Central Hospital’da uzaktan sağlık hizmeti dönemi

Güncelleme Tarihi:

Central Hospital’da uzaktan sağlık hizmeti dönemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2024 16:03

Batı Anadolu Central Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, Sağlık Bakanlığı’nın dijital ve mobil sağlık sistemi için gerekli yönetmelikleri çıkardığını ve talep eden sağlık kuruluşlarını yetkilendirdiğini belirterek, Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) bünyesinde sağlık hizmeti veren Central Hospital ve Central Medical’in mobil sağlık hizmetlerine başladığını açıkladı. Op. Dr. Gürbüz, “Dijitalleşme ve mobil sağlık sistemlerinin gelişmesiyle artık hastanelere gitmek zorunda kalmayacaksınız” diye konuştu.

Haberin Devamı

 

 

 

PANDEMİ DÖNEMİNDE GELİŞTİ

 

“Hasta olduğunuzda ya da rutin kontrollerinizi yaptırmak için sağlık kuruluşlarına gitmenize artık daha az ihtiyaç olacak” diyen Gürbüz, pandemi döneminde evden çalışma, eve servis hizmetlerinin hızla geliştiğini ve buna sağlık hizmetlerinin de uyum sağlamaya çalıştığını söyledi. Eskiden her türlü poliklinik muayeneleri, tanı için gerekli olan laboratuvar tetkikleri ve görüntüleme hizmetlerinin sağlık kuruluşlarına giderek yapıldığını belirten Gürbüz, “Pandemi sonrası yeni dönemde yetkisiz ve kontrolsüz olarak sağlık hizmeti veren kuruluşların yerini dijital ve mobil sağlık hizmeti veren kuruluşlar almaya başladı. Ancak önemli olan bu hizmetin yetkili kuruluşlar tarafından verilmesidir. Halkımızın da bu konuda çok dikkatli olması gerekiyor” dedi.

 

Haberin Devamı

YETKİSİZ KURULUŞLARA DİKKAT

 

Yönetmeliklere göre sağlık kuruluşları dışında hiçbir kuruluşun sağlık hizmeti sunamadığını ifade eden Gürbüz, “Bunu yapan merdiven altı kuruluşlara kurum kapatma ve çok yüksek cezalar kesiliyordu. Güzellik ve estetik merkezleri, saç ekim merkezleri, detoks ve zayıflama merkezleri, fitoterapi adı altında tedavi yapan merkezler, masaj salonları adı altında fizik tedavi hizmeti sunan merkezler, yaşam koçları adı altında bireysel hizmet verenler yetkisiz ve kontrolsüz sağlık hizmeti vermekte oldukları bilinen bir gerçektir” şeklinde konuştu.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI YETKİLENDİRİYOR

 

Sağlık Bakanlığı’nın dijital ve mobil sağlık sistemi için gerekli yönetmelikleri çıkardığını ve talep eden sağlık kuruluşlarını yetkilendirdiğini belirten Gürbüz, şöyle devam etti: “Online hekim uygulaması ile hasta evinden istediği bölümün uzman doktoru ile görüşebilmektedir. Tanı için gereken laboratuvar testleri sağlık kuruluşunun mobil aracı ve yetkili sağlık personeli ile evinde ya da işyerinde yapılabilmekte, kronik hastalığı olan, hastaneye gelemeyecek olan veya yatalak hastalara yine yetkili sağlık kuruluşları tarafından bakım hizmetleri sunulabilmekte ve hatta check-up hizmetleri evde ve işyerlerinde sunulabilmektedir.”

 

Haberin Devamı

DENETLEME İYİ YAPILMALI

 

Dijital ve mobil sağlık hizmetlerinin sadece yetkili sağlık kuruluşları tarafından verilebilmesinin önemine değinen Gürbüz, “Bu kuruluşların İl Sağlık Müdürlükleri tarafından çok iyi denetlenmesi gerekir. Bundan daha önemlisi de halkımızın bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi için kamu spotları yapılmasıdır. Otokontrol mekanizması ile vatandaşlarımızın dijital ve mobil hizmet aldığı kişi ya da kuruluşların yetkili olup olmadığını en başta sorgulaması ve test etmesi gerekir. Aksi takdirde dijitalleşme ve mobil hizmet yoluyla sağlık hizmeti sunulurken büyük felaketlere sebep olunabilir” dedi.

 

MOBİL HİZMETLERE BAŞLADIK

 

Batı Anadolu Central Hospital ve Batı Anadolu Central Medical’in mobil sağlık hizmetleri hakkında bilgiler veren Gürbüz, şunları söyledi: “Bünyemizde yer alan sağlık kuruluşlarımız online hekim, mobil sağlık hizmetleri, evde test hizmeti, evde bakım hizmeti ve check-up hizmetini hastalarımızın hastanelerimize gelmelerine gerek kalmadan evlerinde ya da işyerlerinde sunmaya başladık. Bu hizmetlerin alınması için hastalarımızın internet sitemizden ya da bizi telefonla arayarak mobil sağlık birimimizdeki temsilcilerimizle görüşmeleri yeterlidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!