Fırın kebabı, Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden biri. Bu nefis lezzet hazırlanırken sadece kuzu etinin ön kol ve kaburga kısmı kullanılır. Etler meşe odununda birkaç meşe odununda birkaç saatte pişer. Yanında da pide ve soğan eşliğinde servis edilir. Peki Fırın kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Fırın Kebabı TarifiŞeftali kebabı tarifi, Kıbrıs'a özgü bir yemek. Bu nefis lezzet, gömlek adı verilen yağlı iç zarın kıymalı harçla doldurulmasıyla hazırlanıyor. Yanında da tercihe göre ızgaralanmış sebzeler eşliğinde servis edilir. Peki Şeftali kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Masterchef Şeftali KebabıKonak kebabı tarifi, et ve patlıcan muhteşem uyumunu bir tabakta buluşturuyor. Hem enfes lezzeti hem de görünümüyle tadına doyum olmuyor. Ayrıca etinizi önceden marine ederek tadını katlayabilirsiniz. Dilerseniz yanında da biber, domates ve soğan eşliğinde servis edebilirsiniz. Sofranızın favorisi haline gelecek konak kebabı tarifi ve malzeme listesini sizin için derledik.
#Konak Kebabı TarifiBeyti kebabı sevilen Türk mutfağı yemeklerimizden biridir. Beyti kebabı, kıyma veya kuzu etinden oluşan, şişte ızgara yapılan, lavaşa sarılı, üzerine domates sosu ve yoğurt ilave edilerek servis ediliyor.
#Beyti KebabıYarın kalabalık arkadaş gruplarını evinde ağırlamak isteyenlere bitki temelli atıştırmalıklar hazırladım. Makarna, milföy, patates gibi kolay bulunabilir ve bolca yapması ekonomik olan seçenekleri tercih ettim. Hepsi hem pratik hem de mutfakta çok vakit geçirmeden de herkesi mutlu edebileceğiniz tarifler...
#Yeni YılGelinim Mutfakta piliç Topkapı tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Geleneksel Piliç Topkapı yemeği Türk mutfağının önemli lezzetlerindendir. İç pilavla doldurulmuş piliç sarma şeklinde hazırlanan yemek akşam sofralarınızı şenlendirmek için iyi bir altenatif sunuyor. Peki, evde kolay piliç Topkapı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, gerçek piliç Topkapı tarifi ve yapılışı...
#Piliç Topkapı TarifiMacaristan tatlısı somloi galuska tarifi nerenin merak ediliyor. Yumuşacık sünger keki ile somloi galuska favori tatlılarınızdan biri olacak. MasterChef somloki galuska tarifi izleyicileri bu lezzet için araştırmalara başladı. Peki, somlói galuska nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte Macar tatlısı Somloi galuska tarifi ve yapılışı...
#Masterchef Somloi GaluskaEtli ve tavuklu sultan kebabı akşam yemeği hazırlıklarına başlayanlar tarafından merak ediliyor. Yufka kullanılarak hazırlanan Sultan kebabı garnitür ve beşamel sosla da lezzetlendiriliyor. Peki, sultan kebabı nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte, Gelinim Mutfakta sultan kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Sultan KebabıRestoranların en çok tercih edilen kebaplarından beyti sarma tarifini evlerinde denemek isteyenler için nefis bir tarif hazırladık. Oldukça zahmetli gibi görünen sarma beyti kebabı hazır yufkadan evde kolay ve pratik bir şekilde yapılabilir. İşte, beyti sarma evde nasıl yapılır merak edenlere, püf noktalarıyla beyti kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Sarma Beyti Kebap TarifiKaraman iline gitmeyi düşünen kişiler öncesinde yörenin yemekleri hakkında bilgi edinmek isteyebilir. Karaman yöresinde de çeşitli birçok yemek türü bulunmaktadır. Siz de Karaman'a gitmeden önce meşhur yemeklerini öğrenebilirsiniz. Karaman Yemekleri - Karaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Karaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Karaman yöresinin yemekleri hakkında tüm detayları derledik.
#Karaman YemekleriGelinim Mutfakta Manisa bohça kebabı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Manisa bohça kebabı etli ve tavuklu olarak farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay Manisa bohça kebabı nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta Manisa bohça kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Manisa Bohça KebabıBu çorbayı sevmeyen yok. İster hazır mantıyla yapın, ister kendi hazırladığınız mantıyla yapın, çok olacağını garanti ediyoruz. İçindeki tavuk suyu, didiklenmiş tavuk etiyle şenlenen çorbamız yenmeye doyulmuyor. Çorba tariflerinin arasında en sevdiğim çorba çeşidi tavukla ve tavuk suyu çorbalardır. İşte, iftar menüsü arayışında olanlara çorbadan tatlıya Ramazan 18. gün menüsü...
#İftar MenüsüÇorba dediğin hep sıcak olmaz. Yaz günlerinde arada serin çorbada severiz. Buzdolabında bekletip öyle ikram ederiz. İçine çeşit çeşit taze otlarla şenlendirip yarmayla hazırlarız. Ayran aşı çorbasından söz ediyoruz. Anadolu topraklarının zenginliğini gösteren harika bir çorba. Ayran aşı çorbası , soğuk çorba olarak da bilinir. Yarmayla yapılan, yaz aylarında içinizi serinleten bu harika çorba tarifini denemediyseniz size de şiddetle tavsiye ediyorum.
