başlanabilecek anti aging uygulamalarının sosyal medya fenomenlerinin de etkisiyle 18-20'li yaşlara kadar indiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özyaral, hücre yenilenmesi doğal akışında iyi giden vücudun, zamanından çok önce ve bilinçsizce yapılan bu uygulamalar nedeniyle çok daha erken 'çöktüğünü' ve yaşlandığını kaydetti.
#Anti AgingÖzellikle sosyal medya etkisiyle moda haline gelen anti aging amacıyla yapılan kozmetik ve estetik uygulamaların hekim ya da uzman kontrolünde yapılmadığında genç kalmayı değil tam tersine erken yaşlanmaya neden olduğunu açıklayan Koruyucu Sağlık Uzmanı ve Mikrobiyolog Prof. Dr. Oğuz Özyaral, uyardı. En erken 35'li yaşlarda başlanabilecek anti aging uygulamalarının sosyal medya fenomenlerinin de etkisiyle 18-20'li yaşlara kadar indiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özyaral, hücre yenilenmesi doğal akışında iyi giden vücudun, zamanından çok önce ve bilinçsizce yapılan bu uygulamalar nedeniyle çok daha erken 'çöktüğünü' ve yaşlandığını kaydetti.
#KOLAJENBatı Anadolu Central Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, Sağlık Bakanlığı’nın dijital ve mobil sağlık sistemi için gerekli yönetmelikleri çıkardığını ve talep eden sağlık kuruluşlarını yetkilendirdiğini belirterek, Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) bünyesinde sağlık hizmeti veren Central Hospital ve Central Medical’in mobil sağlık hizmetlerine başladığını açıkladı. Op. Dr. Gürbüz, “Dijitalleşme ve mobil sağlık sistemlerinin gelişmesiyle artık hastanelere gitmek zorunda kalmayacaksınız” diye konuştu.
#1Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Şifanın arandığı en kadim kaynaklardan biri hiç şüphesiz hala keşfedilmemiş sayısız türü bünyesinde barındıran bitkiler alemidir. Bugün fitoterapi olarak bilinen bitkilerle tedavi, bilimsel geçerliliği olan, kanıta dayalı bir tedavi yöntemi halini almıştır" dedi.
#Emine ErdoğanNöroloji Uzmanı Dr. Sevil Tunabayoğlu, kendi kliniğinde hasta kabulüne başladı. 26 yıllık hekimlik deneyimlerini şimdi de kendi kliniğinde hastalarına aktaracak olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Dr. Sevil Tunabayoğlu, “Geniş, ferah ve konforlu bir alanda hastalarımıza daha uzun zaman ayırarak, daha kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için klinik açmaya karar verdim” diye konuştu.
#1Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün “ihtisas üniversitesi” olarak belirlediği üniversiteler bölgesel kalkınmaya katkı sunmak amacıyla ortaya koydukları ürünlerde markalaşma yolunda birbiriyle yarışıyor. Belirlenen 25 üniversitede teknolojiden enerjiye, gıdadan turizme kadar farklı alanlarda bulundukları bölgenin öz kaynaklarının değerlendirildiği projeler üretiliyor.
#Yükseköğretim KuruluEnder Saraç kimdir? sorusu ile kariyeri ve biyografisi ile araştırılan isim oldu. Vermiş olduğu tıbbi önerilerle ekran başındaki izleyicilerin yakından tanıdığı Ender Saraç, alternatif tıp alanındaki çalışmalarıyla da öne çıkan hekimler arasında yer alıyor. Peki, Ender Saraç kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, Ender Saraç'ın kariyer ve biyografi bilgileri
#Ender SaraçKış yaklaştıkça bünyeyi desteklemek için baharatlı veya meyveli sıcak içeceklere ilgimiz artıyor. Uzayan akşamlarda sohbetlere tatlı birer eşlikçi arayanlara, çocuklara ballı-sütlü bol vitaminli pratik bir şeyler hazırlamak isteyenlere çok sayıda tarifle geldim. Altın sütlü kahve de var, sıcak limonata da…
#KışHavalar soğudukça hastalanan insanların sayısı hızla artıyor. Peki, hastalığı hafif semptomlarla geçirebilmek ve süreci daha rahat atlatabilmek için neler yapabiliriz? Evde kolayca hazırlayabileceğimiz, bağışıklık sistemimizi güçlendirecek tarifler imdadımıza yetişebilir.
#GoğukSıcak havaların birçok sağlık sorununun yanında kısırlığa da neden olabileceğine dikkat çekildi. Uyarı Dr. Ertan Cevizci’den geldi: “Sıcak hava sperm üretimini etkileyerek kalite ve sayıyı düşürebiliyor. Erkekler sıcakta dar jean giymesin, bol su içsin.”
