Tadı ayrı görünümü ayrı güzel... Konak kebabını pişirirken lezzetini artırmak için bunu yapın!
Konak kebabı tarifi, et ve patlıcan muhteşem uyumunu bir tabakta buluşturuyor. Hem enfes lezzeti hem de görünümüyle tadına doyum olmuyor. Ayrıca etinizi önceden marine ederek tadını katlayabilirsiniz. Dilerseniz yanında da biber, domates ve soğan eşliğinde servis edebilirsiniz. Sofranızın favorisi haline gelecek konak kebabı tarifi ve malzeme listesini sizin için derledik.
Konak kebabı tarifi, yapım aşamaları ve malzeme listesi...
KONAK KEBABI TARİFİ MALZEMELERİ
400 gram kuşbaşı et
2 adet domates
1 adet kuru soğan
4 adet patates
2 adet patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
2 adet sivri biber
1 çay bardağı süt
150 gram kaşar peynir
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Patatesleri haşlayıp soyun.
Tereyağı, tuz ve sütle birlikte ezerek püre haline getirin ve kenara alın.
Patlıcanları alaca soyup yuvarlak yuvarlak dilimleyin ve 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin.
Ardından sularını süzüp kağıt havluyla güzelce kurulayın.
Yağda her iki tarafını da güzelce kızarttığınız patlıcanları fırın kabına dizin.
Diğer yanda domates ve biberleri küp küp doğrayın.
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun.
Soğana etleri ekleyip birkaç dakika soteleyin.
Biber ve domatesi de ekleyip bir iki kez daha çevirdikten sonra sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın.
Kısık ateşte etler yumuşayana pişirdikten sonra tuz ve baharatları ilave edin.
Etleri fırın kabındaki patlıcanların üzerine yayın.
Patates püresini de etlerin üzerine düzgün bir biçimde dağıtın.
Son olarak kaşar rendesini pürenin üzerine serpin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp kaşarlar eriyip kızarana kadar yemeğinizi fırınlayın.
Sıcak servis edin.
Afiyet olsun…