GeriMutfak Tüyoları MasterChef şeftali kebabı nasıl yapılır, nereye ait? İşte şeftali kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef şeftali kebabı nasıl yapılır, nereye ait? İşte şeftali kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları

MasterChef şeftali kebabı nasıl yapılır, nereye ait? İşte şeftali kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları

Şeftali kebabı, MasterChef'te yer verilen lezzetlerden biri oldu. Yarışmacılardan hazırlanması istenen şeftali kebabı tarifi merak ediliyor. Diğer kebap çeşitlerinden farklı olan bu tarifin en önemliği özelliği kuzu gömleğine sarılarak hazırlanması. Peki MasterChef şeftali kebabı nasıl yapılır, nereye ait? İşte şeftali kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

Şeftali kebabı, Kıbrıs özgü bir lezzet. Bu nefis lezzet, kuzu gömleğine kıymalı harç eklenip dolma biçiminde sarılarak yapılıyor. Sofranızda bu nefis yemeğe yer vermek isterseniz, şeftali kebabı yapımını sizin için derledik. İşte şeftali kebabı ve malzemeleri. Şimdiden afiyet olsun...

ŞEFTALİ KEBABI TARİFİ

MALZEMELER:

1 adet kuzu gömleği
1 adet kuru soğan
500 gram kuzu ve dana kıyma karışımı
3 tutam maydanoz
Karabiber
Kimyon
Tuz

ŞEFTALİ KEBABI NASIL YAPILIR?

Kıymayı geniş bir kaba alın.

Üzerine ince doğranmış soğanı ve maydanozu ekleyin.

Ardından tuz ve baharatları ilave edip iyice yoğurun.

Ayrı bir kapta kuzu gömleğini en az 15 dakika ılık suda yumuşaması için bekletin.

Hazırladığınız kıymadan köftelik parçalar alın ve oval şeklini verin.

Kuzu gömleğini, hazırladığınız köfteleri bir kez dolayabilecek şeritler halinde kesin.

Köfteleri kuzu gömleğinin ucuna koyup sarın ve aynı işlemi köfte harcınız bitene kadar tekrarlayın.

Hazırladığınız şeftali kebabını fırın kabına sıralayın.

Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.

Piştikten sonra sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

False