#Sıcak HavaProf. Dr. Erdem Yeşilada’nın yeni kitabı ‘Halk Hekimlerinin Hazinesi’ Anadolu’da yüzlerce yıldır kullanılan bitkilere ait kaybolmaya yüz tutan kadim bilgileri kayıt altına alıyor. Yeşilada’nın çalışması bir kaynak kitap niteliğinde.
#Dr. Ecz. Metin UyarAktarlarda ve e-ticaret sitelerinde bağışıklığı kuvvetlendirmek, gripten korunmak, zayıflamak hatta kanser tedavisi için bile bitki çayı karışımları mevcut. Peki bu çayların içinde ne olduğunu ve bunun vücudunuzu nasıl etkilediğini gerçekten biliyor musunuz? Karışımlarda en fazla kaç bitki olmalı? Uzmanlar yanıtladı...
#SağlıkAdnan Menderes Üniversitesi personel alımı ile bünyesine 117 yeni kadro açacak. Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi bünyesine alınacak olan 117 personel alımı için başvuru şartları ve detayları yayımlandı. İşte, hemşire, güvenlik görevlisi, memur gibi pozisyonlarda yapılacak olan Adnan Menderes Üniversitesi 117 personel alımı başvuru detayları ve kontenjan bilgileri
#Adnan MenderesBu yıl çocuklar farklı virüslerle köşe kapmaca oynuyor; anne-babalar telaşlı. Hangi ilacı kullanmalı, antibiyotiksiz geçer mi gibi sorular akıllarında... Elbette çocukların tedavisinde bitkilerden yararlanmak mümkün. Ama doğru kullanım için doktorunuzun ve eczacınızın danışmanlığında olmalı.
#Dr. Ecz. Metin UyarYaşamınızın her anını ve tüm aktiviteleri sosyal ağlarda paylaşma isteğiniz varsa, sosyal ortamlarda bile sosyal ağlara odaklanıyorsanız, internet bağlantısı olmadığında ya da sosyal medyadan uzak kaldığınızda huzursuz ve yoksunluk hissediyorsanız, o zaman dikkat!
#Buğra BuyrukçuTicaret Bakanlığı'nın hazırladığı kozmetik sektör raporuna göre Türkiye'deki ekonomik gelişmeye bağlı olarak, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri pazarı her yıl ortalama yüzde 10 büyüyor. Pazara kısa bir süre önce giren Bloumsie, “ulaşılabilir lüks” felsefesiyle dikkat çekiyor. Şirket ortağı ve yöneticisi Emir Kardaş " Doğru çalışan ve temiz içerikli cilt bakım ürünleri ulaşılabilir olmalı" diyor. Emir Kardaş ile Bloumsie markasını ve sektörün geleceğini konuştuk....
#Sponsorlu İçerikSoğuklar bağışıklığımızı düşürüyor; nezle, grip gibi pek çok hastalığı da beraberinde getiriyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) geçen hafta gribin ‘güçlenerek’ geri döndüğü uyarısında bulundu. Biz de uzmanlardan bağışıklığımızı arttırmak için tavsiyeler aldık.
#Dünya Sağlık ÖrgütüKimyager Özlem Erarslan, babasının hastalığı ve prematüre doğan bebekleri için araştırma yaparken yüksek polifenollü zeytinyağını keşfetti. Önce ailesi için kolları sıvadı, talep artınca markasını kurdu. 40 metrekare bir dükkânda başlayan yolculuk bugün ülke sınırlarını aştı. Erarslan, Ravla markası ile ürettiği zeytinyağı, bal, tarhana, besleyici şurup gibi birçok ürünü hem e-ticaret kanalıyla 81 ile yolluyor hem de ihracat yapıyor. Avrupa’da yoğun ilgi gören ürünlere Ortadoğu pazarından da talep geldi. Hedef ise süper besinlerle global bir marka yaratmak.
#Özlem ErarslanMenopoz, kadınlar için doğal bir süreçtir. Ancak son yıllarda artış gösteren ve 40 yaşından önce gerçekleşen erken menopoz, çocuk sahibi olmak isteyen birçok çiftin de kâbusu haline gelmiş durumda. Özellikle geç evlenmeyi tercih eden ve ileri yaşlarda çocuk yapmaya karar veren birçok kadın, erken menopoz tanısıyla karşı karşıya kalıyor. Ancak iyi haber şu ki, doğal yöntemlerle de erken menopoza karşı savaşmak mümkün.
#Erken Menopoz