#RamazanTam ismine layık bir çorba yoğurtlu bir çorba; Lebeniye çorbası. Arapça kökenli leben kelimesinden gelen, içinde köfte ve nohut bulunan harika yoğurtlu bir çorba. Güneydoğu Anadolu bölgesine ait bir çorba tarife köfteli çorbada denilir. Oldukça besleyici bu çorbadan hem dayanamayıp ikinci tabağı almayın, şehzade kebabına yer bırakın.
#Ramazan MenüsüHem gözümüzü hem midemizi doyuracak bir iftar sofrası için şef Doğa Çitçi’nin birbirinden leziz önerileri var. Üstelik hepsi Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgeye ait tatlar... Doğa Şef özellikle oruk kebabını tırnaklı pide, çoban salata ve ayranla birlikte sunmamızı öneriyor.
#KöfteGelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Çeşitli iç harcı malzemesiyle hazırlanabilen şenlik böreğini bu kez sizlere kıymalı iç malzemeleri ile hazırladık. Aynı zamanda hazır yufka ile de yapabileceğiniz şenlik böreği tarifi daha pratik milföy hamuru ile haberimizde! Peki, şenlik böreği nasıl yapılır? İşte, şenlik böreği tarifi ve malzemeleri...
#Şenlik BöreğiHatay'a ait 600 yemek çeşidinden biri olan tepsi kebabı hem lezzeti hem de görüntüsüyle yiyenlerden tam puan alıyor. Hatay halkının olduğu kadar yerli ve yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği Hatay tepsi kebabı evde de hazırlanabilir. Peki, Hatay tepsi kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Hatay tepsi kebabı tarifi ve evde kolay yapım aşamaları...
#Hatay Tepsi KebabıGömlek yağı, zaman zaman bazı tariflerde karşımıza çıkıyor. Kullanıldığı yemeğe bambaşka bir lezzet katan gömlek yağı, çember yağı olarak da biliniyor. Peki gömlek yağı nedir, nasıl kullanılır? İşte gömlek yağında ciğer sarma tarifi...
#Gömlek Yağı NedirŞeftali kebabı, MasterChef'te yer verilen lezzetlerden biri oldu. Yarışmacılardan hazırlanması istenen şeftali kebabı tarifi merak ediliyor. Diğer kebap çeşitlerinden farklı olan bu tarifin en önemliği özelliği kuzu gömleğine sarılarak hazırlanması. Peki MasterChef şeftali kebabı nasıl yapılır, nereye ait? İşte şeftali kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Şeftali Kebabı Nasıl YapılırAkşam sofranızda sultan kebabına da yer açın. Tercihe göre tavuk etiyle de hazırlanan bu yemek beşamel sosu ve kaşar peyniri ile lezzetini katlıyor. Ayrıca iç harcı ile oldukça doyurucu. Eğer bu lezzete bir şans vermek isterseniz tarifini sizin derledik. Peki sultan kebabı nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için sultan kebabı tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
#Sultan Kebabı Nasıl YapılırGaziantep'in sevilen kebap türlerinden simit kebabı tarifi detayları merak ediliyor. MasterChef simit kebabı nasıl yapılır izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bu lezzetin içindeki sarımsağa borçlu olan simit kebabı, evde kolayca hazırlanıp fırında pişirilebilir. Peki, MasterChef simit kebabı nasıl yapılır? İşte, evde kolay simit kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Simit KebabıHem şeker, hem tuz hem de yağla barışık bir sebze bu... Mutfağımıza önce turşusu girdi, sonra reçeli... Zamanla dolması, kayganası, böreği, pilavı, mücveri vazgeçilmezlerimiz oldu. Çeşit çeşit yemeğini sofralarımıza taşımamız da gösteriyor ki hepimiz birer patlıcan tutkunuyuz...
#Patlıcanİstanbul Maslak denince aklınıza sadece iş blokları, sanayi sitesi, otomobil tamircileri veya bohem sanatçı atölyeleri gelmesin. Son yıllarda sürekli çehresi değişen, gelişerek yenilenen bölgede yemek duraklarının sayısı da her geçen gün artıyor. Pilavcısından rafine şef restoranlarına, esnaf lokantalarından iyi hamburgerin adreslerine kadar pek çok seçenek var. Etraftaki işyerlerinden gelen talebin ve yeni açılan özgün işletmelerin de bu hareketlilikteki payı büyük. Hangi mekânlara gidilir, nerede ne yenip ne içilir, adresleri bilenlere sorduk.
#Maslakİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıGelinim mutfakta programında gelinlerin hünerlerini sergilediği patlıcanlı yelpaze kebabı tarifinden sonra, evlerinde iftar hazırlığı yapan hanımlar patlıcanlı yelpaze kebabını aramaya başladı. Hem görünümü hem de tadıyla hafızalara yer eden patlıcanlı yelpaze kebabı nasıl yapılır sorularının cevabı niteliğinde nefis bir tarif hazırladık. İşte Gelinim mutfakta patlıcanlı yelpaze kebabı tarifi…
#Patlıcanlı Yelpaze Kebabı TarifiRamazan'ın gelişiyle birlikte sevdiklerine özel lezzetler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerinde hangi yemeklere yer vereceklerini araştırıyor. Sizlere, Ramazan'ın 6. gününe özel et yemeğinden tatlıya harika yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, işte 18 Nisan Pazar gününe özel iftar menüsü...
#Ramazan