Piliç Topkapı tarifi: Ustasından piliç Topkapı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Gelinim Mutfakta piliç Topkapı tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Geleneksel Piliç Topkapı yemeği Türk mutfağının önemli lezzetlerindendir. İç pilavla doldurulmuş piliç sarma şeklinde hazırlanan yemek akşam sofralarınızı şenlendirmek için iyi bir altenatif sunuyor. Peki, evde kolay piliç Topkapı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, gerçek piliç Topkapı tarifi ve yapılışı...
Piliç Topkapı tarifi geleneksel tavuk yemeklerimiz arasında en mükemmellerinden biri. Tek başına bir öğün olan piliç Topkapı yemeği mutlaka denenmesi gereken tarifler arasında yer alıyor. Piliç Topkapı nasıl yapılır merak edenlere, işte piliç Topkapı tarifi ve malzemeleri...
4 adet kemiksiz tavuk kalça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Tavukların kemiklerini çıkarıp eti inceltin.
Tuz, karabiber, kırmızı biber ve zeytinyağını bir kasede karıştırıp tavukları bu karışıma bulayın.
Üzerini streç filmle kapatıp tavukları yarım saat bu sosta dinlendirin.
Bu esnada pirinci 15 dakika kadar ılık suda beklettikten sonra süzüp bol suyla yıkayın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp fıstıkları yağda kavurun.
Fıstıklara soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
Pirinçleri de ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
Baharatları ve sıcak suyu da ilave edin.
Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
Marine ettiğiniz tavukların içine hazırladığınız pilavı sıkıca sarıp kürdanla ağzını kapatın.
Tavukları fırın kabına dizin.
Sos malzemelerini karıştırıp tavukların üzerine gezdirin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tavukları fırına verin.
Yarım saat kadar pişirdiğiniz tavukları fırından alıp sıcak servis edin.
Afiyet olsun…