Sultan kebabı nasıl yapılır? Farklı şeyler denemek isteyenler için sultan kebabı tarifi...
Akşam sofranızda sultan kebabına da yer açın. Tercihe göre tavuk etiyle de hazırlanan bu yemek beşamel sosu ve kaşar peyniri ile lezzetini katlıyor. Ayrıca iç harcı ile oldukça doyurucu. Eğer bu lezzete bir şans vermek isterseniz tarifini sizin derledik. Peki sultan kebabı nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için sultan kebabı tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Sultan kebabı tarifi, yufka ile hazırlanıyor. Tercihe göre iç harcında et veya tavuk eklenebilir. Ayrıca iç harcına eklenen bezelye ve patates lezzetini katlıyor. Hamur işini sevenler için oldukça lezzetli bu yemek favori haline gelecek.
MALZEMELER:
3 adet yufka
1. 5 kg dana kuşbaşı
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Domates
1. 5 yemek kaşığı salça
1 kavonoz bezelye
Tuz
Karabiber
Kekik
Köri
Kimyon
Pul biber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağI
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Üzeri için:
Kaşar peyniri
Tereyağı ve zeytinyağı tencereye koyup etleri içerisine atın ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çekince soğan ve sarımsakları ekleyin.
Ardından salçayı ilave edin.
Baharatları tuzu ekleyip domatesleri ve bezelyeyi de ilave ettikten sonra karıştırığ pişirmeye bırakın.
Diğer yandan da beşamel sosu hazırlayın.
Tereyağ ile unu kavurun. Üzerine sütü ilave edip sos kıvamına gelene kadar karıştırın.
Sonrasında 1 yufkayı 4'e bölün.
Kasenin üzerine koyup etli karışımı içine ekleyin ve bohça şeklinde kapatın.
Ardından ters çevirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine sıralayıp üzerine beşamel sos ve kaşar peynirlerini ekleyin.
180 derecedelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...