ŞENLİK BÖREĞİ TARİFİ || Kıymalı şenlik böreği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Gelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Çeşitli iç harcı malzemesiyle hazırlanabilen şenlik böreğini bu kez sizlere kıymalı iç malzemeleri ile hazırladık. Aynı zamanda hazır yufka ile de yapabileceğiniz şenlik böreği tarifi daha pratik milföy hamuru ile haberimizde! Peki, şenlik böreği nasıl yapılır? İşte, şenlik böreği tarifi ve malzemeleri...
Şenlik böreği kolay malzemelerle kısa sürede misafirlerinize ve sevdiklerinize sunabileceğiniz tarifler arasında yer alıyor. Beş çaylarında istediğiniz iç malzemeyle pişirebilir, lezzetiyle fark yaratabilirsiniz. İşte şenlik böre tarifi ve malzemeleri yapım aşamalarıyla hemen aşağıda...
12 adet mlföy hamuru
İç harcı için;
1 kase bezelye
350 gram kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2 adet patates
3 yemek kaşığı çiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
Yumurta sarısı
ŞENLİK BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Şenlik böre iç malzemeleri bezelye, küp küp doğranmış patatesi önceden haşlayın.
biberleri ince ince doğrayın.
Soğanları da küp küp doğrayıp tavada rengi dönene kadar kavurun.
Ardından biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
Son olarak kıymayı da ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişirin.
İç harcına haşlanmış patatesleri ve bezelyeleri de ekleyip baharatları ilave edip altını kapatın.
Milföyleri fırın tepsisine serin. Üzerine iç harçtan yayıp en üstü tekrar milföy ile kaplayın.
Yumurta sarısını sürdükten sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişrip sıcak servis edin. Afiyet olsun...